Orijinalini görmek için tıklayınız : Egzos :)
cok zamandir konusuldu edildi egzos alalim nerden alalim ne alalim kaca alalim vs vs neyse tam sonuca ulasmadan pek birsey yazmak istemedim :) ve dun itibari ile (2 Kasim) egzosuma erdim :P
Marka Scorpion (Ingiliz El yapimi) Stainless Steel; http://www.scorpion-exhausts.com/ adresinden firmayi ve urunlerini gorebilirsiniz.
assagida benim motora takildiktan sonraki resimleri gorebilirsiniz.
oncelikle belirtmeliyim taktirdigim egzos street legal version degil (zaten egzosun cikisinin hemen altinda lazerle ince olarak racing only yazili) bu acidan gercekten cok gur bir sesi var, ilk toplantiya geldigimde dinleme firsatimiz olur :)
maliyetine gelince postalama vs dahil (Amerikadan) $500 ben siparis verdigim sirada (Ekim basi gibi) satan adamin elinde 2 3 tane daha vardi su anki stok durumunu ilgilenenler olursa sorabiliriz. Montaj ve surus izlenimlerime gelince; oncelikle montaji anlatayim, motorun kuyrugu tumuyle sokuyoruz en once... egzosu baglayan kelepceyide soktukten sonra paket icinden cikan tupler ile manifold arasindaki cift cikisli baglanti borusunu takiyoruz sonra kelepceleri tuplerin etrafindan gecirip yerlerine monte ediyoruz, gayet kolay bir montaji var ve paketden cikan butun parcalar Fazerimizdaki camurluk/plaka aparatinin sabitlenmesi icin yeterli. Iscilik kalitesi cok iyi, parcalar ve kelepceler sorunsuz olarak birbirine uyuyor. Butun parcalarin paslanmaz celikten yapilmis oldugunuda ozellikle belirtmek istiyorum (civatalar, kelepceler vs) Vaktimiz kisitli oldugu icin motorda herhangibir ayar yapmadik (zaten adamlarinda soyledigi motor uzerinde herhangibir ayar gerektirmedigi yonunde) Dun aksam gec saatlerde ustamdan cikip (Melih usta, Kadikoy, herkeze tavsiye ederim gercekten isini bilen cok iyi bir ustadir) eve gittigimden yerlerin islak ve lastiklerin epeyce soguk olmasi sebebiyle fazla yuksek devirlerde denemeler yapamadim ama dusuk devirdeki ses 5000 devri gecince azaliyor bu uzun yol icin daha konforlu bir surus olanagi saglar kanisindayim, 5000 devir civarina kadar gercekten gurul gurul bir ses cikiyor ama gercekten 10000 devirlerdeki sesi merak ediyorum :)
evet bu kadar lagalugadan sonra resimler:)
http://img2.postimage.org/50162/DSCN1568_640.jpg (http://img2.postimage.org/bikes/fazertr/50162/DSCN1568_640.html)
http://img2.postimage.org/50166/DSCN1569_640.jpg (http://img2.postimage.org/bikes/fazertr/50166/DSCN1569_640.html)
http://img2.postimage.org/50167/DSCN1570_640.jpg (http://img2.postimage.org/bikes/fazertr/50167/DSCN1570_640.html)
http://img2.postimage.org/50168/DSCN1572_640.jpg (http://img2.postimage.org/bikes/fazertr/50168/DSCN1572_640.html)
http://img2.postimage.org/50169/DSCN1573_640.jpg (http://img2.postimage.org/bikes/fazertr/50169/DSCN1573_640.html)
http://img2.postimage.org/50170/DSCN1575_640.jpg (http://img2.postimage.org/bikes/fazertr/50170/DSCN1575_640.html)
Dostum hayırlı olsun ...Bence gayet güzel duruyor ok!
güle güle kullanman dileğiyle gayet şık duruyor ! birde video eklesende sesini duysak çok güzel olur :P
Kagan,
basta hayirli o lsun. neden hemen bulusalim dedigini simdi daha iyi anladim :mrgreen:
Sesi merak ediyorum. Bu arada ilk fotoda SELE nin ustunde bişey mi var yirtik mi ?
diger sorum sinyalleri mi degistirdin sen ? seffaflari cikarmissin ? (kirikti gerci seffaflar demi ? )
500 $ iyi fiyat. ses, performans ve yakit tuketimini incelmek lazim.
bunlarida denediginde bizlere yazarsan seviniriz. ok!
gule gule kullan
gayet hoş duruyor...güle güle kullanın..sesini duymak isteriz.. ok!
