PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu Fazer'ların selesi biraz fazla mı sert ?

08.01.06, 14:13
Selam arkadaşlar,

ben eski bir cruiser kullanıcısı olarak (Suzuki Volusia) kıçımı hiçbir şekilde Fazerda rahat ettiremedim :) Zamanla alışırım dedim ama 12.000 km oldu hala alışamadım. En fazla 1 saat sonra motordan inip dinlenmek zorunda kalıyorum. Fazer kullanan birkaç arkadaşa sordum benden başka kimsenin sıkıntısı yok. Benimle aynı dertten muzarip olan başkaları da var mı varsa bu derdin devasını bilen var mı merak ettim.

Cevap verenlere şimdiden teşekkürler.

Fazer600
34 BIL 70
Murat "Asteriks" Tuncer

gercheque
08.01.06, 15:19
Walla ben hiç böyle bir problemle karşılaşmadım.ne kadar saat binsem de öyle bir rahatsızlık olmuyor... Asteriks acaba sende basur, falan bir problem olmasın? :mrgreen:

08.01.06, 15:56
Cruiser dan sonra sert gelmesi doğal.Kıçın buna alışıcak kısa zamanda merak etme :mrgreen:

mdogruc
08.01.06, 16:21
Sevgili Murat, kişisel tolerans farkları olabilir yani sana rahat gelen başkasına rahatsız gelebilir veya tam tersi. Bir kaç çözüm yolu var. Amerika'da "corbin" isimli bir üretici her tip motosiklet için alternatif sele üretiyor veya daha basiti.. koyun postu deneyebilirsin.. ok!

ashkin
11.01.06, 08:09
Selam dostum aramiza hosgeldin,

evet haklisin Fazer in sele si biraz serttir. :doubt:
Ve uzun kullanimlarda benimde biryerlerim uyusuyor. Gecen yil Ist-Izmir yaptigimda 1 saat te bir bende dinlenmek zorunda hissediyordum kendimi.

Mesut dostumuzun dedigi gibi alternatif daha yumusak sele bulabilirsin.

sevgiler,

z-max
11.01.06, 14:37
Kaplama olayıda olabilir ıııh hem koltuk masrafına girmemiş olursun ok! Tabi biraz yükselme olur boyunuz uzun ise hiç sorun olmaz ok! Şimdiden kolay gelsin ok!

Buda tahminimce Kaplama ...

http://img220.imageshack.us/img220/6100/sele9wc.jpg

BooRock
11.01.06, 15:07
evet aynen kaplama ve daha yumusak metaryel en iyi ve ekonomik çözüm olacaktır senin için! ok!

Bülent
11.01.06, 18:47
resimdeki sele çok güzel onu buralardamı yapmışlar?

z-max
11.01.06, 20:39
Yurt dışı neyazık :doubt: Ülkemizde bundan daha iyilerini yapacak ustalar eminimki vardır ıııh Nerede oldugunu bulmak önemli olan veryhappy

mdogruc
12.01.06, 00:11
Kaplama olayıda olabilir ıııh hem koltuk masrafına girmemiş olursun ok! Tabi biraz yükselme olur boyunuz uzun ise hiç sorun olmaz ok! Şimdiden kolay gelsin ok!

Buda tahminimce Kaplama ...

http://img220.imageshack.us/img220/6100/sele9wc.jpg

Yukarıdaki resimde görülen selenin üreticisi "baglux / bagster"

Link:
http://www.baglux.co.uk/seats.php

ayrıca aşağıda yazacağım linktende tamamen kendi zevkinize göre dizayn edebiliyorsunuz. Yaklaşık fiyatı 250 £. eğer jel isterseniz daha da pahalı oluyor.

Dizayn Link:
http://www.bagster.com/moduleselle/application/interface.php?langue=uk

gercheque
12.01.06, 09:26
way be iyi ki benim bir tarafım rahatsız olmuyor £250 'den yırttık desenize :mrgreen:

baron
12.01.06, 11:34
bir şey bu kadar abartılı ama. £250 luk ne var orda. taş çatlasa 20-30 milyonluk bir maliyeti vardır onun. iyice abartmışlar valla. sanki biz yalunacak enayileriz bidibidi bidibidi bidibidi bidibidi

Bülent
12.01.06, 11:48
valla 250 sterlin ödesem jennifer lopez'in poposunu bile oturtmam
o seleye

z-max
12.01.06, 19:08
gercheque şükür bizdede sorunyok yok olsada okadar para verilmez yazıkbe motormu satıyorlar bize :mrgreen:

bullet aynen abi alkış 250 Sterlin Euroda degil bidibidi

barisb77
12.01.06, 20:36
fazer'in orjinal sele ücreti ne kadar bilen var mı?

baron
12.01.06, 23:30
benim faturada 13 ytl yazıyordu. kdv haric fiyatı sanırım

barisb77
13.01.06, 00:40
baron abi, sözüne değil ama faturaya inanmak zor geldi bana.

