PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Daha sessiz/konforlu yolculuk için whisper strip kit

Tolga
11.06.06, 22:33
Arkadaşlar;

Kasklardaki rüzgar/ıslık sesi her nekadar kulaklıkta kullansak da tam olarak kesilemiyor biliyorsunuz.

Ben bu hususda takıntılı olarak Goktuğ un tavsiyeleriyle (Knock Out)
cam fitillerinin arasına ip sıkıştırarak bir nebze kestim fakat umduğum
konfora ulaşamadım.

Son olarak İstoç Özen de SHOEI kaskların belirli modelleri için satılan
whisper strip kit i dükkanda denedim. Benim Caberg e ,küçük çene aparatı uymadı fakat Alt Arka ve yanı komple kapatan kısım cuk diye oturdu.

Ve mutlu son rahatsız edici ses ciddi oranda azaldı ok!

Neredeyse havalandırmaları açıp kapattığımdaki ses değişikliğini bile
hissedebiliyorum.

Kızıltopraktaki Özen de olabilir Benzer şikayetleri olan varsa tavsiye ederim.

Fiyattı 30 EUR. Web sitesindede aynı seviyelerde.

Kaskı Flip up olmayanlar deneyebilir.

Sadece kışın daha çok buhar olma riski var fakat şehir içinde kulaklık takmaya gerek kalmıyor. ok!

http://www.hideout-leather.co.uk/folders/helmet_accessories/helmet_accessories_whisper_strip_kit/

bulent
11.06.06, 23:32
bravo

ashkin
12.06.06, 08:37
ilk firsatta deneyecegim. ok! alkış

tesekkurler Tolga alkış

Carrera
12.06.06, 11:26
Almaya karar verdiğim Arai Corsair RX-7' ı hem Mototaş'ın hala siparişimi getirememesi yüzünden, hemde testlerde Shoei X-Spirit' ın özellikle konfor ve sessizlik konusunda daha iyi puan almasından dolayı fikrimi değiştirdim ve bir Shoei X-Spirit siparişi verdim.

XR-1000 ve RAID II modellerinde ek aksesuar olarak gelen bu whisper strip kit X-Spirit için satılmıyor. Ama farklı tasarımı sayesinde zaten bu kite pek ihtiyaç duyulmuyor.

Araştırman için çok teşekkürler Banvit. alkış

Tolga
12.06.06, 11:53
Vedat cım sende benim gibi bazı harfleri söyleyemezken farkındamısın
ama d leri de yazamıyorsun. vit değil dit dit bidibidi

GenceR
12.06.06, 12:07
ya bu ses olayı benide acaip rahatsız ediyor.bende caberg kullanıorum.kemal abi bu hafta içinde caber solo104 için conta geleceğini ve şikayeti olanlarınkini deiştirebileceğini söledi.bilginize

Prodigy
12.06.06, 12:43
Bende de Caberg Justissimo var. Aynı şekilde rüzgar aynen içerde uğultu yapıyor. Havalandırmaları kapatsam da değişmiyor. bidibidi

Carrera
12.06.06, 13:11
bandit,
Vedat cım sende benim gibi bazı harfleri söyleyemezken farkındamısın
ama d leri de yazamıyorsun. vit değil dit dit

Benim "d" yazma özürüme neden laf söylüyorsun Tolgacım. Çok kırıldım, rencide oldum, derin hüzünlere gark oldum, öldüm-bittim. KAFAPATLAT

Sevgili scubarider, Prodigy. Size kim dedi Caberg alın diye? ıııh

Tolga
12.06.06, 20:04
Sevgili Scubarider ve prodigy; Iyiki Caberg almişsınız Vedat a bakmayın; Fiyat/konfor/özellik olarak çok ideal kasklar.
OMM eğitimlerinde ilk4 kask içinde olduğunu söyler

Gencer motoru kullanırken omuzunu sonuna kadar kaldırıp boynuna
yanaştır. Dikkat et sesin %60 ı kesilecek. Yani olay contadan çok altdan gelen havadan kaynaklanıyor onunda çözümü yukarda var.

Suleyman;

Justisimo ise 2003 yılındaki MCN testinden 10 uzerinden 9 aldı. Özellikle ruzgar testlerı yapılarak tasarlanmış bir model
Her iki kasktada güneş vizoru, buhar yapmayan cam, çıkartılıp yıkanabilen bakteri geçirmeyen içlik, kolay çıkabilen ön cam ,rain protecion rim, iç hava sirkulasyonu, ve şu an sayamayacım ttl 10/15 özellik var ve bunların bir çoğu Vedat ın milyara yakın harcama yapacağı Shoei de yok. Olsa olsa Solo daki 1450 gr lık ağırlığın 100 gr
altıdır Vedat ın diyeceği. ok!

