Orijinalini görmek için tıklayınız : Amerikadan Deri Mont Getirmece?
AliCaglarGurel
21.04.06, 10:39
Kimden: volki
Kime: AliCaglarGurel
Tarih: Prş Nis 20, 2006 2:05 pm
Konu: ?
ali bey merhaba ben volki.amerikadan full koruma deri bir mont getirtmek istiyorum.bildiğiniz bir link marka var mı teşekkürler.
arkadaşlar;
Volki arkadaşımızın sorusuna cevap verebilecek varmı ?
ben verdim PM le merak etme
AliCaglarGurel
21.04.06, 13:07
ben verdim PM le merak etme
1.) PM ne ? :roll:
2.) bizi amerikadan sipariş veremeyecek gibimi gördünde siteyi yazmıyon KAFAPATLAT
1. PM : Private Message, nam-ı diğer özel mesaj...
2. Reklam yapmak istemiyor sanırım... :wink:
Zorr ! Gelmez demiyorum ama 3-5 kuruş daha ucuza almak için çok kasmak lazım.
1. Bedeni nasıl ayarlayacaksınız ?
2. Mont gümrüğe takılırsa ne olacak ?
3. Ödeme nasıl olacak ?
daha kolay bir yolu varsa yazın da biz de öğrenelim :wink:
Ben Louis le konuşmuştum..Shoei kaskı 20€ kargo bedeliyle yollarız ddiler..adrese teslim ama gümrük olayı bi muamma..ama tek parça bi kargo..%90 takılmaz gibi..ödeme de kredi kartıyla...
AliCaglarGurel
21.04.06, 15:15
Ben Louis le konuşmuştum..Shoei kaskı 20€ kargo bedeliyle yollarız ddiler..adrese teslim ama gümrük olayı bi muamma..ama tek parça bi kargo..%90 takılmaz gibi..ödeme de kredi kartıyla...
Kaça verecekler kaskı...??
130€ inidirmle..kampanya yapmışlar..geçen sezon modeli...sitesinde hala varsa bakabilirsiniz..ewt hala var..299€+20€
http://www.louis.de/shop/img450/203802_410_FR_05.JPG
http://img221.imageshack.us/img221/9013/203802410fr058uk.jpg (http://imageshack.us)
SHOEI RAID II HAL
yurt disindan kiyafet burada deneyemiyorsaniz getirmeyin derim arkadaslar.
www.motorcycle-superstore.com
benim alisveris yaptigim bir yer tavsiye ederim.
ama ben siparisle degil USA den direkt aldim.
Denemeden almak büyük risk...Hatta deneyerek almak bile bazen..BEnim gibi M mont giyen adama oldu süper oldu deyip XL mont satmak mümkün :doubt:
Ben Aerostich-Roadcrafter, one piece suit ısmarladım. (www.aerostich.com) Deneme şansım yoktu tabii ama sitelerinde sıkı bir "sizing chart" var, göğüs, bel, kalça, kol, bacak boyları gibi gerekli vücut ölçülerine göre yolunuzu bulabiliyorsunuz. Ayrıca sipariş sonrasında "Yatık veya dik kullanma, takım elbise ile işe gitme (aerostich normal elbisenizin üzerine giyiliyor/giyilebiliyor), motor markası, genellikle sürücü müsünüz yoksa artçı mı vs vs" ye varan bir çok soru geldi. Buna göre sanıyorum doğru sipariş verdim. Hanımla bizim ölçülerimiz standartlar dışında kaldığından özel imalata girdi ve toplam teslimat süresi 5 hafta. 3 haftası geçti. Gelince bu yöntemle verilen siparişin ne derece başarılı olduğunu paylaşırım.
Ben Aerostich-Roadcrafter, one piece suit ısmarladım. (www.aerostich.com)
işte aradığım şahıs :mrgreen: . Verdiğiniz siparişlerin uyup uymaması ve gümrük konusunda detayları bekliyorum
arkadaşlar bence de denemeden yurt dışından kıyafet getirmek hassas bir konu ama başta ismi geçen volky arkadaşamızın boyu 2m nin üzerinde olduğu için başka sansı yok...
Tamamdır Memet, gelir gelmez paylaşırım olan biteni...
arkadaşlar ben bütün kıyafetlerimi kask hariç Louis'den getirtiyorum giden gelen olunca şu ana kadar ne istediysem hiç problem çıkmadı bedenler cok standart ne giyiyorsan o geliyor.bu arada uzak doğudan hediye bir yamaha mont geldi(mavi-siyah)xxl isteyen olursa görüşelim hiç giyemedim yazık olucak.......
