PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tur camı / standart cam fotolu kıyaslama

mdogruc
21.01.06, 22:46
Merhaba arkadaşlar, daha önceki mesajlarımda bahsettiğim rüzgarın kaskta patlaması sorunumdan yola çıkarak Fazer'ıma ilk cicisini aldım.. Givi tur camı.. hazır monte ederken fotosunu da çekeyim de merak eden arkadaşlar karşılaştırmalı görebilsinler istedim..

Ne yazıkki deneme şansım olmadı.. umarım hayal kırıklığı yaşamam..

http://img458.imageshack.us/img458/9813/10056164cv.jpg
http://img458.imageshack.us/img458/6984/10056178vy.jpg
http://img458.imageshack.us/img458/4965/10056181pu.jpg

Ayrıca Givi motor koruma demiri de getirttim ama 8 numara alyan anahtarım olmadığını gördüm ve monte edemedim. Merak ettiğim birşey daha var.. Motorun sağ alt tarafında, orta sehpanın yayını, bağlandığı pimden çıkarmam gerekecek ama çok güçlü bir yay olduğu için nasıl yapacağımı bilmiyorum.. daha önceden bu işi yapmış olanınız var ise yardımını bekliyorum..

ashkin
21.01.06, 23:04
hayirli olsun Mesut cum,

boy kac sormasi ayip eger boy max 1.85 ise bu touring cam isine yarayacaktir. Eger daha uzun boylu isen yinede kismen ruzgar yiyeceksin bilgin olsun.

GIVI koeruma demirinide almakla cok iyi yapmissin ok!

Sehpanin yayini ne icin sokeceksin ?

mdogruc
21.01.06, 23:10
Boy 1.72 cücüğüm yani :P

Sehpanın yayını sökmeden koruma demirinin sağ alt bağlantısını yapamıyorsun gördüğüm kadarıyla ve hatta montaj sonrası o yay direkt olarak koruma üzerindeki pime monte ediliyor..

ashkin
21.01.06, 23:15
himmm. valla benim koruma demirini serviste taktiklari icin hic dikkat bile etmedim... dur yarin bende bi inceliiiim :mrgreen:

mdogruc
21.01.06, 23:26
:P aslında seninki normal durum.. ben gereğinden fazla meraklıyım söküp takmaya. KAFAPATLAT

atakan
21.01.06, 23:32
Hayırlı olsun,gayet güzel duruyor :wink:

Selim
22.01.06, 03:36
Ben koruma demirini taktırdıktan 1 hafta sonra demir üzerinde bulunan bu pim çatal ayaklığı açtığımda "çatanggadanakk" gibi bir sesle kırılıp 10 mt öteye fırlamıştı. Sokaktan yayı ve pimi toplayıp servise koştum. Çok iyi bir işçilikle (Samura) kırılan pim yerine kaynatıldı, taşlandı, boyandı, en ufak bir iz olmaksızın monte edilirken baktığımda irice bir penseyle o dediğin yay "kanırtmak" suretiyle yeni ait olması gereken yere iliştirildi. Yani, uygun "gadget" ve biraz kol kuvveti... Koruma demirinin garantisi yok muydu ve neden yenisi ile değişirilmedi? Walla şimdi aklıma geldi... :mrgreen: Biz Türkler "Garanti" kavramına alışamadık hala, "herşeyi tamir ederiz abüü... Eskisinden sağlam olur..."

mdogruc
22.01.06, 19:54
monte edilirken baktığımda irice bir penseyle o dediğin yay "kanırtmak" suretiyle yeni ait olması gereken yere iliştirildi

Cevap için teşekkürler, abanma tekniğini uygulayacam demektir :P

Ayrıca, Adana'da asfalt var da offroad delisi olduğumdan dayanamıyorum toza toprağa :mrgreen:
Fazer'ın hatrına asfalt yolları keşfedecez artık bundan sonra ok!

Selim
22.01.06, 20:43
Mesut, bir ara müsait olabilirsen aydınlık bir ortamda motorun yeni camla yandan full profil resmini çekip buraya koyabilir misin? Orj. cam ile bunu karşılaştırabilirsek profilden, makbule geçer. Bir de, ne fark oldu sürüş esnasında, paylaşırsan sevinirim. Peşinen teşekkürler.

mdogruc
26.01.06, 23:33
Eveeet, bütün montaj işlemi bitti. Koruma demiri ve top case taşıma demirini monte ettim. Bu gün de test sürüşüne çıktım.

uzgunum Ne yazık ki 60km/s hızda başlayan kaskta rüzgar patlaması ve rahatsızlık veren gürültü devam ediyor. Gitti 130 euro tur camına.. demekki bana gereken orjinalinden de kısa olan cammış.. neyse.