BooRock
12.06.06, 20:09
en sessiz kask arai ve shoei bi de uvex in yeni çıkan full carbon 950gr lık kaskı ki o kadar para verecek olsam tek tercihim olurdu... :mrgreen:

Knock_out
12.06.06, 21:24
Sevgili arkadaşlar,
Tolga'nın da söylediği gibi benim Caberg Solo'da ıslık sesini ve rüzgarı kesmek için yapmadığım kalmadı. Tecürbelerimi şöyle paylaşayım:

Şikayet 1: Gözüme gelen rüzgar sebebiyle gözümün yaşarması
Şikayet 2: Islık sesi (ilk aldığımda yoktu)
Şikayet 3: Rahatsız edici seviyede rüzgar sesi

Deneme 1: Boyun balaklavası (polar) ve kulaklık kullandım. Kulaklık kesinlikle faydalı ama şehir içinde her kaskı çıkartıp tamak sırasında kullanmak pratik değil. Balaklava da boyundan ceketin içine giren soğuğu engelliyor ama kaska giren rüzgarı yeterince engellemiyor.

Deneme 2: Cama temas etmesi gereken ancak etmeyen lastik contaların altına kalın fitiller sokarak cama temaslarını sağladım. Burada boşluklar vardı. Bu sayede ıslık sesi kesildi. Daha sonra faydası olacağını düşünerek Samura'da contaları değiştirttim ama fitiller çıkınca yine contalar camdan uzaklaştı ve yine ıslık başladı.

Deneme 3: Üst hava kanallarından gelen delikleri silikonla kapattım. Gözüme gelen havanın oradan gelebileceğini düşünüyordum ancak maalesef. Oradan değilmiş :-(

Deneme 4: Çene altındaki rüzgar engelleme amacıyla yapılan ancak bir b..a yaramayan parçaya polar parça diktirere uzattım. Ancak hayır, bu da çözüm olmadı.

Deneme 5: Burnun önündeki lastik parçayı çıkarttım ve eveeet. Boyundan gelen rüzgarın tam gözüme gitmesine ve kaskın içinde ağlamama sebep olan şey bu burun parçasıymış. Bunu da böyle hallettik. Kaldı geriye yoğun rüzgar sesi olayı.

Deneme 5: Bir gün yolda giderken Tolga'nın bahsettiği gibi omuzlarımı kaldırdım veee... Evet rüzgar sesi yaklaşık 60-70% oranında kesildi. Demek ki be önden, ne camdan, rüzgar sesi yanlardan engellenecekti. Farklı zihni sinir proceleri denemeliydim.

Sonunda dün aldım bir kez daha kaskı elime baktım şöyle son kez arkadaşlar. Bakın, bu meretin yanları insanın boynunu gayet iyi sarıyor. Yani omuzları kaldırmanın boynun yanlarına etkisi olmamalı. Geriye bir tek yer kalıyor. Çene parçası ile yan yastıklar arasında 2-3cm lik bir boşluk var. Ben buraya bir kumaş koyarak deneyeceğim. Sonucu size de yazarım. Tolga'nın bahsettiği "silencer kit" Hong Kong da bir mağazada gördüğüm kadarı ile deriden yapılmış. Fiyatı bana biraz yüksek geldi. Kendim çözüm bulabilirsem bedavaya çıkartmış olurum.(Pardon Tolga'cım, belki de el mecbur döküleceğim 30 Doları ya da en nihayetinde bu kaskı atacağım :-)

Başka öneri ve tecrübesi olan varsa lütfen paylaşsın.

Sevgiler...

Carrera
13.06.06, 13:56
bandit,
Sevgili Scubarider ve prodigy; Iyiki Caberg almişsınız Vedat a bakmayın; Fiyat/konfor/özellik olarak çok ideal kasklar.
OMM eğitimlerinde ilk4 kask içinde olduğunu söyler

Gencer motoru kullanırken omuzunu sonuna kadar kaldırıp boynuna
yanaştır. Dikkat et sesin %60 ı kesilecek. Yani olay contadan çok altdan gelen havadan kaynaklanıyor onunda çözümü yukarda var.

Suleyman;

Justisimo ise 2003 yılındaki MCN testinden 10 uzerinden 9 aldı. Özellikle ruzgar testlerı yapılarak tasarlanmış bir model
Her iki kasktada güneş vizoru, buhar yapmayan cam, çıkartılıp yıkanabilen bakteri geçirmeyen içlik, kolay çıkabilen ön cam ,rain protecion rim, iç hava sirkulasyonu, ve şu an sayamayacım ttl 10/15 özellik var ve bunların bir çoğu Vedat ın milyara yakın harcama yapacağı Shoei de yok. Olsa olsa Solo daki 1450 gr lık ağırlığın 100 gr
altıdır Vedat ın diyeceği.

:wink:

Öncelikle bir iki bilgi vermek isterim sevgili Banvit. Bahsettiğin MCN testi önü açılan kasklar arasında yapılan bir testti. Yani tam kapalı (integral) kaskların ele alınmadığı bir test.
"In the MCN flip-front helmets test the Caberg Justissimo scored 9/10."
Yani önü açılır kasklar arasında iyi bir netice aldı Justissimo. Tüm kasklar arasında değil. Aynı derginin aynı yıl içinde yaptığı testte, Shoei X-Spirit aralarında Arai Corsair RX-7 ninde bulunduğu diğer tüm kaskları sollayarak, birincilik ödülünü almıştır.
http://www.shoei-europe.com/de/swf_products.php?name=X-Spirit adresinden "Rewievs" kısmına bakılırsa son 5 yıl içinde aldığı pek çok birincilik ve tavsiye ödülü görülmekte.

