PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : celik fren hortumu

kboycay
07.11.05, 18:02
bununla ilgili epeyce yazi okudum netde, fazera yapilacak en yerinde modifiyelerin basinda geliyor, daha stabil frenleme, daha kisa ve emniyetli durus mesafesi sonuclarina ulasitigindan bahsediyor butun kullanan kisiler. Malum su anda Fazerimizda standart olarak gelen fren hortumlari sert lastik muhtemelen iclerindende ince bir celik ag geciyordur, bu acidan fren yaptigimiz zaman hortumun olusan basinc dogrultusunda yanlara dogru esnemesi sonucunda frenlerimize tam bir guc aktarimi sozkonusu olmuyor, celik hortum kullanilarak bu esneme cok buyuk olcude azaltilabiliniyor. Buna bagli olarak fren uzerine yapmis oldugunuz baskinin buyuk bir bolumu kaliperlerdeki pistonlara aktariliyor. Ben siparisi verdim $100 gibi fir maliyeti var ama her gun frenlerimize ne kadar cok ihtiyac duydugumuzu dusunecek olursak bunun hicde buyuk bir para olmadigini gorebilirsiniz :mrgreen:

barisb77
08.11.05, 01:13
İstanbul Motor'da yok muydu? (LUCAS, Kızıltoprak)

radiohead
08.11.05, 02:47
Celik fren hortumu faydalı bir modifikasyon. Aslında genel kullanım maksadı yüksek basınç yaratacak kadar sık ve güçlü fren yapıldığı zamanlarda (Pistte) fren kesinliğinin kaybedilmemesi olarak biliyorum. Günlük kullanım için şart değil fakat değiştirildiği takdirde bir yan etkisi olmayıp artı bir güvence sağlamış oluyorsunuz. Fakat fren hortumundan önce şöyle bir şey var; 2003 fazerlerde ön fren 4 kaliperli iken bizim motosikletlerimiz daha güçlü olmasına rağmen 2 kaliper kullanılmış. Performans sürüşlerinde hafif fading yaşanabiliyormuş. Fading ne derseniz fren yağının aşırı ısıdan buharlaşma yapması ve dolayısıyla fren manetinin çok sertleşerek tutmamaya başlaması durumu.

anladığım kadarıyla 4 kaliper daha fazla yüzeye sahip olduğundan daha kolay soğuyor hem bu sebepten hem de limite inerken verdiği daha keskin his yüzünden yabancı dergiler-forumlarda bu fren olayına çok kızmışlar.

Bkz: Two dergisi Kasım 2003
"And the brakes are updated to! hang on a second! two-piston sliding calipers! What's going on here? Previous Fazers have had the very cool, and bloody good, R1-style four-piston calipers but the 2004 bikes get these decidedly budget looking units. The new Fazer's designer Yutaka Kubo told me that Yamaha had tried both styles of caliper and the sliding caliper worked as well as the R1-style one but was cheaper, which is why it was used. This may be all very well but aesthetically they look crap and when you go through the effort of giving a bike underseat pipes etc why skimp on the brakes?"

ZAFER YAMAN
08.11.05, 08:52
Piste çıkarsak modifiye ederiz. ok!

Selamlar
Zafer

kboycay
08.11.05, 23:31
Celik fren hortumu faydalı bir modifikasyon. Aslında genel kullanım maksadı yüksek basınç yaratacak kadar sık ve güçlü fren yapıldığı zamanlarda (Pistte) fren kesinliğinin kaybedilmemesi olarak biliyorum. Günlük kullanım için şart değil fakat değiştirildiği takdirde bir yan etkisi olmayıp artı bir güvence sağlamış oluyorsunuz. Fakat fren hortumundan önce şöyle bir şey var; 2003 fazerlerde ön fren 4 kaliperli iken bizim motosikletlerimiz daha güçlü olmasına rağmen 2 kaliper kullanılmış. Performans sürüşlerinde hafif fading yaşanabiliyormuş. Fading ne derseniz fren yağının aşırı ısıdan buharlaşma yapması ve dolayısıyla fren manetinin çok sertleşerek tutmamaya başlaması durumu.

anladığım kadarıyla 4 kaliper daha fazla yüzeye sahip olduğundan daha kolay soğuyor hem bu sebepten hem de limite inerken verdiği daha keskin his yüzünden yabancı dergiler-forumlarda bu fren olayına çok kızmışlar.

Bkz: Two dergisi Kasım 2003
"And the brakes are updated to! hang on a second! two-piston sliding calipers! What's going on here? Previous Fazers have had the very cool, and bloody good, R1-style four-piston calipers but the 2004 bikes get these decidedly budget looking units. The new Fazer's designer Yutaka Kubo told me that Yamaha had tried both styles of caliper and the sliding caliper worked as well as the R1-style one but was cheaper, which is why it was used. This may be all very well but aesthetically they look crap and when you go through the effort of giving a bike underseat pipes etc why skimp on the brakes?"

o mesele icinde "ATE Super Blue Brake Fluid" oneriliyor fiyat performans olarak gayet iyi, bircok yerde gene hakkinda guzel seyler okudum, yeni hortumlar ile birlikte sisteme bundan koyduracagim ok!

karakuzu
16.06.09, 10:40
Şimdilk çok gereksiz ..Birazda para tuzağı ..

gelişim habil
16.06.09, 10:45
Sinan abi, nereden bulursun 4 sene evvelki mesajları...
PÖRTletme rekoru sende

karakuzu
16.06.09, 10:50
Abi hatırlatmada yarar var . ( ekşin olsun.)

karamurat
16.06.09, 18:09
Ekşin değil komedi oluyor..

hunter48
16.06.09, 18:45
nihhahahaaha

ref35
21.06.09, 17:31
gerek olmadığı kanısındayım