Orijinalini görmek için tıklayınız : hadi bakalım...akrapoviç
buranında ilk başlığını ben açiim... :D
hep beraber akropoviç alalım büyük indirim alırız..motorun sesi mükemmel oluyor..ve kullananlarda performansda artış olduğunu sölüyor...
buranında ilk başlığını ben açiim... :D
hep beraber akropoviç alalım büyük indirim alırız..motorun sesi mükemmel oluyor..ve kullananlarda performansda artış olduğunu sölüyor...
gurkan, ses harikadir eminim de. bence goruntu olarak orjinali cok daha guzel gorunuyor. :wink:
goruntu degisiyor mu ki??
gene aynı yere takılıyor ustune de aynı koruyucu geliyor bildigim kadarıyla
goruntu degisiyor mu ki??
gene aynı yere takılıyor ustune de aynı koruyucu geliyor bildigim kadarıyla
sahibinden de gormustum de ordan biliyorum.
linki bu : http://www.sahibinden.com/pls/sahibinden/AdDetail.DoIt?AdId=1256371
resmi bu :
http://www.cincibir.net/Upload/akropovic.jpg
Onur, görüntü değişiyor. koruyucuyu takamıyorsun. Ama minim ki sesi beni öldürecek. :mrgreen:
http://www.akrapovic-exhaust.com/main/catalog/yamaha/FZ6_fazer_2004 :roll:
Toplu satınalmaya fiyat uygun olursa bende katılabilirim. (Çok arzu aderim.) :twisted:
ben goruntusunu sevmedim valla. :x
erkutgurun
11.08.05, 19:18
Soyledigim yuzde yuz son kararim degil ama goruntusu bence de bayagi kotu olmus. Goruntuyu bir kenara birakirsak da sirf ses ve 2-3 beygir icin bence degmez. Bikere goruntude cok onemli. Madem bu kadar yakisikli bir motor aldik, goruntuyu kotulestirmeden guzellestirmek icin cabalamaliyiz arkadaslar derim. 8)
Saygilar,
bu yukarıdaki link benim motorumun resmi :)
tabiki bunlar zevk işi arkadaşlar ancak şunu da düşünün insanın gözü herşeye alışıyor ilk başta bana da estetik açıdan hoş gelmedi ama şimdi asla sökemem hem tip hem de ses olarak inanılmaz oldu diye düşünüyorum bir de plakalık iptali yaptım yolda çok fazla durduruluyorum ;)
. Ben herkese tavisye ederim, bu egsoz özellikle Fazer da mükemmel bir ses çıkarıyor.
bu yukarıdaki link benim motorumun resmi :)
tabiki bunlar zevk işi arkadaşlar ancak şunu da düşünün insanın gözü herşeye alışıyor ilk başta bana da estetik açıdan hoş gelmedi ama şimdi asla sökemem hem tip hem de ses olarak inanılmaz oldu diye düşünüyorum bir de plakalık iptali yaptım yolda çok fazla durduruluyorum ;)
. Ben herkese tavisye ederim, bu egsoz özellikle Fazer da mükemmel bir ses çıkarıyor.
Citronium, insallah en kisa zamanda gorusuruz de sesini duyariz. :lol:
Bencede goruntu çok kotu.Ama sesin müthiş olduğu kesin.
Ama bu egzozlara kesinlikle hayır diyemem
http://img.photobucket.com/albums/v210/FazerMan/1078000126.jpg
akrapovic falan yalan bence. egzoz çıkışına düdük bağlasan daha güzel ses verir. ne öyle bağıra çağıra giden motosikletler. Hem düdük bağlasan fazerin standart egzozundan çıkan seslerle süper bir orkestra olur. :D :shock: :roll:
egzoz çıkışına düdük bağlasan daha güzel ses verir. ne öyle bağıra çağıra giden motosikletler. Hem düdük bağlasan fazerin standart egzozundan çıkan seslerle süper bir orkestra olur. :D :shock: :roll: degişik olur aslında DüDüklü Fazer :) :lol:
Merhaba, ben de akropovic taktırdım fazer'a.. Ses mükemmel oldu. Ayrıca bence bu kadar seri bir motosiklette ses ciddi bir güvenlik aracı. Çünkü otomobiller bizi göremeyebiliyorlar ama mutlaka duyuyorlar ve ister istemez dikkat ediyorlar. Sabah erken saatte ve gece geç saatlerde insanları biraz rahatsız ediyorum ama mümkün olduğu kadar yüksek vites ve düşük devir ile minimumda gitmeye çalışarak telafi ediyorum. :oops:
görüntü çok kötü değil bence ama sesi duymalısınız.mükemmel oluyor gerçekten...
