PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hangi kaskı almalı??

halil
10.11.05, 09:44
Arkadaşlar bu hafta sonu ilk kaskımı almayı düşünüyorum ama hala tam karar veremedim, farklı kalite ve fiyatta pek çok marka var, ve her markanın onlarca modeli var, kullanışlı kaliteli ve çok uçuk pahalı olmayan bir kask almak istiyorum.
Tam korumalı bir kask olsun istiyorum yani tek parça olanlardan..
Kasklarla ilgili bir raf ömründen sözediliyor bunu açıklayabilir misiniz? neden yıpranmamış bile olsa kullanmak sakıncalıdır?
Arai, Shoei, Nolan vs... hangi markayı tavsiye edrsiniz ve en çok hangi özelliklere dikkat etmeli? sizin deneyimleriniz nelerdir?

Tüm tavsiyelere açığım..

ashkin
10.11.05, 10:07
ilk once bu is icin ayirdigin butce onemli

Alabilecegin en iyi kaski almaya calis.
Kaski almadan once mutlaka deneyerek al. Ne cok sıkmalı kafani ne de bol olmalı. Zaten isi bilen bir satici senin kafanın olcusunu alarak sana uygun kaski verecektir.
Senin burada dikkat etmen gerekenler, kaskin uretim tarihine bak, yedek parcasinin olup olmadigini sor ve gör, kafanın icinde hareket etmediginden emin ol. Ilk basta seni sıkacaktir sakın bir beden buyugunu talep etme. Ve mutlaka FULL FACE kask al.

benim tavsiyem fiyat ve kalite oranlamasina bakildiginda SHOEI diyorum.

haa sen ne takiyorsun dersen ben Amerikan mali KBC takiyorum ve memnunum. Fiyat olarakta SHOEI nin yari fiyati.

eger para olarak imkanin varsa ARAI almani da israrla tavsiye ederim.

ZAFER YAMAN
10.11.05, 10:13
Halil Selam

Sezon başında kasklar ile ilgili bir test okumuştum aralarında Lazer Vertigo fiyat ve kalite olarak başarılı bulunmuştu ama ben yinede paraya kıyıp Shoei aldım.

Selamlar
Zafer

CarlGustav
10.11.05, 10:34
Halil bey;

İlk tavsiyem kask satın almadan evvel muhakkak üretim tarihine bakmanızdır. Bu genelde astarın altında köpüğe yapıştırılmış bir etiket, kopçaya eklenmiş bir küçük marka gibi bir yerde olur. Ancak USD 100.- üzerinde fiyatı olan hemen her kaskta olur.

Kaskın ömrü şu açıdan mühimdir:
Kafamızı çarptığımızda sadece kaskın dış kabuğu bir "zırh" görevi görmez. Asıl film içerde çarpmanın şokunu emen, köpük, sünger, vs. malzemededir ve en az dış kabuk kadar önemlidir.

Bu malzeme zaman içinde sertleşip, şok emme özelliğini yitirir. Bu sebeple tavisye edilen bir kaskı hiç kaza yapmamış bile olsanız 4-5 sene kullanıp bırakmaktır (süs eşyasına dönüşür). Kaza anında bu şok emici malzeme formunu yitirdiği için kaza yapan kaskın ömrü tükenmiştir(köpük tekrar eski formunu kazanmıyor ezildiğiyle kalıyor). Hayatınızı kurtarıp görevini tamamlamış olan kaskınızı yenilemeniz gerekir.

Bir de şu var, kaskınızı ne marka alırsanız alın, pek yere düşürmemeye çalışın (dıştaki ve içteki malzemeye gözle görülmeyen bir zarar verebilir endişesi, o zaman da kask kaza anında amaçlandığı işi yapmayabilir -kafanızı korumaz-).

Kafa ölçünüze göre doğru beden almanız çok mühimdir, doğru beden ilk etapta biraz sıkabilir, ancak mühim olan çenenizin içinde dönmemesidir.