Arkadaşlar ben sizi gümrük konusunda aydınlatayim hemen, zamanında cok kere bu tur seyler aldıgımdan dilim cok yandı...
Öncelikli olarak getirteceginiz şey 100 euro yu geçmiyorsa + 1 kg yi geçmiyorsa ve paketin boyutlarıda bildigimiz dosya zarfı boyutlarında oldugu surece adresinize teslim gelebilir...
Eğer yukardaki tanımlamaya uymuyorsa:
oncelikli olarak kafadan 30 tl veriyorsunuz (gümrük vergisi (gümrük birligi falan demeyin maalesef aliyorlar)) ayrıca UPS veya FedEx gibi firmalarla getirtiyorsanız 20 ila 70 $ arası bir taşımacılık parası vermeniz gerekiyor AMA bu fiyata gümrüge takıldıgında ödeyeceginiz tutar dahil degil... Şimdi gelelim 30 tl dısında gümrüğe takılan urunun fiyatı uzerinden alınan vergiye... Eğer yurt dısındaki firma ile anlaşırsanız, urunun fiyatını dusuk bir fiyat olarak faturada gosterebiliyorlar ama bu sefer herhangi bir terslikte size o fiyat uzerinden sigorta odemesi yapiyorlar.. Eğer göstermezlerde gümrük memuru bakiyor ve o fiyat uzerinden %18 KDV aliyor... Eger aldıgınız urunun fiyatı cok dusuk gelirse gumrum memuruna, muadili olan ve yurt içinde satılan başka bir malın fiyatı uzerinden %18 KDV uygulaması yapiyor...
diyecegim oki, eger burada bulamiyorsanız ve yurt dısında buluyorsanız getirtin ama burda varda yurt dısında daha ucuz ordan alırım diyorsanız semeri ile 80 e mal oluyor haberiniz olsun... Yani edeceginiz kar TAŞ ÇATLASA 20 bilemedin 30 eurodur. bunun içinde o riske ve strese girmeye değmez haa birde urunun sorunlu oldugunu düşünün, başınız gerçekten çok ağrır ozaman...
togy, tam benlik gibi duruyor. bir gormek denemek isterim. bir bulusmaya falan getirme sansin varmi. mesela bu cuma gibi
Arkadaşlar gümrük olayı muamma değil. Tamamen gönderenle alakalıdır. Gönderen kişi ile şartları net anlaşırsanız sorun olmaz.
Açıklamaya çalışayım;
Eğer kargo Uluslararası Posta ile gönderilecekse; Fatura bedelsiz kesilecek, 100.-EUR' nun mutlaka altında olacak ve mümkünse faturada malzemelerin hediye olarak gönderildiğine dair bilgi düşülmesi gerek.
Bu koşullarla gelen malzeme gümrüğe kalmaz.
Mutlaka fatura olmalı ama bedelsiz olmalı.
Eğer kargo DHL-UPS gibi özel şirketlerle gönderilecekse; Normal şartlar altında kilo, bedel ve hacmi malın cinsiyle çelişecek belirtiler varsa malzeme gümrüğe takılır. Ancak bu gibi şirketler teknik olarak, bizim ordino dediğimiz masrafı çıkartmak ve kar etmek için gelen malzemeyi be tür belirtiler olmasa da gümrüğe takılmasını sağlayabiliyorlar bu da Gümrükteki memurun inisiyatifinde ki buna engel olabilirler. Bunun önüne geçmek için gönderen acentenin (Örn; Yurt dışındaki DHL acentesinin...v.s.) bu konuya hassasiyet göstererek malzemeyi yönlendirmesi, bir tarz tembihle malın ordan çıkması ve gereken masrafın karşılanacağının taahhüt eldilmesidir. Genelde DDU ( Door to Door ) gelen malzemelerde bu sorun yaşanmaz ama maalesef yurt dışı bu riske girmeyi genelde kabul etmediğinden buradaki gümrüğü hariç fiyat verir ve işiniz şansa kalır. Tek yapacağınız buradaki gümrüğünü siz bildiğiniz bir gümrükçüye yaptırıp çözmeye çalışmak olur. Yani bu biraz daha riskli.
Uluslararası posta ile pek göndermiyorlar ama mail atıp rica edebilirsiniz, bence gümrüğe takılma ihtimali düşük, takılsada halledilebilirliği yüksek. :roll:
Atılay,
Bu arada louise Almanya harici mal göndermezdi Atılay, yani orada birinin alıp sana göndermesi gerekiyordu. Hem o zaman taksit şansın bile oluyor, oradaki ,kişi kabul ederse diye biliyorum. Adamlar milliyetçi olduklarından direk kendileri göndermiyordu, bir değişiklik mi var. Varsa ne güzel, ne güzel. ok!