ewt görüntü iyi sayılmaz..iyi ses veren ve görüntüsü de iyi olan bi sistem var mı ve bu akrpoviçin maaliyeti nedir..yazarsanız çok sevinirim..
akrapoviç gerçekten başarılı ses veriyo...İki arkadaşımın fazerinde var (bir tanesi bu site den 'citronium' ) ikisi ile de yola çıktık ve sesi fazlasıyla duydum,gazın nasıl dolduğunu hissetiriyo...bence makinelere yakışır birer akra. ama gelin görünki 800 euro...motor fiyatı nerdeyse. :roll:
akropovic maliyeti şu şekilde arkadaşlar... süleyman memnun satıyor. Liste fiyatı 760 euro, pazarlık sonrası tanıdıklarına 620 euro ya kadar iniyor... Değer mi derseniz... kesinlikle değer... Sesin asıl bir güzellik kattığını ancak egsozlu motor kullanan bilir... Gerisi yalan....
valla dun Besiktas a gidiyordum Barboras tan bi FAZER iniyordu hatta selamlastık 34 U plakalı bir arkadas. Akrapovic vardi alette. Ses gercekten harikaydi tek kelime ile.. bi de goruntusu guzel olsa 1 dk. dusunmem vallaha.
goruntusu guzel olsa ben de dusunmem.. ama hosuma gitmiyor maalesef..
erkutgurun
31.08.05, 20:31
Sabredelim Fazerdaslar, eminim yakinda goruntusunude begenecegimiz bir egzos cikar diye dusunuyorum. :wink:
bunların markalarını bulamadım ama fiyatları 650 euro cıvarı dinlemek yakından görmek lazım :idea:
http://img366.imageshack.us/img366/1237/rac1alu7hv.jpg
http://img366.imageshack.us/img366/7447/rac1carb6xo.jpg
bu arada elcek ve aynalara dikkat :cry:
maxmolla
dostum gercekten elcikler ve aynlar cok sık duruyor.
ama eksozlar eh iste idare eder. ama sesi harika. gecenlerde bi fazer in uzerinde gordum. sesi gercekten inanilmazdi, bayıldım....
tam olarak hangi linkten edindi bunları ?
az daha kısa yapamazlar mı sunu ya?? yani benim istedigim aslında orjinalinin aynısı, sesi farklı olsun sadece ..
baska markalarda da yok mudur??? devil falan..
boyle cok dısarda kalıyor....
az daha kısa yapamazlar mı sunu ya?? yani benim istedigim aslında orjinalinin aynısı, sesi farklı olsun sadece ..
keske olsa hakketten yaaa :(
Ashkın işine yararmı bilmiyorum ama birebir link yok sayfada markalarıda hiç duymadım :?
http://www.fzs600-fazer.de/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=8942&postdays=0&postorder=asc&highlight=rac1&start=0
Onur bunlar hoşuna gidebilir :)
Aynı siteden buldum ama internette arattım ama IXIL markası hakkında bişey çıkmadı Seri üretim olmaya bilir ama Bursada üretiliyor olabilir :mrgreen:
http://img26.imageshack.us/img26/1229/dsc0321613hm.jpg
http://img320.imageshack.us/img320/2972/meineuu0046ul.jpg
Makinalı tüfek gibi duruyor :mrgreen:
murat.ozbas
10.09.05, 00:20
bir önceki resimdeki eksozlar shark markaya benziyor.almanyada hein gericke de 649 euro
Yukardaki resim TwoBrothers'ın taklidi herhalde.
http://www.twobros.com/Exhaust/Kawasaki/005-1250406-temp.jpg
Aşağıdaki de Bos'un egzozu.
http://www.bos-exhausts.com/cat/images-cat/0410306-f1-sa.jpg
http://www.bos-exhausts.com/cat/images-cat/0410306-fd-s.jpg
erkutgurun
10.09.05, 18:15
Bak, ilk defa bir egzosu benendim FZ6'da!! IXIL super durmus. BOSS da hic fena degil yaani. Yanliz IXIL'in etrafindaki su LED gibi isik gorunumlu seyler eger isiksa ve eger yaniyorsa, motor tam bir gorgusuz kiro motoruna benzer ve o zaman sevmem! Hatta oralara LED isik yerina soyle sIk vidalar olsaydi dahada guzel dururdu gibime geliyor.