Kagan,
basta hayirli o lsun. neden hemen bulusalim dedigini simdi daha iyi anladim :mrgreen:
Sesi merak ediyorum. Bu arada ilk fotoda SELE nin ustunde bişey mi var yirtik mi ?
diger sorum sinyalleri mi degistirdin sen ? seffaflari cikarmissin ? (kirikti gerci seffaflar demi ? )
500 $ iyi fiyat. ses, performans ve yakit tuketimini incelmek lazim.
bunlarida denediginde bizlere yazarsan seviniriz. ok!
gule gule kullan
o su abi baska bi olay degil merak etcek bisi yok :)
bulusalim dediimde daha egzos ortalikta yoktu :mrgreen:
sinyallerden biri zaten gumburtuye gitmisti kazadan sonra ondekilerde sizlere omur oldu eskileri taktim ama gene seffaflari ismarliycam :),
ses muthis, performans ve tuketim denemesi henuz yapilmadi :) bildirecegim sonuclari...
Hayırlı olsun görüntüsü orjinaliyle aynı olan bir eksoz bulsam bende istiyorum. Ama görüntü olarak fazer eksozu kadar güzel eksoz görmedim.Saygılar ...
Hayırlı olsun görüntüsü orjinaliyle aynı olan bir eksoz bulsam bende istiyorum. Ama görüntü olarak fazer eksozu kadar güzel eksoz görmedim.Saygılar ...
abi o dediğinden ben de istiyorum ama mümkün değil gibi gözüküyor..bizim egzosları dikkatle incelersen alttan ..sele altında tek parça oduğunu ve sadece gaz tahliyesnin iki ayrı delikten yapıldığını..çift çıkış gibi görünmesininde saedece dıştan yapılan kaplamadan kaynaklandığını ve performans egsozların mutlaka iki ayrı parça olarak çıkması gerektiği ve görüntünün asla orjinal gibi olmayacağını tahmin edebilirsin..
alkış alkış alkış ATILAY,
hayırlı olsun diliyorum
para yok. o yüzden en güzel egzoz orjinali diyorum. miyaaaaw
Güzel olmuş umarım randımanı da iyi olur .. ok! ok!
ZAFER YAMAN
08.11.05, 08:56
Böyle bir modifiyeden sonra motorun garanti kapsamından çıkma şansı var mı ?
Selamlar
Zafer
arabada egzos takınca çıkmıyor bunda da çıkmaz diye düşünüyorum ama yinede araştırmak lazım....
Kağan güle güle kullan. alkış
eBay'da görmüştüm. :? Ama shiping'i çok tutuyor diye pek ilgilenmemiştim. :? kulaklarının pası silinmiştir. :lol:
Böyle bir modifiyeden sonra motorun garanti kapsamından çıkma şansı var mı ?
Selamlar
Zafer
benim zati 2004 mart cikisli makine bitmesine az kaldi garantinin... o acidan arayip sormaya bile gerek duymadim :)
Kağan güle güle kullan. alkış
eBay'da görmüştüm. :? Ama shiping'i çok tutuyor diye pek ilgilenmemiştim. :? kulaklarının pası silinmiştir. :lol:
hehe bende ebayden aldim zaten, yakinda donlarimi falanda ordan alicam sanirim biraz daha devam edicek olursam :P
dipnot. shipping $60 tuttu ok!
