PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : REMUS eksoz kullanıyorum

19.01.06, 17:04
Arkadaşlar selam diğer "eksoz..."adlı foruma da yazdım fakat yeni konu açmayı uygun gördüm.

Yaklaşık 1.5 yıldır 04 fazer da REMUS eksoz kullanıyorum.İzmir yamaha bayisi ercan-mustafa uzuuuuunnnn uğraşlar sonucu getirtmişti bana.

FOTO:Fotosunu ekleyemiyorom ya ben halledemedim ya da teknik yetersizlikler bilemiyorum.... :roll:

GÜÇ: olarak 3-5 hp artmış olabilir ama farkedilecek kadar bişey yok.Belki yarışan profosyönel bir sağ el anlar...

SES:Motorun sesi tamamen değişti.çoğunuzunki gibi elektrik motoru gibi deil yani :P Ama safkan bir R makine gibi de olmadı baştan söyleyeyim.Daha evvel ZZR'de LASER marka eksoz kullanıyordum o daha iyiydi.Tabi bizim fazerlarda eksozun 2 tane ve daha önemlisi tam arkamızda olması kullanıcının sesi duymasını bayağı engelliyor.Daha evvel yandan eksoz çıkışlı makine kullanan arkadaşlar beni anlayacaklardır.

DİZAYN:REMUS un dizaynı bizim fazerın orj.dizaynın yanında geride kalır ama MADMAX filminden çıkmış gibi durmasından ben hoşlanıyorum ok! .Orj.den 7-8 cm daha uzun,ve yandaki "shark" dizaynı yok.Ayrıca parlak krom..

FİYAT:tam hatırlamıyorum ama 600 euro civarında almıştım.

MEMNUNİYET:Sırf ses uğruna fazer mazer dinlemeden değiştirecektimki motoru eksozu takınca kandime geldim.FAZER GİBİ GÜÇLÜ VE YAKIŞIKLI BİR MOTORA ORJ.EKSOZUNUN GÖRÜNÜM DIŞINDA HİÇ BİR FAYDASI YOK.KESİNLİKLE HERKESİN EDİNMESİ GEREKİYOR.HELE Kİ İLK MOTORUNUZ İSE DEĞİŞTİRİNCE GEÇEN GÜNLERE ÜZÜLECEKSİNİZ.

VEEE BEN!
http://www.sanalresim.com/rs/10818.jpg

--- EDIT --
resmi ekledim ve birlestirdim MEsajlarini Cagdas cim. :wink:

ashkin
19.01.06, 17:12
Selam Cagdas,

aramiza hosgeldin eski dostum ve hemserim :mrgreen:

Dedigin gibi Fazer in eksozunun dizayni gercekten harika ama ses yok. Ses istiyorsan AKRAPOVIC derim. Su anda benim motorda da AKRAPOVIC var. Sagolsun Sedat dostum denemem icin verdi eksozu bana. Ses olayi felaket guzel. Ama goruntu o kadar da tatmin edici degil.

Tam bir SS gibi ses cikariyor su anda Fazer im. Ve acaip gaza getiriyor insani. :mrgreen:

(-) leri ise ;
* Uzun sehir ici kullanimda kulaklari rahatsiz ediyor.
* Yakit sarfiyati %15 oraninda artiyor
* Gaza getiriyor :mrgreen:
* Apartman sakinler "bu ne yaaaa" diyor :mrgreen:
* Ust devirlerde gazi kestiginizde patlamalar oluyor eksozda.

Sana kaca mal olmustu bu Remus eksoz ?

19.01.06, 17:16
baba yazdım yaa...600-700 euro.Tam hatırlamıyorum

ashkin
19.01.06, 17:19
Cagdas, seni gormeyeli 4-5 yil olmustur ama halen Tombik sin be kardesim gulmekten oldum
yakisiyor sana ok!

radonix
19.01.06, 17:20
cad52 aynı şeyleri bende düşünüyorum bende de akrep var ve motorumu park ettiğimde egzozlarımı sevmek geliyor içimden yırtıyo atıyo ortalığı veryhappy egzoz meselesi sitede efsane :wink: beklentiyle alakalı bir durum bu kimi arkadaşın kafasını şişirebiliyor egzoz sesi kimiside fazerın ruhuna aykırı diyebiliyor ama bence güzel oluyor aynı şehirdeyiz umarım denk geliriz biryerlerde remusu duymak isterim biz izmir fazercılar biraz zor buluşacağız galiba bir türlü olmuyor

radonix
19.01.06, 17:25
Ust devirlerde gazi kestiginizde patlamalar oluyor eksozda.