Elinize saglik, egzos secenekleri iyice cogaldi gibi! :D
Bak, ilk defa bir egzosu benendim FZ6'da!! IXIL super durmus. BOSS da hic fena degil yaani. Yanliz IXIL'in etrafindaki su LED gibi isik gorunumlu seyler eger isiksa ve eger yaniyorsa, motor tam bir gorgusuz kiro motoruna benzer ve o zaman sevmem! Hatta oralara LED isik yerina soyle sIk vidalar olsaydi dahada guzel dururdu gibime geliyor.
Elinize saglik, egzos secenekleri iyice cogaldi gibi! :D
evet Erkut bende IXIL in tasarımını begnedim. onlarda LED degil bence VIDA.
yalnız anlamadigim bir sey var . sen zaten degistircen motoru eksoza ne bakıyosun kardesim :lol: :wink:
hocam ıxıl 'ı bilmiyorumda bu BOSS 'un 2 tane videosu var patlak gibi ses çıkarıyor anlıyacagınız igrenç :mrgreen:
Bu ixil in tipi baya hoşmuş.Ama benim tercihim kesinlikle Lazer olurdu heralde. Hadi bakalım ilk kim egzozlancak ( Ben olmucam kesin tabi ) :lol:
erkutgurun
11.09.05, 19:23
sen zaten degistircen motoru eksoza ne bakıyosun kardesim :lol: :wink:
Tamam Askincigim, degistirecem, ama dunya hali, hic belli olmaz. Maddi acidan yani. Onumuzde daha 5-6 ay var. Ben gene bakayim en iyisi bu guzel egzoslara. Hem guzele bakmak sevap degilmiydi :-P
3000 km küsürdeki bir fazerın akropoviç leri 400 Euroya alınırmı ben buldum bir tane :-))).Alıp almama konusunda baya kararsız kaldım da ???
murat.ozbas
14.09.05, 15:42
bülent 3000 km sorun değil hele eksoz için hiç değil eğer sen almazsan bana haber ver
Bülent bende alabilirim. :roll:
Valla ben alamıyacağım seyahate çıkacağım ama gözüm kaldı resmen..
İlgilenen olursa seve seve telefonunu ve adresini verebilirim özelden mesaj atın ....
korlas ta fazer için akrapoviç eksoz 800 milyon..üstelik pazarlıksız fiyatı...volkan(oleg) spiariş verdi,1 aya kadar gelicekmiş..ilgilenenlere duyrulur..nakit te %15-20 gibi indirimleri oluyor...
murat.ozbas
28.09.05, 23:24
800 ytlmi yoksa euromu :shock:
murat.ozbas
28.09.05, 23:34
daha önceki buluşmada da duymuştum akroyu korlas getiriyor diye demekki doğruymuş :?
korlas ta fazer için akrapoviç eksoz 800 milyon..üstelik pazarlıksız fiyatı...volkan(oleg) spiariş verdi,1 aya kadar gelicekmiş..ilgilenenlere duyrulur..nakit te %15-20 gibi indirimleri oluyor...
Boxer hangi korlas bu simdi bulent ile konustum bulentin boyle bir seyden haberi yok ayrica siparis vermisler ellerinde egzos yok daha fiyati da belli degilmis :)
arkadaşlar 1 ay önce laser egzos aldım 0 alacaktım daytona getiriyor hatta gelmiş aradılar fakat ben 2, el buldum hemde makul bir fiyata 550 ytl inanın çok memnunum. two akrapoviç gibi olmasada yeterli bir sesi var. ben çok memnunum ama orjinal egzostun görüntüsü de çooooook güzel ama ses fısırdıyor sadece malesef
jankom hortlatmışsın konuyu
bu arada aramıza hoşgeldin
vallahi ben yeni two brothers taktı ..görüntüde süper seste süper..