valla Kagan,
seni fahri ebay temsilcisi yapmak lazim turkiye icin :mrgreen:
oncelikle herkeze iyi dileklerinden oturu tesekkur ederim:) herkeze ayri ayri tesekkur edip mesaj sayimi arttirmaya calistigim yonunde olusabilecek polemiklerin onune bir set cekmis oluyorum ıııh
nasil olsa bu baslik takip ediliyor o acidan egzos ile ilgili yorumlarimida buraya ekliyorum:
oncelikle sunu belirtmeliyim ki egzosa en bastan beri karsi olan bir insandim (motorum varkende yokkende) ama biliyorsunuz 2 ay kadar once talihsiz bir kaza gecirdim ve o olaydan beri cevremdekilerinde etkisi ile egzos olayina sicak bakar oldum (yok iste adam gormesede sesi duyardi mevzusu) bu vesile ile sagda solda fz6 icin olan egzoslari inceledim aradim buldum yorumlar vs okumaya calistim ayrica TR de bulunan alternatif azligi (Akropovic ve Leovince disinde bulamadim, Akra 790€ civari LeoVince 600€) sebebiyle ve eBay e olan dusukunlugumden dolayi yurtdisindan bulup getirmek konusunda bir azim yaptim sonundada aldik iste... neyse sadede gelelim :wink: egzos takildigindna beri hergun kullandim nerdeyse... sonuclar su sekilde:
isinma: havalarinda soguk olmasi sebebiyle henuz el deymeyecek kadar bile isinmadi egzos... (dur kalk trafiktede bisey degismedi)
ses: 4000 devire kadar artiyor sonrasinda azalip tekrar artiyor... 4000-5000 devir arasi ki bu 6. viteste 100 - 110 km tekabul ediyor ses en dusuk seviyesine ulasiyor ki bundan sonra zaten artan sesi artan ruzgar sesi bastirdigindan pek bir sorun olmuyor, ama sehir icersinde dusuk devirde kullanilinca gercekten cok fazla bir ses cikartiyor, uzun yola cikarken her zaman kulaklarima tikac takiyorum(egzosla alakasi yok, sizede mutlaka takmanizi oneririm, kask icersine giren ruzgar ve motor ugultusu zaman icersinde yavas yavas isitme kaybina sebep olmakta ve uzun sure icersinde meydana gelen bu isitme kaybi icin bir tedavi sozkonusu degil) ama tikaclarima ragmen bazen motorun sesi rahatsiz edebiliyor... ayrica bir diger dusuncemde bizim motora boyle egzosun yakismadigi yonunde... tarz sekil olarak efendi olan bir motor FZ6 her ne kadar icinde asi bir ruh yatsada... o acidan nedense bu egzoslu imajina alisamadim motorumun bir turlu... hatta genelde rahatsiz bile hissediyorum, ozellikle sabah motoru isitmak icin calistirinca, gece gec saat gelip giderken mahalle gumbur gumbur inlyior... yakinda birisi kafama terlik saksi falan atmazsa iyidir... genel olarak durum bundan ibaret... depoyu bikac defa fulledikten sonra tuketimde herhangi bir degisiklik varmi bildirecegim :)
Kağan tecrübelerini aktardığın için çok teşekkürler. Bu yazdıkların gerçekten önemli. Çünkü bir yandan güvenlik açısından senin belirttiğin gibi trafikte farkedilmek diğer yandan Fazer'in karakterini değiştiren bazen kendimizi bazen etrafı rahatsız etmekten ahatsızlık duymak kötü bir ikilem. Ben de açıkçası gürleyen bir fazer düşünemiyorum. Hep ebnim aklımdaki ikilemdi bu. Sen gayet güzel anlatmışsın. Aslında Fazer'in kendi sesi benim açımdan fazlasıyla tatminkar ama şeytan sık sık dürtmüyor değil.
Yılan hikayesine dönen Egzoz raporunu bir türlü yazamadım ama favorimin Laser olduğunu söyleyeyim.
http://img254.imageshack.us/img254/7361/fz6extreme22un.jpg
http://img254.imageshack.us/img254/8435/fz6extreme49sm.jpg
http://img22.imageshack.us/img22/4875/fz6extreme16dr.jpg
http://www.laser-jama.nl/UK/Motor/styles/Materials/media/EN_XT_T_B.jpg
Hem görünüm hem de ses açısından tatminkar olduğunu düşünüyorum. Gür bir ses yerine tiz bir ses çıkardığı söyleniyor. Görsel açıdan dikkatli bakınca 2 li yuvarlak egzoz yerine 4 lü boru egzozlar gelince eski egzoza uygun yapılmış plastik koruma biraz çirkin görünüyor. Ona uygun bir görünüm uydurulabilirse süper olur. Tabi ki bir de nasıl temin edeceğiz. Laser in Türkiye'de distribütörü yok sanırım.