Alacağınız kasktan beklentileriniz şunlar olmalıdır:

(güvenliği yazmıyorum bile)
- Sesizlik
- ergonomi
- havalandırma
- belli süratin üzerinde kafanızı türbülansa sokup, sallamaması için hava kanalcıkları
- buğu önleyici bir takım zozikler-havalnadırmalar ve/veya ekrana yapışan silikon buğu önleyici tertibatın hazırlığı
- alacağınız kaskın ithalatçısı vizör getirtiyor mu?(çizilirse -ki çizilir- değişmek için)

Gelelim, fiyat-performans olayına. Maddi imkanlarınızı bilmiyorum. O sebeple "şu markayı alınız" diyemeyeceğim. Ancak maddi imkanlarınızın el verdiği en iyi kaskı alınız. Benim bildiğim dünya çapında markalar Arai (ben bunu kullanıyorum), Shoei (bunu kullandım), Schubert (satıcısıyla tartıştım), Suomy (Arai kadar pahalı ancak nedir hiç bilmiyorum), AGV (bayatlarına -5,6 senelik örneklerini demaksa'da çok uygun satıyorlar- dikkat), Shark (kullandım, ergonomik olarak bana uymadı), Simson (dünyanın en iddialı kasklarından ultra pahalı ülkemizde pek görmedim), Bell (Amerikan kaskı bilmiyorum), KBC hiç bilmiyorum, X-Lite (nolan'ın fabrikasından çıkma biraz daha lüksü gibi), Nolan (1991-1994 arası kullandım, o zamankiler çok kötüydü, ne ergonomi var ne ses yalıtımı), Lazer (Belçika malı bunun en üst modelini Özen motor 255 Avroya satıyordu, bizim hanıma aldık. Çok güzel kask çıktı, yüksek süratte kafa sallanmıyor -hava kanalcıkları var - ultra sessiz, alacak olsam bundan yürürürüm, gerçi uygun bedende bizim Sırıtık Cihan bulamamış-).

Jethro
10.11.05, 10:35
Selam Halil,

Yurtdışı fiyatlarını / modellerinin görebileceğin bir site ekledim "http://www.helmetcity.com" gerçi google'dan helmet desen eminim yüzlercesi çıkar ama bir göz atmak için fena bir site değil.

Benim bildiğim kadarıyla kaskların ömürleri yaklaşık 5 yıl (yanlışım varsa düzeltin arkadaşlar). Bu yüzden rafta 2 yıl beklemiş bir kaskı ucuza da olsa almak mantıksız bir hareket.

Balık gibi bayatlıyo bunlar gulmekten oldum

Arai ve Shoei en iyi kasklar (biraz fiyatlılar ama) ve full face almakta fayda var ok! Bildiğim kadarıyla Agv'de fena değil.

Şunu da unutmamakta fayda 12-13 milyar motora veriyorak , kaska bir kaç yüz milyon daha vermek gerekir, neticede hayatımızı o kurtarıyor. :roll:

halil
10.11.05, 11:04
Arkadaşlar tavsiyeleriniz için çok teşekkürler,

Genel olarak bir kanı edinmiş oldum, Shoeinin fiyatlarını almıştım, sirkecide honda bayisi satıyor, ortalama 350-400 euro, ama 500 euro olanı da var. Arai sadece kızıltoprakta gördüm fiyatını soracağım.
helmetcity.com'u da ziyaret edip fiyat konusunda bomboş olmamakda fayda var tabi, Jethroya teşekkür tekrar

Bunun dışında bildiğiniz satıcı varsa almadan onları da dolaşayım diyorum.

Bir kaç noktaya daha dikkat çekmek istiyorum, birincisi yüksek hızda kafamı sallayıp sallamadığını test edemem alırken bunu hava kanallarına ya da dış aerodinamik yapısına bakarak tahmin etmek mümkün mü,

İkincisi de koyu renk alırsam yazın çok sıcak olur mu, ya da renk farkeder mibiraz, malum yazın kafa, saçlar sırılsıklam oluyor kaskın içinde?

bulent
10.11.05, 13:06
Açık renk tavsiye ederim özellikle yazın kullanıyoruz bu veletleri, hem görünürlük vede sıcağa karşı 1 adım önde olursun . Shoie ye katılıyorum bende de var ama kullanmadım halde 1nr Arai deniliyor bu sanırım BMW mi Mercedesmi gibi bir kıstas oluyor hepsininde kendi sınıfında en iyileri var...

karar cepten çıkar....unutmaki en pahalısı en iyisi diye bir kural yoktur en güzeli senin ihtiyaçlarına cevap verendir..