Ah bu egzoz konusu.. Çok çektiriyor Fazer sahiplerine.. Orjinal egzozun tasarımı üzerine tasarım yok bu bir gerçek. Fazer sahiplerinin %90'ı birincil olan bu sebepten egzozlarını değiştirmiyor..
İkincil sebep ise standrat tek tüp takılan motosiklet modellerine sadece 200 km kullanılmış çok temiz bir tüpü 500 ytl ye bulabilme şansınız var. Sıfır egzoz için 700-900ytl arası çok güzel markalar alınabiliyor. Lakin iş Fazer'e gelince tasarım detayına girmeyen markalar 500 euro ya sattıkları standart tüpü Fazer'de çift kullanıldığı için 750-850-950 euro ya satıyorlar. Hal böyle olunca Fazer sahibi, kendi motosikletinden çok daha pahalı olan bir motosiklete alınan egzozdan çok daha fazla para ödüyor kendi alacağı egzoza. Bu yazdıklarım Fazer sahiplerinin egzoz konusunda yaşamış oldukkları paradokslar.
Henüz dün akşam bir arkadaşın işyerinin önünde toplandık. Motosikletlerin hepsi (2001 model siyah bandit 600 ve benim güzel Fazer'im hariç) 600 F'di. İnanın arkadaşlar Fazer'e hayranlıkla baktılar. Hepsi de Yamaha bu işte başka diyerek laf uzadı gitti.. Bunları yazıyorum çünkü egzoz konusunu bir ara çok kafaya takmıştım hatta halen daha aklımda ama artık tuşa gelmiş gereksiz bir güreşci gibi sadece. Umarım ne demek istediğimi anlıyorsunuzdur.
Orjinal egzozun biraz daha sesli olmasını dilerdim gerçekten, tadından yenmezdi.. Ama gerçek şu ki egzoz konusunda en derin paradoksları yaşayan bir Fazer sahibi olarak ben, Fazer'imi orjinal egzozu ile çok mu çok seviyorum.
Ve Yamaha'ya böyle bir motosiklet tasarımı yaptığı için teşekkür etmek gerek diye düşünüyorum..
mehmetsimsek
31.07.08, 12:11
bana da bi gelio değiştiriyim diyorum iki gün sonra vaz geciyorum
mehmet sönmez
31.07.08, 12:25
en guzeli orjınaliiii
erdogantokalı
31.07.08, 14:19
Peki orjinal eksoztla oynayarak ses almak mümkünmü.Çünkü bizimkilerin orjinal cıkması 200ytl.
Peki orjinal eksoztla oynayarak ses almak mümkünmü.Çünkü bizimkilerin orjinal cıkması 200ytl.
Elbette mümkün ama belli markaların akustik ve tınılarını yakalamak imkansız. Egzoz açlığınızdan dolayı sadece sizi tatmin edecek, işin içinde olmayan ahali yollarda geçerken dönüp bakacak, bu durum hoşunuza gidecek ama işten anlayanlar* da "cık" olmamış diyecek. Hatta sonuç iyi olmazsa işten anlayanların arasından muhakkak "kepaze etmiş" diyenler de olacak. Belli bir süre sonra da size de hoş gelmeyecek ve elden çıkarmaya bakacaksınız. Platform üyelerimiz arasından uygulama yapanların en son yaptıkları bu.
Orjinal egzozdaki geri basınç değerini de alt üst ederek bunun subaplara vereceği zararı umursamadan 200 ylt verip 50 daha harcayıp bi denemek istiyorum derseniz "işte er, işte meydan" derim.
*işten anlayanlar: Motosiklet camiasının gönül verenleri.
Ben orjinal egzosu boşalttım.3 aşamada sonuca ulaştım.Beklediğim ses değil performansdı onuda aldım yakın zamanda başlık açıp anlatacağım:)
Az ve Öz; Orjinali en iyisi...
baska bir forumdan serkani isimli bir arkadastan alıntıdır.
Evet, uzun zamandır araştırmalarımın sonucunda ulaştığım veriler aşağıda. Yazı içinde bazı devir aralıkları ile ilgili ifadelerde anlatılmak istenilen;
Alt devir için 1200-4000d/d
Orta devir için 4000/7000d/d
Üst devir için 7000/15000d/d dır.