Ve selim isteğin üzerine profilden bir foto ekliyorum.
http://img457.imageshack.us/img457/8370/10057235sx.jpg

Selim
27.01.06, 04:02
Resim için teşekkürler. tatmin edici bir sonuç alamadığına üzüldüm...

10.02.06, 00:36
Ben 1.8? boyla iyice yatıyorum rüzgar hiç problem olmamıştı , rüzgar patlamasından kasıt dik oturuştamı hiç mi yatmıyorsun depoya , göğsünü daya git pek rahat değil ama idare ediliyor bence .

Eğer uzun yola böyle dayanılmaz derseniz demek ki gariplik bende cokuzgunum_

mdogruc
10.02.06, 01:16
İyi bir kulaklıkla sorunu çözdüm. Tek rahatsızlığım gürültüydü. Ayrıca yatmayı hiç sevmem, keşke elimden gelse de tam dik oturuş pozisyonunda olabilsem. Ama boy 1,72 mecburen azcık yatık gidiyorum

ATILAY
10.02.06, 06:42
REsimler ve motor çok güzel..hayırlı olsun tekrar...Ben 1.85im ve selenin arkasına doğru oturarak hafif öne eğik vaziyette kullanıyorum motoru ve rüzgarla pek bi şikayetim yok..Sanırım sizin durumunuz rüzgara karşı olan beklentinizden kaynaklanan yorum farkı.Sizin için mevcut rüzgar rahatsız ediciyken bi başkası için tolere edilebilir oluyor.
Sanırım ben bu tur camını alsam herhalde rüzgar yokmuş gibi hissedicem.Bu kadarı da fazla herhalde :mrgreen: :mrgreen:

13.02.06, 21:20
ATILAY, bende senin gibi kullanıyor ve düşünüyorum.
mdogruc, dik konumda motor kullanmak zor değilmi bana daha zor ve motora hakim olunamaz mış gibi hissettiriyor öyle oturanları görünce , 220 230 gidiyorsun ve oturuş dik önde 30- derece filan viraj var , ben apışıp kalırım herhalde sasirdimmm

Uzun yolculuklarda kulaklık kullanımı faydalı ve deyimli kullanıcıların tavsiyesi.

mdogruc
13.02.06, 22:40
mdogruc, dik konumda motor kullanmak zor değilmi

Selam Güney, ben endurocuyum. Fazer'a alışmaya çalışıyorum. Motosikletle sürat dışında yapılabilecek herşeyden zevk alıyorum. Fazerla da sadece sürat yapılabildiği için karışık duygular içindeyim :P

Hakimiyete gelince, dik oturuş ağırlık merkezinde olmak demektir. Her anlamda ve kombinasyonda sana esneme payı bırakır ki bu da kontroldür. Ancak Fazer ve SS motosiklette insanlar çok hızlı olduklarından rüzgarla uğraşmamak adına alete yapışırlar (yani yatarlar).

Bakalım zaman nelere gebe :wink:

04.04.06, 13:03
arkadaşlar bence fazer bi choper kadr fazla rüzgar alıyo yoksa canakkale mi çok rüzgarlı yoksa benmi çok genişim(182 cm-90 kg)anlayamadım motora yatmayıda hiç sevmem bakalım napcazz

BAHA
04.04.06, 13:20
arkadaşlar bence fazer bi choper kadr fazla rüzgar alıyo yoksa canakkale mi çok rüzgarlı......