Kağan tecrübelerini aktardığın için çok teşekkürler. Bu yazdıkların gerçekten önemli. Çünkü bir yandan güvenlik açısından senin belirttiğin gibi trafikte farkedilmek diğer yandan Fazer'in karakterini değiştiren bazen kendimizi bazen etrafı rahatsız etmekten ahatsızlık duymak kötü bir ikilem. Ben de açıkçası gürleyen bir fazer düşünemiyorum. Hep ebnim aklımdaki ikilemdi bu. Sen gayet güzel anlatmışsın. Aslında Fazer'in kendi sesi benim açımdan fazlasıyla tatminkar ama şeytan sık sık dürtmüyor değil.
Yılan hikayesine dönen Egzoz raporunu bir türlü yazamadım ama favorimin Laser olduğunu söyleyeyim.
Hem görünüm hem de ses açısından tatminkar olduğunu düşünüyorum. Gür bir ses yerine tiz bir ses çıkardığı söyleniyor. Görsel açıdan dikkatli bakınca 2 li yuvarlak egzoz yerine 4 lü boru egzozlar gelince eski egzoza uygun yapılmış plastik koruma biraz çirkin görünüyor. Ona uygun bir görünüm uydurulabilirse süper olur. Tabi ki bir de nasıl temin edeceğiz. Laser in Türkiye'de distribütörü yok sanırım.
Laser dedigin gibi TR de yok, isin dogrusu ben 4 lu egzos cikisini biraz fazla abarti bulmustum (halada oyle buluyorum) o acidan alternatiflerin arasinda olmadi hic, yurtdisinda Laser satan bikac yer gormustum (sanirim Ingilterede) istersen tekrar bulup sana ileteyim yok ama dersen ki kanima girme o zaman unuttum gitti bile :mrgreen:
murat.ozbas
09.11.05, 12:09
mustafa bize en yakın temsilci yunanistanda,o ara laserları eğer stoklarında olsaydı ve biraz daha indiirm yapsaydı oradan alıcaktım.4 lü daha öncede bahsettiğim üzere biraz daha tiz çıkartıyo.ayrıca inglterede canlısını dinledim,4 e bölündüğü için biraz tizlik var ama oda daha farklı olmasını sağlıyor.
Selamlar
ben çook kıyak birini buldum arkadaşım acayip iyi bi tornacı oya gibi argon yapıyor vs.. yapmadığı yok kendinin r6 sı var yaptığı bilimum 1000rr egsozu var referans ses performas süper...
Konuştum ben yılbaşına doğru benim orjinal fezer in eksozunu da modifiye edicek...
Görücez bakalım...
Gelecek sene sezon başında bir aksilik olmazsa Akra ları takarım motoruma
ben çook kıyak birini buldum arkadaşım acayip iyi bi tornacı oya gibi argon yapıyor vs.. yapmadığı yok kendinin r6 sı var yaptığı bilimum 1000rr egsozu var referans ses performas süper...
Konuştum ben yılbaşına doğru benim orjinal fezer in eksozunu da modifiye edicek...
Görücez bakalım...
Arkadaşlar yapmayın yahu hightec motorlar kullanıyorsunuz egzoslarınıza bağlı oksijen sensoru başta olmak üzere 5 - 6 adet sensor var. Rast gele takılan yani orjinal egzosu modifiye etmek falan çok mantıksız işler. egzos taki en ufak değişiklik için beyinden avans ayarlarınızı upgrade etmeniz gerek. Orjinal performans egzos alıp ayarlarını yaptırmadığınızda bile motora ( başta siboplar olmak üzere ) zarar verme ihtimaliniz çok yüksek. Performans kayıpları ise kesin olacaktır. Tornacı arkadaşa bir şey demiyorum işçilik mükemmel olabilir yani egzosu görüntü olarak bir sanat harikası yapabilir ama içi ile oynatmamanızı tavsiye ederim. Sonuçta çoğu motor arızası yanlış egzoz kullanımından kaynaklanıyor. En basit olarak şu an benim kullandığım CBR 600 ün üzerinde RS-3 egzos var ben motoru ikinci el aldığım için üzerine takılıydı. Tabiki rast gele takılmış ve motorun alt devirlerde tork almasını engelliyor, kompresöre bırakınca egzos içinde patlamalar oluyor ki geri tepmeler çok zararlı, yanma karışımı çok zayıf buda benzin tüketimini arttırıyor. Düzeltmek şu an bana en aşağıya 300 - 400 dolara patlayacak yada onu çıkarıp orjinal olanı takmam lazım.Bilmem anlatabildimmi saygılarımla.......
