PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bilen Var mi ?

ashkin
12.10.05, 21:12
Arkadaslar Bu urunleri bilen duyan cevresinde kullanan var mi ?

korumali pantolardan almaktansa bunlar alinir mi ?

http://www.chakratr.com/chakra.htm

radonix
12.10.05, 21:41
Ürünle ilgili tüm videoları seyrettim, gerçekten ilginç daha öncedende duymuştum ama testler insanı hayrete düşürüyo yani bu kadar iyi ise neden olmasın

z-max
13.10.05, 08:33
yanlış anlamadıysam koruma plastiklerinden yok :!: ozaman sadece sürtünmeden dolayı oluşacak hasarları engeller bence diger daha önemli olan çatlak ve kırık olaylarına etki etmez gibime geliryor :?

ashkin
13.10.05, 08:37
yanlış anlamadıysam koruma plastiklerinden yok :!: ozaman sadece sürtünmeden dolayı oluşacak hasarları engeller bence diger daha önemli olan çatlak ve kırık olaylarına etki etmez gibime geliryor :?

ustad sen kaza yapip ta kalcanin ustune yada omzunun ustune dustugunde plastik korumali montlarin yada pantolonlarin senin biryerlerinin kirlmasini engelleyecegini mi saniyorsun ?

z-max
13.10.05, 08:58
ashkin abi ilk yere çarpma anında hıza baglı olarakdegişe birlirde çarptıktan sonra malum durmuyoruz yuvarlanma olayında sıra yuvarlanırken çarpmalarda tabiki engeller ve engeledide :?

madem o kadar iyi koruyor motor sporlarında (motogp , SBK vs. ) neden kullanılmıyor :mrgreen:

ashkin
13.10.05, 09:02
ashkin abi ilk yere çarpma anında hıza baglı olarakdegişe birlirde çarptıktan sonra malum durmuyoruz yuvarlanma olayında sıra yuvarlanırken çarpmalarda tabiki engeller ve engeledide :?

madem o kadar iyi koruyor motor sporlarında (motogp , SBK vs. ) neden kullanılmıyor :mrgreen:

ehehe yaw elbette tulum gibi full korumalilari kastetmiyorum ben. ben bizim nortmal 150-200 € ya aldigimiz montlardan bahsediyorum.

gunluk kullanimda bu kot gibi olan seyler uygun olur gibi geldi bana da o nedenle sordum. :wink:

z-max
13.10.05, 09:09
gunluk kullanimda bu kot gibi olan seyler uygun olur gibi geldi bana da o nedenle sordum. :wink:

Abi bende tam tersi anladım :mrgreen: günlük kullanımda yakışırda fiyatlara baktınmı 390 ytlye kadar var diyorlar :!: Bence okadar yakışmaz :shock:

13.10.05, 09:32
ehehe yaw elbette tulum gibi full korumalilari kastetmiyorum ben. ben bizim nortmal 150-200 € ya aldigimiz montlardan bahsediyorum.
Bizim montlar pantullarda korur bi yere kadar. Hic yoktan iyidir bence. Bu pantullarin dizlerinde korumalar icin yerelre mevcut olmali. Dur bakiym nerde okumustum o reviewu..hah surda
http://www.webbikeworld.com/r3/draggin-jeans/draggin-jeans.htm

13.10.05, 11:04
bu urunleri gecen sene fuarda gormustum..
videoları falan ilginc ama acıkcası bana guven vermedi..

13.10.05, 13:03
Bence sert plastklere ihtiyaç var ozellikle diz ve omuz için.Mesela virajı alamadınız bariyere girdiniz.Dizinizin bariyere direk çarptığını düşünün.Birde once plastiğin çarptığını.Sürtünmeden oluşan yanık zamanla gecer ama sağlam bir diz kırığı insanın hayatını omur boyu etkiler :?

gercheque
13.10.05, 13:17
arkadaşlar ben bu olayın ciddi bir testini yapmışken hele 2-3 ay evvel şunu söyleyeyim kesinlikle ve kesinlikle plastik koruma şart. Ben kazada full korumalı deri takım giyiyordum ve bariyerlere 120 ile giriş şeklinde yaptığım kazada kolum dirsekten kırıldı plastik korumaya rağmen eğer olmasaydı öyle bir yerden kırılmış ki biraz daha kırılsaydı platin çivilerin gerekli olduğu bir amelyat ve 5 aylık fizik tedavi gerekecekti ve arkadaşlar
ayağımdaki bot yırtıldı ayak bileğim şişti ama başka hiçbirşey yok, ya hiç çizik bile ama kıyafetin halini görecektiniz bence bakkala bile gitseniz full giyimli olun siz pür dikkat olsanız bile çevreden ne olacağı hiç belli olmaz....o yüzden bu kıyafetlerin hiç yeterli korumayı sağlayacağını düşünmüyorum...

ashkin
13.10.05, 13:25
hımmm. anlasilmistir mesaj arkadaslar.

demek ki plastik korumali pantalon vs. alacagiz.

gercheque
13.10.05, 13:32
hımmm. anlasilmistir mesaj arkadaslar.

demek ki plastik korumali pantalon vs. alacagiz.

kesinlikle....

13.10.05, 14:24
Bunun dışındada Türkiyede birkaç marka var, her sene fuara katılıyorlar...

Gerek kevlar gerekse kevlar dokuma harika ürünler, ama sadece kot pantola alternatif olarak düşünmek gerekir, dediğiniz gibi diğer korumalar olmazsa olmazlardan...