Bence bi hata var. Transalp kullandım epey bi süre FAZER rüzgar konusunda ona göre çok üstün....

ref35
23.06.09, 22:22
allah bu ruzgarı biz niye almıyoruz boy 1.87

ozi1979
23.06.09, 22:53
hayırlı olsun....

garadayı
23.06.09, 23:17
üzüldüm istediğine ulaşamamana...
neyse canın sağolsun koruma demirini iyi düşünmüşsün ama...

rs125
23.06.09, 23:22
Başlık Pörtletmeye dikkat 2006 da alınmış cam...

v40hz
24.06.09, 00:34
hahahah !!!! olur böyle seyler Y.F.K.

göxel
24.06.09, 07:19
Pörtlediği iyi olmuş bende tur camı düşünüyordum demekki çok farketmiyor.

serkani
24.06.09, 08:00
Bu arada koruma demiri takarken orta sehpayı tutan, iç içe bulunan gergi yaylarını söküp takmanın çok kolay bir yolu var arkadaşlar.. Öyle el aletleri ile uğraşırken yayların yerinden fırlayıp herhangi bir yaralanmaya neden olmasının da önüne geçebilirsiniz.. ok!

oRhAn
24.06.09, 09:12
Bu arada koruma demiri takarken orta sehpayı tutan, iç içe bulunan gergi yaylarını söküp takmanın çok kolay bir yolu var arkadaşlar.. Öyle el aletleri ile uğraşırken yayların yerinden fırlayıp herhangi bir yaralanmaya neden olmasının da önüne geçebilirsiniz.. ok!

pörtlek konunun gizemlisi... :)

nasıl olacağını da yazsaydın bari :)

ben tornavida yöntemini uyguluyorum... ok!

AKULA
24.06.09, 09:28
Tur camı benimde uzun yol için düşündüğüm çözümlerden, ancak Givi'nin tur camında uzun zaman önce sitenin eski versiyonundaki fotoğraflar bölümünden indirdiğim Fazer'e takılı tur camındaki dışa açılı kavis çok az.Bahsettiğim fotoğraf evdeki bilgisayarımda, akşam buradan ekleyerek markası hakkında bilginize başvuracağım.Bu fotoğraftaki tur camı ve alt sakal hem çok güzel görünüyor hemde işlev açısından daha verimli gibi duruyordu.

erdogantokalı
24.06.09, 13:05
Ben de puig almıştım geçen sene.Orjinalden biraz daha yüksek fakat rüzgar gene aynı rüzgar ben gene 1.88 . Görüntüsü güzel o ayrı.Bence boşa para.

AKULA
24.06.09, 14:26
Tur camı benimde uzun yol için düşündüğüm çözümlerden, ancak Givi'nin tur camında uzun zaman önce sitenin eski versiyonundaki fotoğraflar bölümünden indirdiğim Fazer'e takılı tur camındaki dışa açılı kavis çok az.Bahsettiğim fotoğraf evdeki bilgisayarımda, akşam buradan ekleyerek markası hakkında bilginize başvuracağım.Bu fotoğraftaki tur camı ve alt sakal hem çok güzel görünüyor hemde işlev açısından daha verimli gibi duruyordu.

Sağdaki gri Fazer'in tur camı hem güzel hemde oldukça yüksek/işlevsel gözüküyorok!.Ayrıca alt sakalının formuna da aşığım denilebilirasikoldumm.Bu tur camının markası ve alt sakalın marka/modeli konusunda bilgisi olan var mı?hmm.

http://tid-25612.resimlerimnette.com/tid-25612.jpg (http://i-25612.resimlerimnette.com/)

mehmet sönmez
24.06.09, 20:06
Sağdaki gri Fazer'in tur camı hem güzel hemde oldukça yüksek/işlevsel gözüküyorok!.Ayrıca alt sakalının formuna da aşığım denilebilirasikoldumm.Bu tur camının markası ve alt sakalın marka/modeli konusunda bilgisi olan var mı?hmm.

http://tid-25612.resimlerimnette.com/tid-25612.jpg (http://i-25612.resimlerimnette.com/)görüntü olarak güzel görünüyor,fakat erdoğanın dediği gibi fazla bi işe yaramıyor diyor acaba boyu uzun olduğu içinmi?

AKULA
24.06.09, 22:04
görüntü olarak güzel görünüyor,fakat erdoğanın dediği gibi fazla bi işe yaramıyor diyor acaba boyu uzun olduğu içinmi?

Erdoğan ağabeyin motorda benim bildiğim kadarıyla Puig cam takılı; iki form arasında çok fark var öncelikle.Evet, Erdoğan ağabey 1.85'in üzerinde, benim boy 1.78.Boy ve camın formu ciddi fark yaratıyor sonuçta.Bu konuda en önemli tanık Murat'tır(mserer);Safranbolu gezisi dönüşü ufak bir ayar ile rüzgarlığın işlevinin ne kadar çok değiştiğinden bahsetmişti.