1-güvenlik
2-konfor

murat.ozbas
10.11.05, 17:08
Ben son 4 senedir hep suomy kullanıyorum,gunwind replica veya imkan varsa spec1r iyi kaskları.fiyatlar türkiyede biraz yüksek,ducatinin resmi kask imalatçısı,moto gp ve superbike da gözünüze çarpabilir hatırladığım kadarıyla max biaggi suomy kullanıyor

yamahamusti
11.11.05, 19:26
ben de 2 senedir vemar diye bir marka kullanıyorum italyan malı karbon bir kask ben memnunum kafa sallama felan yapmıyor :P

kboycay
11.11.05, 20:15
shoei x-spirit kullaniyorum bundan onceki kaskim schubert idi, cok kaliteli bir kask olmasina ragmen shoei ila kiyasladigim zaman cok cok agirdi beni cok yoruyordu shoei kullanmaya basladigimdan beri gercekten rahatim (1 sene oldu nerdeyse hic uzmedi beni) beraberinde bug onleyici vizore takilan zimbirti, on cama uygulamak icin yagmur kaydirici sivi, baglanti yerlerini yaglamak icin silikon bazli yag, cene altini kapatarak ses girmesini ve bu boslukta turbulans olusmasini onleyen aparat, on tarafta burun kismina denk gelen ve burundan verilen nefesin on cama gitmesini onleyerek bug olusmamasi icin yardimci olan aparat ve tasima cantasi ile birlikte geldi :) tabi 600 kusur € luk birde fiyat mevcut butun bunlarin yaninda... ama 5 sene sorunsuz bir sekilde kullanicaginiz ve her zaman icin kafanizi kollayacak bir kask icin kesinlikle deger... bir tane kafamiz var... ve genelde tamir olanagi olmuyor... kasklarimizin bizi sadece ruzgardan korumak icin kullanilmasi dilegimle :mrgreen:

halil
12.11.05, 10:39
Kasklarla ilgili görüş ve önerileriniz için çok teşekkürler arkadaşlar, gerçekten benim için çok yararlı oldu.

Bu görüşlerin hepsini değerlendirip en doğru seçimi yapmaya çalışacağım, tabi kullanımdan sonra belli olacak doğruluğu..

Herkese çok teşekkürler

oleg
14.11.05, 11:21
ARAİ den şaşilmazzzzzzz

BooRock
19.11.05, 17:21
bence shoei hattaa nolan.. KAFAPATLAT KAFAPATLAT KAFAPATLAT

RossoRelativo
07.12.05, 15:57
KBC kullaniyorum, havalandırma, bağlantı yerleri ve vizör görüş açısı olarak çok memnunum.
Sohei de kullandim ama her iki si ile de şükür ki bir kazam yok o nedenle sadece kullanım rahtlığı olarak KBC yi beğendiğimi söleyebilirim.

ATILAY
07.12.05, 16:04
fiyat/kalite olarak Airoh da düşünülebilir...kendinden vizörlü SV-55 modelini kullanıyorum.
Sİrkeci Honda bayi yanında sadece airoh satan mağazası var..bi gidip bakmanızı tavsiye ederim.Honda bayinde de Shoei var ve kredi kartına 4 taksit yapıyor ama 1 taksit 125YTL ye falan geliyor

kaan35
07.12.05, 16:48
Arkadaşlar
Ben de Airoh sv 55 kullanıyorum gayet de memnunum :)
fiyatı 190 € idi.Alalı da bir ay olmadı daha.
İnternetten www.airoh.com dan bi bakın da eğer İzmirden almak isteyen olursa yardımcı olmaya çalışırım.

z-max
07.12.05, 17:59
kaan35 dostum bende şuan Airoh Pr 2000 var geyet memnunum yüksek bir süratte kaza yaptım testi geçti Aynı marka warrior2 alıcam Fiyat olarak Sv 55 den ucuz galiba görüntüsü biraz daha hoşuma gitti :), aşagıdaki arkadaş olur kendisi :P

http://www.motorsystem.it/ecomm2/listino/WARRIOR%20NERO%20MATT.jpg

BooRock
08.12.05, 00:15
Arkadaşlar
Ben de Airoh sv 55 kullanıyorum gayet de memnunum :)
fiyatı 190 € idi.Alalı da bir ay olmadı daha.
İnternetten www.airoh.com dan bi bakın da eğer İzmirden almak isteyen olursa yardımcı olmaya çalışırım.

sv55 benim hayatımı kurtardı cidden kaza testini geçti motor parçalandı kask ciddi anlamda korudu ve bişey olmadı! Ama sadece rüzgar sesi biraz fazlaa ama yazın açılması, entegre güneş gözlüğü aparatıyla vede fiyatıyla on numara bence... alkış alkış bravo

halil
08.12.05, 09:39
Arkadaşlar geçen cumartesi sirkeciye gittim, kaskları da yeniden bir gözden geçirdim, özen motordaki shoei kasklara baktım, pek fazla model yoktu.

