PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : mont temizligi.....

05.06.06, 23:16
herkes mont temizliginde kendine has temizleme sekli bulmus(kuru temizleme,cifli bezle silme,camasır makinasına vs.).
montlarımızı uzun ömürlü olabilmesi icin nsl bi temizleme yöntemi uyguluosunuz.
benim kisi biraz kirlendide:)

ashkin
06.06.06, 08:43
Korumalarını cıkar ve en dusuk sıcaklıkta at camasir makinesine.
cillop gibi ciksin ok!

Carrera
06.06.06, 09:01
En iyi temizleme elde yıkamadır. Zaten aldığın montun içinde bir yerde kullanma ve yıkama talimatı vardır. Genelde kuru temizleme ve çamaşır makinası yasaktır.

Suya bastırmak lazım. Sonrada sabuınla elde çitilemek ve iyice durulayıp kuruması için asmak. Ama güneşe asmayın lütfen. Ev içinde kurusun.

coolidge
06.06.06, 09:11
bende rev'it monza var.
30 derecede elle yıkama diyordu, 30 derecede makinede yıkadım (türk'e bişi olmaz diyerek). cillop gibi olmuştu.
montunda mutlaka temizleme talimatının olduğu bir etiket vardır. talimata göre yıkamak en iyisi olur ok!

06.06.06, 09:17
bende düşük devırde düşük derecede makınada yıkadım yepisyenı oldu ama sağlıklı olmadığını sölewdıler ...

BAHA
06.06.06, 11:47
Su geçirgenliği artar derler.... :roll:

mserer
06.06.06, 11:54
Korumaları çıkardıktan sonra en düşük sıcaklıkta, sıkma olmadan, hasas çamaşır deterjanı ile makinde tertemiz oluyor.
1 Bering, 2 Richa'da (1 kışlık, 1 yazlık) uyguluyorum.
Makine zararlı diyorlar ama, 2 kere uğraştım, elle yıkaması ve özellikle durulaması insanı bayağı hırpalıyor.

ok!

06.06.06, 11:54
İtiraf ediyorum montumu aldığımdan beri hiç yıkamadım (2000)... bir kaç kere bezle yalandan sildim o da sabunlu falan değildi...

06.06.06, 12:00
koyu renk olsa ben de fazla takmam ama kolları beyaz oldugun dan kir o kadar belli oluo ki.
keşke beyazlı almasydım kafaat

06.06.06, 12:11
O zaman beyaz yerleri sabunlu bezle sil yeter bence.

metin
06.06.06, 22:58
bende korumalarını çıkartıp makinada 2 sefer yıkadım.revit marka.eşim de de var ama ben daha çok giyiyorum(motoru daha çok kullandığım için) onun montu hiç yıkanmadı.1 karşılaştırma yaptım 2 yıkamada benim kinin rengi biraz atmış,bu yıpranma belirtileridir herhalde.