PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : HID lamba

22.12.05, 21:36
Selam dostlar,
HID lambalari bilirsiniz gecen gun www.sport-touring.net forumlarinda gezerken su basliga rasladim http://www.sport-touring.net/forums/showthread.php?t=74332 ozetle vatandasin biri CBR1100XX ine takmis ne kadar memnun oldugunu anlatiyor ve altigi satici ile anlasip bir toplu alim duzenlemisler. Bu toplu alim dedikleri olay belli bir sure icin belli bir gruba bir urunun ozel ile fiyat satisi manasina geliyor. Toplu alimin linki de su http://www.sport-touring.net/forums/showthread.php?t=74400 yalniz okuyabilmek icin uye olmaniz gerekiyor neyse sadede gelirsek fiyatlar soyle

Pricing

For Paypal orders...
$185 for 3000K
$185 for 4300K
$196 for 6000K
$200 for 8000K

For paypal w/ credit card
$192 for 3000K
$192 for 4300K (including paypal's fee)
$203 for 6000K (including paypal's fee)
$207 for 8000K (including paypal's fee)

These are complete prices, with international shipping to the US, no hidden extras.

Sizes available
H1, H3, H4, H7, H8, H9, H10, H11, H12, H13/9008, 9004, 9005, 9006, 9007

H4 - DUAL BEAM, EXTRA $110
(the dual beam version of the H4 uses a servo activated shutter to simulate true high beam function)

------------------

her boy icin bulunuyor.Saticiya mail atarak sordum turkiye icin 13$ daha ekleyin diyor. Fiyat oldukca iyi gibi ben getirtmeyi dusunuyorum acikcasi, sizi de bilgilendireyim dedim

22.12.05, 23:26
HID lambaalrı bilirsiniz diyorsunda.Ya bilmiyorsak..
Ben bilmiyorum mesela cokuzgunum_

22.12.05, 23:55
xenon far iste dostum yada baska bir deyisle High Intensity Discharge

daha fazla bilgi ahanda burda http://www.geceucusu.com/

23.12.05, 00:03
ebay da da sunu buldum

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/4500K-6000K-8000K-MOTORCYCLE-HID-KIT-1-2-A-KIT-Xenons_W0QQcmdZViewItemQQcategoryZ36476QQitemZ8001 055030QQrdZ1QQsspagenameZWD1V

160$ lamba 24 $ da posta masrafi

barisb77
23.12.05, 05:47
fazer'daki far ampulleri hangi tip oluyor? (h4, h7 vs... uzun ve kısası)
oto ampülleriyle aynı mı yoksa takıldıkları yerlere geçmesini sağlayan farklı tırnakları mı var?

23.12.05, 08:05
motosiklet ve oto ampulleri aynidir. Fazerda sanirim h7 var ben fazerimi henuz teslim alamadigim icin kesin soyleyemeyecegim. H7 de uzun ve kisa ayri ampuller olmasi lazim, benim emektar cbx h4 idi uzun ve kisa ayni ampuldeydi. HID uzun farda suan icin biraz problemli oldugu icin sadece kisa fara takmak daha iyi bu yuzden uzun ve kisanin ayri olmasi avantaj

BooRock
23.12.05, 17:58
evet bizim fazerlarda uzun da kısada aynı ampul sadece aynaları farklı! ama h4 mü h7 mi bilmiyorunm ama sanırım h7 dediğin gibi tekli yani... kaça gelicek şimdi toplu alırsak???
tam olarak net fiyat verebilirsen topluca getirtelim... Sonuçta daha ekonomik olacaktır!!!

24.12.05, 20:27
evet bizim fazerlarda uzun da kısada aynı ampul sadece aynaları farklı! ama h4 mü h7 mi bilmiyorunm ama sanırım h7 dediğin gibi tekli yani... kaça gelicek şimdi toplu alırsak???
tam olarak net fiyat verebilirsen topluca getirtelim... Sonuçta daha ekonomik olacaktır!!!Yok hocam bizim fazerlarda kisa far h7 uzun h4 yani uzun far ampulu aslinda cift duylu hem uzun ,hem kisa far barindiriyor fakat bazi yasal durumlardan sanirim yamaha ampulu takmis ama kabloyu baglamamis ufak bi modifiye ile sol taraftaki yanmayan kisa ampulunde sag ile birlikte yanmasini saglayabiliyorsunuz.

yabanci bir forumdan bahsettigim modifiye link i
http://www.sportbikes.net/forums/archive/index.php/t-5114.html

Bu arada HID almak isteyen yok mu 10-15 kisi kisi cikarirsak belki ozel indirim aliriz

bariton
25.12.05, 11:57
bencede tekli yanacağına kısa fardayken ikisininde yanması estetik olarak da çok güzel olur.şahsen ben 'abi bitanesi yanmıyo farın' denmesinden bıktım :wink: .ama tabi bu elektrik aksamına ekstra yük bindireceği için bi problem yaratırmı bilmiyorum.yaptıran varmı acaba?uzun yine tek olsun ama kısadayken çift olması simetri ve estetik açısından güzel olur.