yalnız birşey ilgimi çekti, kaskların iç kısmının çıkabilir olması daha iyi olur demiştiniz temizlenmesi için ama ordakilerin dediğine göre öyle içi tam çıkabilen kask yok shoei'de, sadece yanak pedleri çıkıyor gerisi sabit..

ben mi yanlış anladım acaba, bilen arkadaşlar bir açıklayıversin yahu, çok bilgisiz gördüm kendimi :)

Bir de adama soruyorum bunun raf ömrü varmış üretim tarihi nerde yazıyor dedim, abi yok öyle bişey diyor, satmak için katakulli yapıyor gibi geldi bana..

bir de konu açılmışken şunu sorayım, Revit marka mont ya da ürün kullanan var mı, memnun musunuz??

atuter
08.12.05, 10:09
Halil biraz geç oldu ama yinede ben yazayım dedim. Ben Caberg Solo DVT mat siyah kullanıyorum. Kaskın güneş vizörü ve asıl vizörün buğu yapmama özelliği çok hoşuma gitmişti ve fuardan 200euro'ya almıştım. Hiç bir kaskta mat almanı tavsiye etmem çünkü laklılara göre daha fazla çiziliyor. Biraz sesli gibi geliyor ama başka kaskla kıyaslama şansım olmadığı için sağlıklı bir şey söyleyemem. İçinin kumaş kısmı tamamem çıkıyor ve mikrop tutmayan malzrmeden yapılmış.
http://img2.postimage.org/117030/17.jpg (http://img2.postimage.org/bikes/fazertr/117030/17.html)

Bülent
12.12.05, 21:38
Halil ben X-lite x-801R kullanıyorum Nolanın üst modelleri içi komple çıkarılıp yıkanabiliyo tek renkli olaları 290 euro desenlileri ise 340 euro ben almadan önce çok araştırdım bence Shoeı ve Arai ayarında bir kask mototalda bulabilirsin peşin ödemede indirimde yapıyo bilgine

13.12.05, 00:02
Arkadaşlar. Bugün Samura motora uğradım. Kemal Abi önümüzdeki hafta Givi kasklar geleceğini söyledi. Evet yanlış duymadınız givi. Söylediğine göre kask olayına yeni girmişler ve güzelmiş. Benim gibi kask alacak arkadaşlara duyurulur. Bir de givi kaskları görmek fena olmaz harhalde...

Bülent
13.12.05, 00:46
erdem bi yanlış anlaşılma var galiba givi kasklar zaten vardı samurada çok öncedende satıyodu kemal bey giviler daha çok yarım kask ve scooterlar için üretilmiş bence kask markalı kaskları tercih
edersen daha memnun kalırsın

13.12.05, 08:06
Belki yanlış bir anlaşma yahut yanlış bir anlatma olabilir. Muhtemelen sen haklısındır...

ashkin
13.12.05, 08:38
Erdem hakli,

bundan 15 gun once bende ayni seyleri konusmustum samura da.
Full Face kasklar gelecekmis hatta kataloguda vardi baktim guzel gorunuyor kasklar.

Gelsin gormek lazim.

CarlGustav
13.12.05, 09:35
Halil bey;

Geç cevap için kusura bakmayın. Özen motordaki personel, herhalde sattığı malın tam özelliklerini bilmediği için böyle bir şey söylemiştir. Çünkü eğer kurcalarsanız, her Shoei'nin içinde üretim tarihine rastlayacaksınız.

İçinin çıkması konusundaki karışıklığı da çözelim. Beyaz köpük olan ksım çıkmaz. Genelde, kaskın içindeki süngerli ped kısımlar (yanağa, kafaya direk temas eden kısımlar) çıkabilir. Bu, kafa derimizdeki yağın (sebum), vs. nin, kaskın içindeki yüzeyleri kirlettikçe, temizlenebilmesi için yapılmış bir şeydir.

baron
13.12.05, 10:03
benimde yeni bir kask almam gerekiyor. fiyat ve performans acisindan shoei kasklari banada uygun geliyor. aksesuarlari ve fiyatlari hakkinda bilgisi olan varmi? benim bildigim buhar cami ve gunesligi var. sanirim ikisininde fiyati 50euro civariymis.

ashkin
13.12.05, 10:11
shoe yi http://www.ozenmotor.com da bulabilirsin.