Gelelim genel yoruma;
Akrapovic : Sloven üretici avrupa standartlarında ve hatta üzerinde; gerçekten kaliteli bir üretim yapıyor. Üretim tesisleri de mükemmel. Çoğu motosikletsever görünüşünden yana olumsuz yorumlar yapıyor. Oysa Leo vince, Devil gibi markalar da aynı görünüşe sahip. Performans olarak alt ve orta devirlerde mükemmel ses ve akustik özelliklere sahip. Yüksek devirlerde gök gürültüsü gibi atmosferi yırtan bir sesi yok. Şahsi kanaatim 2004 model ve üzeri Yamaha Fazer 'ler için en uygun egzoz markası. İşçiliğine dair mükemmelliği yazmıyorum. Ama detay inceleme yaptım, en kalitelisi olduğunu söyleyebilirim.
Lazer : Hollanlalı üreticinin Fazer'e uyumlu iki modeli var. Türkiye' de en çok dört çıkışlı modeli biliniyor. Fazer'e en yakışan egzoz markalarından biri. Rölantide çalışma esnasında ses artısı olarak orjinal egzozla arasaında çok bir fark yok. Diğer tüm markalardan farklı olarak dizaynı nedeniyle olsa gerek tiz bir ses veriyor. Alt-üst-orta devirlerde genelde tiz bir ses hakim. Üst devirlerde egzoz sesi ile beraber motorun kendi çığlıklarını da duyabiliyorsunuz. İşçilik olarak Akrapovic'ten sonra ikinci sırayı alabilecek durumda diyebiliriz. Ağır olması da en olumsuz yanı. Evet, diğer markalara göre ağır. Bu ağırlığın yüksek devirlerde selenin arka kısmında ve kuyrukta vibrasyona neden olduğunu söyleyenler var.
Leo Vince : Marka Akrapovic' e kıyasla alt ve orta devirlerde daha sesli. Üst devirlerde ise daha performanslı. Üst devir performansı Devil ve Two Brothers gibi markalardan düşük. İşçilik olarak çok kaliteli olduğunu söylemek pek mümkün değil. Karbon modeli titanyum Akrapovicten daha hafif ama karbon Devil'den daha ağır. Fazer için titanyum modelinin akustik açıdan daha başarılı olduğunu söyleyenler var. Tercih edilirse Akrapovic'e benzeyen titanyum model alınmalı kanaatindeyim.
Devil : Fransız üretici egzoz konusunda şüphesiz en ünlü markalardan biri. Alt ve orta devirlerdeki ses Akrapovic' ten bariz olarak daha yırtıcı. Leo Vince den daha verimli. Üst devirlerde Two Brothers'tan daha düzenli bir ses veriyor. Üst devirlerde atmosferi yırtan bir gürlemesi var. Fazer için ne yazık ki tek model üretiliyor. Hafif karbon modelin pek görsel yanı yok. Ama nihayetinde o bir Devil; alt-orta-üst devir ses ve akustik ortalaması bakımından en başarılı marka.
Two Brothers : Pirinçten üretilmiş metal aralıkları, yine pirinç civatalar ile tutturulmuş magnezyum siyah bölümlü arka ucu ile tartışmasız Fazer' e en yakışan egzoz tasarımına sahip markalardan biri. Amerikan üretcinin egzozu alt devirlerdeki sesi, dört zamanlı ve dört silindirli bir makinadan nasıl böyle ses çıkar dedirten cinsten; berbat diyebiliriz. Lakin üst devirlerde atmosferi yırtan ses ve akustik Two Brothers'da kendini gösteriyor. Üst devirlerde gerçekten Devil'den daha ürkütücü olabiliyor. İşçilik Leo Vince' ye göre daha başarılı, görselliğindeki çekicilik işçiliği hakkında olumlu yönde yanıltıcı etki yapıyor gibi. Sonuç olarak üst devirlerin egzozu diyebiliriz.