AhMeT

RossoRelativo
18.10.05, 10:01
Bence bunlar fiyatına oranla işlevselliği çok düşük olan ürünler.
Bu fiyatlara rahatlıkla sentetik kumaştan yapılmış ve plastik korumları içeren daha fonksiyonel malzemeler edinebilriiz.

Bunlara Gerek yok

BURAK46
11.07.08, 17:25
tam koruma şart şart şart şart şart şart boşuna zorlamayın kendinizi yok sıcak yok ter yok o yok bu mazeretler yanlış bir gün asfaltla bir gün bariyerle bir gün araba ile akraba olun o zaman anlarsınız dersiniz koruma takcaktım ama......... HİKAYE

IxaN
11.07.08, 17:40
3 sene geçmiş hocam

BEYAZADAM
11.07.08, 19:15
Madem konu hortlamış , ben de yazayım. :) Arkadaşlar bunu imal eden Dupont firması , dünyada naylon elyaf üreten 1 numaralı firma.Kevlar da % 100 naylondur.Bu kevlar kumaştan ( 1/1 bezayağı dokumadır ) 8 kat üstüste dikildiğinde 3 metreden Magnum dahil tüm tabancalara karşı mermi geçirmeme özelliği vardır.Çelik yeleklerde zaten çelik değil , bu kevlar kumaş bulunmaktadır.(Askerlik görevimde bu konu üzerinde çalışmıştım)

mehmet sönmez
11.07.08, 21:39
böyle bir şeyi ilk kez göruyorum duyuyorum.beyazadam tşklr iyi aydınlatma oldu

tommix
11.07.08, 22:34
Hort !

(Ne kadar para, o kadar köfte ! )

ashkin
11.07.08, 22:51
sürtünme dışında darbe koruması yok bu pantalonların.

bu arada 3 yıl olmuş cidden yav... teeey teeey. hey gidi gunler heyy. zaman ne cabuk geciyor :)

BEYAZADAM
11.07.08, 23:12
sürtünme dışında darbe koruması yok bu pantalonların.

Kesinlikle haklısın.En kuvvetli elyaf , en kuvvetli konstrüksiyonla birleşince ortaya çok mukavim bir kumaş çıkmış.Sürtünmeye karşı birebirdir.

aliozturko
12.07.08, 07:45
bana pek güvenli gibi gelmedi ama sadece günlük pantalon giyen arkadaşların kullanabilecekleri bir ürün gibi görünüyor hiç korumasız jean yerine, sürtünmeye karsı dayanaklı olan bu ürünlerin kullanılması iyidir.

göxel
12.07.08, 07:47
Madem konu hortlamış , ben de yazayım. :) Arkadaşlar bunu imal eden Dupont firması , dünyada naylon elyaf üreten 1 numaralı firma.Kevlar da % 100 naylondur.Bu kevlar kumaştan ( 1/1 bezayağı dokumadır ) 8 kat üstüste dikildiğinde 3 metreden Magnum dahil tüm tabancalara karşı mermi geçirmeme özelliği vardır.Çelik yeleklerde zaten çelik değil , bu kevlar kumaş bulunmaktadır.(Askerlik görevimde bu konu üzerinde çalışmıştım)
yaw beyaz sende ne cevherler varmış anladığım kadarı ile 3 sene önce işlenen bir konuda olsa senin tezlerinden gidersek bu ürünler işe yarar diyosun

BEYAZADAM
12.07.08, 08:42
yaw beyaz sende ne cevherler varmış anladığım kadarı ile 3 sene önce işlenen bir konuda olsa senin tezlerinden gidersek bu ürünler işe yarar diyosun

Göxel , naçizane tekstil mühendisiyim.Çiller'in uzattığı 17 aylık askerliğimin de 14 ayı çelik yeleklere kurşun atıp kalite kontrolünü yapmakla geçti. :):):)

Bomba imha uzmanlarının giysilerini hatırlarsınız.Onlar da kat kat dikilmiş kevlar kumaş.Ama robot gibi oluyorlar tabii.

Şunu söyleyebilirim ki sürtünmeye karşı mutlaka faydalıdır.Ama kaç metre , nasıl bir yüzey , sürücü ağırlığı gibi parametreler de önemli tabi.

serkani
12.07.08, 09:02
Ürünü biliyorum, günlük kullanımda kot pantolon giyenler için kot pantolon yerine kullanılabilir.

Ama kesinlikle magnezyum,titanyum ya da karbon destekli, olmadı içi eva pedli dışı termo plastik olan, hatta çarpışma testleri yapılmış tam korumalı kıyafetlerden yanayım.

göxel
12.07.08, 10:13
Göxel , naçizane tekstil mühendisiyim.Çiller'in uzattığı 17 aylık askerliğimin de 14 ayı çelik yeleklere kurşun atıp kalite kontrolünü yapmakla geçti. :):):)

Bomba imha uzmanlarının giysilerini hatırlarsınız.Onlar da kat kat dikilmiş kevlar kumaş.Ama robot gibi oluyorlar tabii.

Şunu söyleyebilirim ki sürtünmeye karşı mutlaka faydalıdır.Ama kaç metre , nasıl bir yüzey , sürücü ağırlığı gibi parametreler de önemli tabi.
ağırlık dedinde o zaman bana kesinlikle uymaz +110kg sürtünmede haşat olur biyerlerim