13 ytl... olamaz... keşke bir yanlışlık olMadığı ortaya çıksa.
korkarım ki yazım hatası filan.

ama doğruysa gelde sele modifikasyonu yapma!

baron
13.01.06, 11:25
barisb77, askın ben bır sorup ogrenicem demişti işin aslını. ama faturada öyleydi. bence mantıklıda bir fiyat. plastik ve bir kaplamadan başka para edicek bir malzemesi yok ki. işçilik desen o da yok. yolu düşen fiyat alabilirse kesin fiyatı öğrenmiş oluruz. bence maksimum 30 u geçmemesi lazım

z-max
13.01.06, 18:51
En düşük olsa olsa 150 - 200 olur abi ıııh tahminim kuvvetlidir benim :mrgreen:

mdogruc
13.01.06, 21:09
barisb77, askın ben bır sorup ogrenicem demişti işin aslını. ama faturada öyleydi. bence mantıklıda bir fiyat. plastik ve bir kaplamadan başka para edicek bir malzemesi yok ki. işçilik desen o da yok. yolu düşen fiyat alabilirse kesin fiyatı öğrenmiş oluruz. bence maksimum 30 u geçmemesi lazım

Sevgili Baron, motosiklet yedek parça ve aksesuar fiyatları konusunda aşırı iyimser görüyorum seni :P . Ama kazın ayağı çok farklı. Elindeki faturada kesinlikle bir hata olduğunu söylemeliyim. Komple motosikleti 14000 ytl gibi bir fiyata alıyoruz diyelim. Bütün parçaları tek tek almaya kalkarsak yaklaşık olarak 25-30.000 ytl civarı tutacağını tahmin ediyorum. Adamlar böyle para kazanıyor. benim tahminime gelince seleyi komple alırsan 230-250 ytl. olacaktır. parça parça alırsan. dış kaplama 75 ytl. / iç sünger 75 ytl. / plastik zemin 125 ytl. gibi olacaktır. Pahalımı diye sorarsan çoook pahalı derim ama ne yapacaksın. Kör tuttuğunu......... :wink:

NOT: amerika'dan bir sitede 120 dolar fiyata buldum ama Türkiye'de kesinlikle daha fazladır

mdogruc
13.01.06, 23:17
Arkadaşlar üşenmedim hesaba giriştim. Amerika'da fz6 fazer 2005 satış fiyatı 6590 dolar.

Eğer parça parça alacak olursanız 29000 dolar tutuyor sasirdimmm

2 saatimi aldı hesaplamak. aman ha motorunuzun değerini bilin ve yekpare tutmaya çalışın :P

ashkin
14.01.06, 10:26
Mesut arastirmalarindan dolayi kutluyorum seni :mrgreen: alkış

Sele olayina gelince Baron un fatursaindaki fiyat yanlis. TR fiyati ogrendigim kadari ile 100-120 € civarinda..

Bilgilerinize,

gercheque
14.01.06, 10:59
ısssshhhh demek ki neymiş, seleye iyi bakılacakmış....

Baronun fatrasıda bütün forum olarak aramızda sır kalsın...sonra çocuktan farkı falan istemesinler :mrgreen:

baron
14.01.06, 11:29
yaw tekrardan sayarak baktım faturayada ben kaydırmışım. elle yazıldığı için tam anlaşılmıyor. yukarıdan saydım 188,77 ytl çıktı. 13 olan ön amortisör yağ keçeri imiş :mrgreen:

yanlız bakıyorum da ön jant 559 ytl, onun ardından 409 ytl ile radyatör geliyor. radyatöre çok dikkat etmek gerek :roll:

ashkin
14.01.06, 11:31
ehehhe. demistik bir yanlislik var diye :mrgreen:

mdogruc
15.01.06, 12:17
yaw tekrardan sayarak baktım faturayada ben kaydırmışım. elle yazıldığı için tam anlaşılmıyor. yukarıdan saydım 188,77 ytl çıktı. 13 olan ön amortisör yağ keçeri imiş :mrgreen:

yanlız bakıyorum da ön jant 559 ytl, onun ardından 409 ytl ile radyatör geliyor. radyatöre çok dikkat etmek gerek :roll:

Sevgili Baron, grupta yeni olduğum için geçmişi pek bilmiyorum ama faturanda ön jant, radyatör gibi parçalar var.. ciddi bir kaza mı yaptın?

baron
15.01.06, 14:44
mdogruc, evet 10 kasımda bir kazam oldu. ayak parmağımda kırık vardı. hala tamamen düzelmiş değil. allahtan şasede falan ufak bir çizik bile yoktu. onun haricinde her yeri değişti. ikinci el almıştım motoru sıfırlandı bu bahaneyle. bu arada gidon da 90 ytl miş. çok değil. sinyalde 59 ytl miş. ana aksam hariçinde merak ettiğiniz parça varsa faturadan bakarız :mrgreen:

mdogruc
15.01.06, 17:48
Büyük geçmiş olsun Baron. Umarım en kısa zamanda tamamen iyileşirsin.

z-max
15.01.06, 20:35
mdogruc abi fazerı oparaya satıyorlar R1 de 2006 - 16.500YTL olarak satıyorlar cokuzgunum_
Yazık abi bizede okadar parayı boşa verdiyorlar bidibidi Sanki kolay kazanıyoruz okadar bidibidi

10.02.06, 00:57
Bu iş o kadar da zor değil , koltuk banada sert geliyor kalçanım uyuştuğunuda az yaşamadım yani , en kolay çözüm seleyi alın elinize en yakın iyi bir koltuk döşemesiyle uğraşan ustaya götürün size türlü seçenekler sunacaktır , altı yumuşak süngerli deri den tutun , kürklü kumaşlardan bile istediğinizi yaparlar. 20-30 ytl yaparlar sanıyorum.

ATILAY
10.02.06, 06:55
Arkadaşlar üşenmedim hesaba giriştim. Amerika'da fz6 fazer 2005 satış fiyatı 6590 dolar.

Eğer parça parça alacak olursanız 29000 dolar tutuyor sasirdimmm

2 saatimi aldı hesaplamak. aman ha motorunuzun değerini bilin ve yekpare tutmaya çalışın :P

6590 dolar..yuh be nerdeyse yarı fiyat...

En mantıklısı mevcut seleye iyi bir usta yardımıyla konfor arttırıcı bişiler yaptırmak...

Sele gerçekten sert ve rahatsız..Belki daha yumuşak bir deri kaplama yaptırılabilinir...Kapalı çarşıda...Ayrıca burası çok uygun fiyatlı deri pantolon yapıyor..

İstediğiniz model pantolonu 100YTL civarı dikiyorlar haberiniz olsun..

BooRock
10.02.06, 08:14
deri pantolonun her cinsi wwww.louis.de de var ben kot fiyatına aldım iki tane... :wink:

z-max
10.02.06, 18:29
BooRock hocam nasıl olacak bir mont almaya niyetlensek şimdi bu adresten ?? maliyeti nekadar olur ?? ulaşma bedeli ve ulaşmama ihtimali varmı ??

BooRock
10.02.06, 21:50
yaa açıkçası ben gidip mağazasından aldım dusseldoftan ama almanca site o dili bilen biriyle girerseniz ayrıntıları orda vardır yalnız şu varki almanyada bi adrese çook cüzzi bi fiyata gidiyor orda bi tanıdığınız varsa onun adresine 2 3 euro gibi bi paraya sanırım ama tr ye getirtme kısmını bilemiyorum almanca bilen birinin okuyup anlaması lazım... ok!

z-max
10.02.06, 23:27
BooRock yani diyosunki "Mevsim Kış O iş yAŞ" :mrgreen: Hayırlısı ben Trden alıyım en iyisi :? Aslında Almanyada tanıdıgım bir motorcu arkadaş var ama Kimseye minnet etmeye gerek yok ok!

11.02.06, 14:28
koyun altınıza yumusak bir minder olsun bitsin kolı bandıylada bantlayın kaymasın gulmekten oldum

ercan özkutan
20.02.06, 04:49
sayın arkadaşlar,alacacağınız mont , pantolon,bot eldiven i üzerinizde denemeden almamanızı tavsiye ederim ,almanya , avusturya ve diğer ülkelerdeki louis lerden ve diğer satış merkezlerinden siparişle getirttiğiniz giyimler üzerinize uymayabilir, ancak o mağazalarda deneyerek alın derim ,şahsen ben istanbuldan almayı tercih ediyorum,fiyat farkıda öyle uğraşmaya değmiyor , louis lerde daha çok fiyat indirimi, fazla satışı olmayan mallarda, bilgilerinize sunulur.

togy
07.06.06, 23:31
arkadaşlar bide '04 ve '05 lerin selesi hakikaten daha sert