Umarım bilgilendirici olmuştur.
flopticall
31.07.08, 22:29
ya bu akropoviç yerine çeyrek su borusu bağlasakda aynı olur sankii (:
Sevgili çelebi,
Serkani forumumuzda da üye olup yukarda verdiğin yazısı sitemizde de vardır. Lütfen forumları iyice araştırmadan aklımıza gelen her konuda, her yazıyı, hemen yazmayalım. Foruma katkımız bu şekilde olmamalı diye düşünüyorum. Bkz. http://www.fazerturkiye.org/forum2/showthread.php?t=11528&page=4 (http://www.fazerturkiye.org/forum2/showthread.php?t=11528&page=4)
Ben orjinal egzosu boşalttım.3 aşamada sonuca ulaştım.Beklediğim ses değil performansdı onuda aldım yakın zamanda başlık açıp anlatacağım:)
Bunu aşama aşama deneyip sonuçlarını tartarak uygun bir yere varmaya çalışmak, yapılan denemelerde uygulanabilecek bilimselliği kullanmak olmuş. Sabırsızlıkla bekliyoruz...
Arkadaşlar en iyisi iki takım egzozun olması. :PSıkılınca değiştiriyor insan...yarılıyoorum
Sevgili çelebi,
Serkani forumumuzda da üye olup yukarda verdiğin yazısı sitemizde de vardır. Lütfen forumları iyice araştırmadan aklımıza gelen her konuda, her yazıyı, hemen yazmayalım. Foruma katkımız bu şekilde olmamalı diye düşünüyorum. Bkz. http://www.fazerturkiye.org/forum2/showthread.php?t=11528&page=4 (http://www.fazerturkiye.org/forum2/showthread.php?t=11528&page=4)
Sayın Hocam anlayısla karsılarsınızki;
1) Siteye girdikten sonra forumdaki her konuyu okumam mumkun degil
2)Bir konu ya mesaj yazıldıysa icinde gecen her kelimeyi search edip aratmam mumkun degil
3)Baska bir sitede uye olan arkadaslar acaba bu sitedede uye mi diye aratmamda mumkun degil
4)Egzos hakkında veya akropoviç hakkında sabit bir konu goremedim varsa lutfen linkini bana gonderin
5)Ne kadar iyi niyetliyim ki baska bir siteden aldıgım yazıyı sadece -alıntı- degil o sitede yazan kisinin ismini(serkani) vererek aktarıyorum.
6)Bu sitede o kadar cok hata bulurum ki aklınız hayaliniz durur
7)Bence bu gibi yazılar ozelden atılması gerekir.
8)Yazı ve incelemesini begenip,saygı duyarak ismini verdigim kisiye sesleniyorum; sitede kıdem kademe kazanmak gibi bir niyetim zaten yok, attıgım mesajların(bu site ve diger siteler dahil) geyik derecesine bakarak buna karar verebilecegine inanıyorum
9)Yukarda yazdıgım mumkunsuzlukleri mumkun yaparsanız eger bir cd formatında gonderebilirmisiniz?
10)En derin saygılarımla.
Sevgili celebi,
Sitemizin Admin Dedesi ve sevgili abimiz doktor Ali bey hangi manada ve ne amaçla size ne demiş ki askeri birlik nizamında madde madde, aslında insanın içine sinmeyen gereksiz sitemlerin yer aldığı bir sürü şey olan bir yazı yazdınız anlamadım. Size asla kötü birşey söyleyen yok, kulak çeken, hakaret eden sen bu işlerden uzak dur diyen yok. Son günlerde platfomda yaşanan, eski başlıkları (dikkat edilmediği için) gereksiz yere hortlatan yeni üyelerimize yeri gelmişken bir açıklama yapmaktır amaç. Şahsınızı rencide etmek ya da şahsınızı hedef almak değil. Lütfen birbirimizi yanlış analamayalım. Birbirimizi anladığımızı kabul ediyor ve konuyu kapatıyorum.
Y.F.K.
Bılmukabil
saygılarımla...
sunuda eklemek isterim ki.
Madde madde yazmamın sebebi cok fazla baglac kullanmak istememem,en kısa yazı ile anlatmak istememdir .yanlıs anlasılmalara mahal verdi ise af ola
Bılmukabil
saygılarımla...
sunuda eklemek isterim ki.
Madde madde yazmamın sebebi cok fazla baglac kullanmak istememem,en kısa yazı ile anlatmak istememdir .yanlıs anlasılmalara mahal verdi ise af ola
Hassasiyet için teşekkürler... ok!
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.