ATILAY
25.12.05, 12:00
çift olarak çok güzel duruyo..sitemizde bunu uygulayan çok kişi var..dediğiniz gibi insan bıkıyo tek far olayını anlatmaktan..ama bence yaptırmamak lazım..iyi bişi olsaydı fabrika çıkışı böle olurdu...hem elektrik aksamını garantiden çıkarıyor bu uygulama..servise çift far açık şekilde gitmemek lazım..

radiohead
25.12.05, 15:42
çift kısa far yapmak çok kolay bir iş. yurtdışı forumlarda uzun zamandır kullanan çok insan var. ve doğru yapıldığında sorun çıkmıyor. Açıkçası özellikle kış aylarında çift kısa çok işe yarıyor. ben gündüzleri hava kapalıysa uzunlar açık gidiyorum, yoksa kimse farketmiyor. Garantiden çıkma meselesi de bir bakıma doğru. çünkü yalıtımı doğru yapmayıp kısa devreye sebep olunursa garantilik bir durum değil. Garanti kapsamından çıkmaması için Yamaha'nın servislerinde isteyenlere 5 dakikada yapabileceği bir şey aslında.

barisb77
25.12.05, 17:07
geçenlerde trafik akışı yavaşlamıştı.
polis 'in yanından oldukça yavaşlamış bir halde geçerken, tek farın yanmıyor dedi.

durdum durumu izah ettim ama adamın maksatı ceza kesmek değil uyarı yapmak olduğundan pek kulak asmadı.

BooRock
26.12.05, 23:52
yaa polisler gece beni çevirip ön farın teki yanmıyo deyip arkayı kontrol falan etti bu kadar olur yaa onun tekinin uzun oldğunu anlaması bayaaa bi zor oldu ama anladı sonunda... bravo alkış

Selim
27.12.05, 12:47
Sırıtık arkadaşımızın verdiği link'te aşağıya koyduğum yazıyı buldum. Buna göre 2 kısa farın yanmasının sakıncalarından bahsediliyor. Belli bir mesafede karşıdan gelen araçlar birbirine yakın 2 far görünce bunu hayli uzaktan gelen bir otomobil zannedip sollama yapabiliyorlarmış. Dolayısıyla 2 kısa far yanması karşı tarafın hatalı mesafe tahmini yapmasına sebep olabiliyormuş. Diyeceksiniz ki, "e uzunu yaktığımızda aynı tehlike yok mu?". Bunun da cevabı var, uzun farın şiddeti nedeniyle 2 huzme birleşmiş gibi görünüyor ve tek far algılandığından böyle bir hatalı mesafe tahmini olmuyormuş. Bilgilerinize...

"Cars cannot readily distinguish between a motorcycle with two headlights on at a close range, or a car with two headlights at a distance. Cars keep pulling out in front of bikes, and the bikes are T-boning the vehicles through no fault of their own.

I've had oncoming cars try to pass others at night when oviously they had to be able to see me coming in the opposite direction. I swear it's because they saw the narrow set of dual low beams, and it must look like a car that is much farther away to them.

I agree, it's a big safety issue, dual low beams. Not a good idea.

On high beam they are so bright, the light merges and it appears as one, unless you are really close."

ashkin
27.12.05, 12:50
elin caponu bunu tek tek yapiysa vardir bir bildigi. :mrgreen:
hem karakteristik ozelligi bence FAZER in.

o yuzden degistirmeyi hic dusunmedim.

Selim
27.12.05, 12:54
Katılıyorum Aşkın... En doğrusu gündüz DD amca'nın da dediği gibi hep uzun farla gitmek, bu görülebilirliği ciddi anlamda artırıyor. Gece de karşıdan gelenleri kör etmemek için kısaya düşüp gereken durumlarda selektör yapmak. Boş yolda gidiyorsak zaten kim tutar bizi, yak ne buluyorsan...

BooRock
28.12.05, 01:48
bravo

SelçukÇelik
01.05.10, 10:16
bencede tekli yanacağına kısa fardayken ikisininde yanması estetik olarak da çok güzel olur.şahsen ben 'abi bitanesi yanmıyo farın' denmesinden bıktım :wink: .ama tabi bu elektrik aksamına ekstra yük bindireceği için bi problem yaratırmı bilmiyorum.yaptıran varmı acaba?uzun yine tek olsun ama kısadayken çift olması simetri ve estetik açısından güzel olur.

bende aynen söylediğiniz gibi ve herhangi bir problem yok. herkes çok beğeniyor. Avatarımda görüldüğü gibi :)

Ferit Akyol
01.05.10, 10:53
Beş senelik bir zaman tüneli? İlginç...hmm.

Cemo
01.05.10, 20:32
Yafu Aşkın :)

Bana " Merak etme abi yaparız, bişey olmaz " demedin mi?
Şimdi elin caponu böyle yaptıysa bir nedeni vardır diye konuşman biraz gıcık bir durum yarattı :)))))).

Bak şaka bir kenara eğer olmuyorsa, p.tesi ( 03-05-2010) günü servise geldiğimde camı çerçeveyi indirmiyeyim :))

Sevgiler

brdn03
02.05.10, 11:16
Yafu Aşkın :)

Bana " Merak etme abi yaparız, bişey olmaz " demedin mi?
Şimdi elin caponu böyle yaptıysa bir nedeni vardır diye konuşman biraz gıcık bir durum yarattı :)))))).

Bak şaka bir kenara eğer olmuyorsa, p.tesi ( 03-05-2010) günü servise geldiğimde camı çerçeveyi indirmiyeyim :))

Sevgiler

yarılıyoorum 5 sene önce öyle demiş ama şimdi kıvırmış aşkın :Phatasının farkına varmış yapar yapar hemde bişeycikler olmaz