Freakmaxi;
Evet statü olarak dökümasyon( zarf içi evraklar) kesinlikle gümrüğe takılmaz, diğer gelenler Gümrük Memurunun inisiyatifinde. Acente de 70 ile 120 EUR arasında konşimento/ordino bedeli alacağından işine gelir. Bu arada malın cinsine göre sadece KDV değil bazen gümrük vergisi de ödemek zorunda kalırsınız ki; deri montun gümrük vergisi yok, KDV 'si % 8 dir. Bu anlamda da getireceğin malzemeyi araştırın vergi açısından bu konu da size yardımcı olabilirm.
Bu arada AB menşei li olmayan montlar için; İstanbul Deri Serbest Bölge ve Haydarpaşa Gümrüğü dışındaki gümrüklerden işlem yapılamıyor maalesef. Bunun için hava limanına gelirse aktarma işlemi yapmanız gerekir ki bu da masraflı olur. uzgunum
Saygılar,
AliCaglarGurel
08.06.06, 09:08
vazgeçtim... motora çıplak binecem KAFAPATLAT
sheagle, vallahi bravo :)
130€ inidirmle..kampanya yapmışlar..geçen sezon modeli...sitesinde hala varsa bakabilirsiniz..ewt hala var..299€+20€
http://www.louis.de/shop/img450/203802_410_FR_05.JPG
SHOEI RAID II HAL
Atılay RAID II'ler Sirkeci'de zaten 320 € civarında satılıyor. Yani yurtdışından getirme zahmetine değmez. Bende XR 1000 var, 400 €'ya almıştım, bu seriyi tavsiye ederim.
ercan özkutan
18.06.06, 01:14
Arkadaşlar! 10-20 euro kar edeceğiz diye,sonradan üzülmenizi istemem ,amma ben herkes de olanı istemiyorum derseniz iş başka,yurtdışında benim koruyucu malzemeleri kolaylıka temin edebilmeme rağmen kızıltopraktan almayı tercih ediyorum,hiç olmazsa deneyerek zevkime uygunsa alıyorum,tabii tercih sizin.selamlar
Ercan Özkutan
www.motorcycle-superstore.com (http://www.motorcycle-superstore.com/)
sevgili başkanımız aşkın engin bilgine sıgındım yardım lütfen bu siteden kask begendim amerikandan arkadasım alıp bana fedex ile gonderecek acaba gumruge takılma ihtimali varmı ?
Beyler, gümrüğe takılırsa vay halinize...
Ya sinirleriniz, ya en az 150-200 YTL niz gider...
yurtdışındaki nerdeyse hiçbiryer türkiyeye gönderim yapmıyor...Bikebandit bile türkiyeye gönderimi bırakmış...deri mont ağırda oluyor.kargosu baya tutar gibi...Deri mont alacaklar en kaliteli ve en uygun deri montu Heingerickeden alabilirler...185euro-330euro arası deri mont fiyatları.bu fiyatlar yanında yurtdışından getirtmek bile daha ucuza gelmeyecektir bence:)
www.motorcycle-superstore.com (http://www.motorcycle-superstore.com/)
sevgili başkanımız aşkın engin bilgine sıgındım yardım lütfen bu siteden kask begendim amerikandan arkadasım alıp bana fedex ile gonderecek acaba gumruge takılma ihtimali varmı ?
Deniz verdiğin linkten bende 2006 yılında alışveriş yapmıştım Amerikada iken. TR ye gönderimi yok maalesef. Oysa ne güzel ürünleri var. Hemde çok uygun fiyatlara. Örnek siteden aldiğim Alpinestar botu 105 USD ye almıştım. Burada ise fiyatı 260 € idi. :(
Eğer arkadaşın paket yapıp sana gönderecekse tavsiyem şu olur. Olabildiğince ufak bir paket yapsın. Ustune atmasyon bir INVOICE hazirlasin ve 50-60 USD gibi bir değerle düzenlesin. Yada kutu üzerine GIFT (hediye) olduğunu belirten bir ibare koysun. Bu şekilde sorun olmayacaktır.
arkadaşlar denemeden alın
dar gelenin montuna yarı fiyatına talibim ben :)
--
bu arada yabancı mont alacaklara BMW orjinal ekipmanlarını haharetle tavsiye ederim
habil test drive yapmıştı bilir tadını ...
delidumrul
29.02.08, 13:17
ya bosverin,göz görecek gönül katlanacak,rus ruletine gerek yok.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.