aşkın bu olay bence (-)lik bir olay değil müthiş bişey :mrgreen: :mrgreen:

19.01.06, 17:26
ashkin az zayıfladımmmmm:)

19.01.06, 17:27
radonix motor dediğin aynen dediin gibi yırtıcak atacak!!!:))

ashkin
19.01.06, 17:35

beni rahatsiz etti nedense o patlamalar. dandik motor havasi veriyor :mrgreen:

ashkin
19.01.06, 17:37

radonix
19.01.06, 17:52
beni rahatsiz etti nedense o patlamalar. dandik motor havasi veriyor
gulmekten oldum motoGP motosikletleride dandik zaten boşver :mrgreen:

ATILAY
20.01.06, 17:17
OOO Aşkın abi hayırlı olsun deneme için olsada AKRO sesi alarak motor kullanman çok iyi ya..Ben de genç bi fazerci olarak egzosu o kadar çok istiyorum ki..ama malum sebepler..sen bilirsin..neyse hayırlısı.inşallah alırım ben de 3 vakte kadar::( 3 YIL olmas inşallah :mrgreen: :mrgreen: )

ATILAY
20.01.06, 17:22
Bişi sorucam ben de de GIVI topcase var aynısından..egzos takmak sorun yaratmamış anlaşılan..herhangi bir dezavantajı ya da sıkıntısı var mı?

ashkin
20.01.06, 17:38
TopCase ile hicbir alakasi yok Atilay cim. Gayet basarili.
Ses muhtesem...

2fast4u
23.01.06, 11:07

İstediğinizi söyleyin hatalı takılmış egzos bunu yapar.............

ashkin
23.01.06, 11:12
bence hatali takilma degilde.
eksoz a gore yanma karisiminin ayarlanmasi gerek gibi geldi bana. hava ve benzin karisimi ona gore ayarlanmali gibi hissediyorum. her ne kadar gerek yok densede bana gerk var gibi geliyor ve bu patlamalarin sebebinin bundan kaynaklandigini dusunuyorum

Sedat (diablo) Fazer in User Manual inde de boyle bir ayar oldugundan bahsetmisti. Evet manual de boyle bir se var sanirim. Gostergeden yapilan bir ayar var ama cesaret edip yapamadim.

diablo
23.01.06, 12:12
sen sakın deneme zaten
biz yapmamalıyız onu... yapabilen bir kişi biliyorum florya suzuki servisi murat
aman derim... bir sakatlık olmasın... ıııh

2fast4u
23.01.06, 13:38
bence hatali takilma degilde.
eksoz a gore yanma karisiminin ayarlanmasi gerek gibi geldi bana. hava ve benzin karisimi ona gore ayarlanmali gibi hissediyorum. her ne kadar gerek yok densede bana gerk var gibi geliyor ve bu patlamalarin sebebinin bundan kaynaklandigini dusunuyorum

Sedat (diablo) Fazer in User Manual inde de boyle bir ayar oldugundan bahsetmisti. Evet manual de boyle bir se var sanirim. Gostergeden yapilan bir ayar var ama cesaret edip yapamadim.
Bende onu diyorum canım hatalı derken beyine girip ayar yapmak şart taktım oldu ile olmuyor her eksozun ayrı hava karışım ayarları var ama kimseye anlatamadım nedense. Bende fazla üstelemiyorum artık mennunsalar problem yok. Aynı patlamalar benim motordada var ayarlar yapılmadı çünkü ben taktırmadım. Şu an ayar yapılması için 300 dolar gerek ilk fırsatta yaptıracağım perfonmans düşük çünkü.

Alcor
02.08.09, 11:30
Bayağı eski bir konu ama eksoz konusuna şu aralar odaklandığım için ilgimi çekti. Performans eksoz takıldığı zaman eğer paranız varsa juice dedikleri yakıt hava karışımını yeniden dengeleyen cihazlar ile beraber kullanıp, yada servis yardımı ile yeniden haritanması gerekiyor. Otomobillerden bildiğim bir konu aslında çoğu insanın chip tuning diye bildiği çalışma diyebiliriz.
Eksoz aracın standart motor dinamiğini dğeiştirmekte, bu nedenle ekzos üreticileri yeni ayar yapılmasını tavsiye ediyor. Two brothers in websitesinde gerekli değil ama tavsiye edilir denmiş.