baron
13.12.05, 10:25
burdan kasklara bakabiliyoruz da ben daha cok aksesuarlari ve fiyatlarini merak ediyorum

ashkin
13.12.05, 10:36
e abi bi telefon aciver bi zahmet. onuda arayayip ben ogreniim istersen :mrgreen:

halil
13.12.05, 10:37
Arkadaşlar, bilgiler için çok teşekkürler tekrar herkese,

Henüz kask almadım, şu aralar motor işini çözmeye çalışıyorum hayırlısıyla :)

Pek çok kişiden çeşitli markalarla ilgili öneriler geldi,
Nolan kasklara bakmıştım, tekrar bir gözden geçireceğim ama fiyat farkı çok olmazsa shoei alacağım sanırım..

tekrar teşekkürler

baron
13.12.05, 10:47
ben bir ara gidicem elle bakicam ama sanirim nolanlar cok iyi degiller. idare eder bisi olarak nolan iyidir. bende dusunmustum ama kazadan sonra shoei almaya karar verdim. olumlu kazalarin hemen hemen hepsi kafadan alinan darbe sonucu oluyor. kafayi iyi kollamak gerek ok!

ashkin
13.12.05, 10:48
kesinlikle. kask cok onemli.
SHOEI iyi bir kask 350-450 € araliginda fiyatlari.

radiohead
13.12.05, 11:11
Kask işi bence tüm kıyafet-donanımlar içinde en pahalı kalem. Açıkçası deli param olsa gidip BMW nin karbon kaskına 1800€ yu çat diye veririm. Sebebi açık aslında. En kötü durum senaryosunda diğer pek çok uzvumuz hasar alsa da bir şekilde hayatı devam ettirmek mümkün. Ama kafaya alınacak bir darbede ne yazık ki durum çok kötümser bir hal alıyor. Şimdi kask alırken rahatlık, kullanışlılık vs. önemli ama koruma seviyesi 1 adım daha iyi olduğuna inandığım bir kaska diğerinin 2 katı para vermeye hazır olmak gerek (bütçe müsaitse). Bu sebepten kesinlikle flip-up kask kullanmıyorum. Hem ağır hem de güvensiz hissettiriyor. Üstelik istisnasız tümü fullface kasklara göre daha gürültülü.

Tüm bunları göz önüne alarak bence yarışlarda kullanılan kaskların replikalarını ya da güvenlik seviyesi yüksek kaskları tercih etmeye çalışmakta fayda var. Monta 300€ verebiliyorsanız kaska rahatlıkla 500-600€ vermelisiniz.

Şimdi kendi kullandığım kasklara gelince, 3 tane Nolan 1 tane Lazer 1 tane Arai kullanıyorum.

Nolanlar tartışmasız facia. Tek iyi yönleri (N93) çok hafifler. Araiden bile hafif olmaları şaşırtıcı. Ama bunun dışında insanın kafasına tas gibi oturuyor, ilk darbede kafadan çıkacağına şüphem yok. 2. darbede yumurta gibi ortada kalacağım anlamına geliyor.

Lazer ise (Vertigo) Nolan'a göre daha başarılı. Üstelik daha ucuz. Lakin güvenlik olarak bu da benden geçer not almış değil. Özellikle kayışın klipsli olması rahatsız edici.

Arai RX7 ise içlerinde tartışmasız en rahatsız ve gürültülü olanı. Rahatsız çünkü kafaya eldiven gibi oturuyor. Kask neredeyse her noktadan kafaya temas ediyor. Ayrıca takıp çıkarması çok zor. Uzun yolda 5-6 kere takıp çıkarınca kulakları mahvediyor. Kulak tıkaçsız hızlı bir yolu katetmek işkence gibi. Kayış ise Double D denilen eski bir sistemle yapılıyor. Eldivenle bağlamak için David Copperfield olmak lazım. Bu sistemden daha güvenlisi olmadığını belirteyim. Ama yarış replikası olan kaskların neredeyse tümünde bu durum mevcut. Sonuçta kısa süreli kullandığım ve burada bahsetmediğim hiçbir kask Arai'de hissettiğim güvenin yarısını bile vermiyor. Bence buna değer.

Arai gibi Shoei de güvenliğe özel önem veren bir marka. Özellikle XR1000 ve X sprit serisi harika kasklar. Arai de ise bu yıl piyasaya sürülen Viper ve RX7 Corsair çok kaliteliler. Bunların dışında Vemar karbon, AGV ve Suomy'nin üst modelleri tercih edilebilir. Diğer kasklar bence güvenlik yerine konforu ön plana çıkarıyorlar. Bu tavsiye ettiklerim tabi ki en rahat veya fiyat performans oranı en iyi kasklar değil. Ama kafanızı en iyi koruyanlar bunlar ne yazık ki.