bu sanayi egzozları ile ilgili açılmış nice topic var bir sürü sitede arkadaşlar anlayın artık bu tip egzozlar sonradan bir sürü masraf çıkarabiliyor ve herşeyden önce sizide tehlikeye sokuyor !!!
Bu arada takılan orjinal egzoslardan gerçek performans almak ve motorların ayarlarını tam tutturmak isteyen varsa benim ustamı tavsiye edebilirim. Adam İngilterde drag pistlerinde ve yarış pistlerinde eğitim almış ayrıca orada gittiği bir çok özel kurs var. Konuştuklarını anlasam yazacamda o sensör böyle ayarlanır yok şunun için bunu yapmak lazım diye anlatıp duruyor. Benim egzosun ayarlarını düzeltmesini istedim şu an elimde servispack yok bir iki aya elime geçer bütün ayarlarını upgrade ederim dedi. Ya hakikaten bu egzos işi baya komplike yahu
Sadece son susturucu değiştirerek dediğiniz zararları motora vermek kolay değil arkadaşlar manifold var katalizör var arada daha ki bahsedilen o^2 sensörü katalizörden önce takılmış durumda motosiklete en azından fazer de böyle, boş egsozla gazın çıkarken karşılaştığı drenç elbette azalır dolayısıyla back pressure düşer bunun zararı alt devirlerin daha cansız hale gelmesi ve bu devirlerde tüketimin artmasıdır... Back pressure ın en iyi etkisi subapların kapanmasına verdiği destektir en kaba tabiriyle. ama subaplar back pressure dan mahrum kaldı diye kırılmaz yamulmaz sonuçta timing değişmiyor siz egsozu iptal edince... Ha çift O^2 sensörlü modellerde kat. iptali arıza lambası yanmasına sebep ollur bunun için yazılım güncellemesi şarttır ama sadece son susturucu iptal edildi diye motor zarar görecek demek anlamına gelmez bu. Sensörler diyosunuz zaten sensörün görevi bağlı olduğu yerdeki değişimi algılayıp ona göre motoru yönetmek değil mi? Dolayısıyla bu değişime göre avansını da kendi ayarlayacaktır Hi-Tec bir motor. Zaten katalizör iptal edin göreceksiniz motosiklet ilk önce rölantide stop edecek rölanti bozulacak fakat sonra motor buna kendini adapte ediyor. Hi-Tec in olayı da bu zaten.
Abi bitirdin bei okurken beynim bulandı. ben herzamanki hazıra konar mantığımla sorsam : Gelecek sene sezon başında Akra taktırmayı düşünüyorum. Kime taktırabilirim, taktırdıktan sonra yaptırmam gereken ayarlar nelerdir ve bu ayarları kim yapabilir. Saygılar ...
AliCaglarGurel
21.11.05, 17:40
yaşa cem yawhu...
kısa ve öz sordun KAFAPATLAT
ustalar çok sallar şöyle böyle diye işin bi temeli var subap kendi kendine eğilmez ya pistona çakar ki bunun için timing in bozulması lazım yada bi anda 20000 devir filan çevirirse yanlışlıkla vites küçültülüp filan ki bu motosiklette pek mümkün olabiecek bişi değil 2 vites birden küçültmek lazım başkada kırılmaz sibop. Yağlandığı sürece.
Abi bitirdin bei okurken beynim bulandı. ben herzamanki hazıra konar mantığımla sorsam : Gelecek sene sezon başında Akra taktırmayı düşünüyorum. Kime taktırabilirim, taktırdıktan sonra yaptırmam gereken ayarlar nelerdir ve bu ayarları kim yapabilir. Saygılar ...
SAadece son susturucu mu komple mi takılacak Akrapoviç...