Tekiner
01.01.10, 21:59
Kask işi bence tüm kıyafet-donanımlar içinde en pahalı kalem. Açıkçası deli param olsa gidip BMW nin karbon kaskına 1800€ yu çat diye veririm. Sebebi açık aslında. En kötü durum senaryosunda diğer pek çok uzvumuz hasar alsa da bir şekilde hayatı devam ettirmek mümkün. Ama kafaya alınacak bir darbede ne yazık ki durum çok kötümser bir hal alıyor. Şimdi kask alırken rahatlık, kullanışlılık vs. önemli ama koruma seviyesi 1 adım daha iyi olduğuna inandığım bir kaska diğerinin 2 katı para vermeye hazır olmak gerek (bütçe müsaitse). Bu sebepten kesinlikle flip-up kask kullanmıyorum. Hem ağır hem de güvensiz hissettiriyor. Üstelik istisnasız tümü fullface kasklara göre daha gürültülü.

Tüm bunları göz önüne alarak bence yarışlarda kullanılan kaskların replikalarını ya da güvenlik seviyesi yüksek kaskları tercih etmeye çalışmakta fayda var. Monta 300€ verebiliyorsanız kaska rahatlıkla 500-600€ vermelisiniz.

Şimdi kendi kullandığım kasklara gelince, 3 tane Nolan 1 tane Lazer 1 tane Arai kullanıyorum.

Nolanlar tartışmasız facia. Tek iyi yönleri (N93) çok hafifler. Araiden bile hafif olmaları şaşırtıcı. Ama bunun dışında insanın kafasına tas gibi oturuyor, ilk darbede kafadan çıkacağına şüphem yok. 2. darbede yumurta gibi ortada kalacağım anlamına geliyor.

Lazer ise (Vertigo) Nolan'a göre daha başarılı. Üstelik daha ucuz. Lakin güvenlik olarak bu da benden geçer not almış değil. Özellikle kayışın klipsli olması rahatsız edici.

Arai RX7 ise içlerinde tartışmasız en rahatsız ve gürültülü olanı. Rahatsız çünkü kafaya eldiven gibi oturuyor. Kask neredeyse her noktadan kafaya temas ediyor. Ayrıca takıp çıkarması çok zor. Uzun yolda 5-6 kere takıp çıkarınca kulakları mahvediyor. Kulak tıkaçsız hızlı bir yolu katetmek işkence gibi. Kayış ise Double D denilen eski bir sistemle yapılıyor. Eldivenle bağlamak için David Copperfield olmak lazım. Bu sistemden daha güvenlisi olmadığını belirteyim. Ama yarış replikası olan kaskların neredeyse tümünde bu durum mevcut. Sonuçta kısa süreli kullandığım ve burada bahsetmediğim hiçbir kask Arai'de hissettiğim güvenin yarısını bile vermiyor. Bence buna değer.

Arai gibi Shoei de güvenliğe özel önem veren bir marka. Özellikle XR1000 ve X sprit serisi harika kasklar. Arai de ise bu yıl piyasaya sürülen Viper ve RX7 Corsair çok kaliteliler. Bunların dışında Vemar karbon, AGV ve Suomy'nin üst modelleri tercih edilebilir. Diğer kasklar bence güvenlik yerine konforu ön plana çıkarıyorlar. Bu tavsiye ettiklerim tabi ki en rahat veya fiyat performans oranı en iyi kasklar değil. Ama kafanızı en iyi koruyanlar bunlar ne yazık ki.
her modeli ayrıntısıyla anlatmış arkadaşımız,çok faydalı oldu bizlerede teşekkürler...

serkani
01.01.10, 22:12
13.12.2005- 01.01.2010

Dile kolay, beş yıl.. Naptın sevgili Emre.. :)

rs125
02.01.10, 09:28
13.12.2005- 01.01.2010

Tokatı basmışsın abimyarılıyoorumyarılıyoorum

Tekiner
02.01.10, 20:16
13.12.2005- 01.01.2010

gördüm canım tarihi:) 2005 yılından bu yana bir şey yazılmamış teşekkürle kapatayım dedim:)

serkani
02.01.10, 23:33
Tokatı basmışsın abimyarılıyoorumyarılıyoorum

Öyle sayılmaz, ben senin ilgili mesajda kullandığın "uslup meselesinden" teşbihde bulunmuştum.. ok!