Her halde de istersen kendin takabilirsin Fazer da en karmaşık iş exup ın sökülmesi, bizim motorda da o yok :D . Sadece egsoz için yazılım değişmene gerek yok ama değişirsen daha iyi gider neden dersen;
daha fazla benzin yollar beyin ve sen motosikletin egsozunu bunu atabilecek seviyde geliştirdiğin için daha iyi gider.
NE kadar ekmek O kadar köfte.
bence bunları bir gün yüz yüze tartışalım kim ne biliyorsa anlatsın
bence bunları bir gün yüz yüze tartışalım kim ne biliyorsa anlatsın
Benim için uygundur. Bu hafta sonu buluşma ayarlayım.
evet bu haftasonu buluşalım bencede...
bu konuyu konuşalım... bravo
timing değişmesi demişsiniz de eğer "valve timing"'den bahsediyorsanız valve timing'i değiştirebilmek için
eksantrik zincirinin turunu değiştirmek lazım... (bu durumda motor subap yakalar.)
öyle elektronik ayarlarla filan olan birşey de değildir.
advance (avans) derseniz o da zaten şimdiler tüm motorlar otomatiktir.
genede yazılımla yeni avans değerleri yüklenebilir.
Sadece son susturucu değiştirerek dediğiniz zararları motora vermek kolay değil arkadaşlar manifold var katalizör var arada daha ki bahsedilen o^2 sensörü katalizörden önce takılmış durumda motosiklete en azından fazer de böyle, boş egsozla gazın çıkarken karşılaştığı drenç elbette azalır dolayısıyla back pressure düşer bunun zararı alt devirlerin daha cansız hale gelmesi ve bu devirlerde tüketimin artmasıdır... Back pressure ın en iyi etkisi subapların kapanmasına verdiği destektir en kaba tabiriyle. ama subaplar back pressure dan mahrum kaldı diye kırılmaz yamulmaz sonuçta timing değişmiyor siz egsozu iptal edince... Ha çift O^2 sensörlü modellerde kat. iptali arıza lambası yanmasına sebep ollur bunun için yazılım güncellemesi şarttır ama sadece son susturucu iptal edildi diye motor zarar görecek demek anlamına gelmez bu. Sensörler diyosunuz zaten sensörün görevi bağlı olduğu yerdeki değişimi algılayıp ona göre motoru yönetmek değil mi? Dolayısıyla bu değişime göre avansını da kendi ayarlayacaktır Hi-Tec bir motor. Zaten katalizör iptal edin göreceksiniz motosiklet ilk önce rölantide stop edecek rölanti bozulacak fakat sonra motor buna kendini adapte ediyor. Hi-Tec in olayı da bu zaten.
yaw arkadaşlar bayılıyorum böyle teknik terimlerin bolca kullanıldığı yazılara... timing, O2 sensoru, Hi-Tec, katalizör, back pressure... kendimi sanayide dükkanların önünden geçermiş gibi hissediyorum bir tek yerdeki beton-çamur-yanık yağ-parça temizledikleri benzin karışımından oluşan o müthiş koku eksik :)
Bunu negatif olarak değil pozitif söylüyorum gerçekten hoşuma gidiyor, aynı dili konuşup anlamak güzel..
Dün akşam TVde cehennem silahı-4'ü yine severek izledim, zenci polis(mortou idi adı sanırım) tekne almış, riggs ve baş belası Leo'yla teknedeler, zenci iskele, sancak filan diyor Leoya, Leo anlamıyor kızıyor ve bağırmaya başlıyor: " siz lanet olası herifler bir tekne alınca hemen salak salak konuşmaya başlıyosunuz, yok sintine pompası, yok iskele, yok küpeşte... lanet olsun anlamıyorum lanet olsun ne tarafa gidicem doğru dürüst söyle be adam!!!!""" :)))) Süperdi..
Anlatın arkadaşlar biz anlıyoruz birbirimizi :))
valla bende akrapovic var ben memnunum herhangi bir ayar yapılmadı içine bir flans takılıyo bu huni gibi geeken back pressureyi sağladığını söylüyor yetkililer hrehangi bir problemde yaşamadım 400 km dir kullanıyorum
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.