Teknik özelliklere bir göz atalım.

Now includes FREE open face conversion kit.

Cool Max lining
Scratch Resistant Visor
Sanitized lining
Internal air circulation
Quick release strap
Rain protection contours
Moveable stopwind
Double anti-turbulence nape shield
Aerodynamically tested in a wind tunnel
Removable lining
Double visor system
Approx weight : 1.65kg
European approval ECE 22.05
ACU Gold approval
Fiyat: 256 €

Caberg Solo 104'ün özellikleri aynı sayılır. Ancak ağırlığı 1.450 gr. Ve fiyatı 189€

Şimdide Shoei X-Spirit' in özellikleri:

AIM + Carbon Shell (Advanced Integrated matrix)
Hyper Dual Liner II
Anti-allergenic 3D-interior, fully removable and washable
Removable cheek pads and centre pad, optionally available in different thicknesses
Multiple venting and extraction system
Dual resistance visor seal
Double D chin strap
Mist resistant CX-1V visor (Pinlock) with visor-lock
Weight: 1250g
Delivered with: Breath guard, Chin Curtain, SHOEI helmet bag
Perfect aerodynamic shape due to wind tunnel testing
Aero edge spoiler to reduce drag and lift
ACU Gold Approved and EC2205 Approved
Fiyat: 669 €

İkiside gayet iyi görünüyor di mi?

Ama bazı önemli farklar var.

Caberg in JUSTISSIMO su tam 1.650 gr. SOLO'su ile 1.450 gr. Shoei X-Spirit ise 1.250 gr. Yani Caberg ile Shoei arasında 200 ila 450 gr fark var. Kafamızda saatlerce taşıdığımız bu yükün 50 gr hafifi olması bile boyun ve sırt sağlığımız için önemliyken, yarım kiloya kadar çıkan bu farkı gözetmemek ne kadar doğrudur?

İtalyan'lara karşı bir antipatim yok. Ama Japon malı olan Shoei ve Arai'nin kask konusunda dünya lideri olduğu bilinen bir gerçek. 20. yy' ın başında kurulan her iki firmada ikinci dünya savaşından hemen sonra işçiler için kasket üretimine başlamışlardır. Her ikiside 1950 lerden sonra motosikletler için kask üretimine geçerek bu konuda haklı bir ün kazanmışlardır. Bu iki Japon devi, kask üretimi konusunda inanılmaz bir tecrübeye sahipler.

Diğer markalar veya üreticiler kötüdürler demiyorum. Ama olayı son noktaya götüren, en üst teknolojiyi kullanan, en çok patente sahip olan, en çok taklit edilen, en üst düzey kaskları hep bu iki marka üretir. Almanların gururu Schubert'in benzer özellikteki kaskları bile 150 ila 250 gr daha ağırdırlar ve havalandırmaları hala bir Shoei kalitesine ulaşamamıştır.

Birde şöyle düşünün. 200 € larda olan kask ile 650 € olan kaskın fiyat farklılığı sadece birinin üretimin pahalı olduğu "Japonya" da yapılmış olması mı? Yada marka farkı mı? Hayır. Fark AR-GE farkı. Caberg in web sayfasını bir inceleyin. Bide Shoei ve Arai nin web sayfalarını inceleyin. Farkı kendiniz göreceksiniz.

http://www.caberg-helm.com/home.aspx?xL=e
http://www.araihelmet-europe.com/site/site2/home.htm
http://www.shoei-europe.com/en/

Hepsi bir kenara. Önü açılan kaskları hiç bir şekilde tasvip etmiyorum. Sevgili Reşat Arbaş (Donald Duck) ' ın kitabından bir alıntı...

Bir istatistik daha..."Full Face" yani tamamen kapali kasklar 3/4 lere gore %46, 1/2 lere gore %78 daha guvenli. Yani kask alacak, Full Face tip sececek, ve sartlar ne olursa olsun onu kafanizdan cikarmayacaksiniz. Ki, daha uzun sure motora binebilesiniz.

Yani kafamızı korusun diye aldığımız önü açılır (flip up) kasklar, tam kapalı (integral) kasklara göre nerdeyse yarı yarıya (%50) daha güvensiz. Birde hamalığını yapmak zorunda olduğumuz ekstra ağırlık ve rüzgar seside cabası. OMM nin ARA-Teroi eğitiminde de anlatıldığı üzere; kafaya alınan darbelerin tam %70'i çenenin sağında, solundan veya ortasından alınıyor. Yani önü aıçılır kaskların en zayıf olduğu noktadan.

Başkalarını bilmem ama, birazcık daha güvenlik, birazcık daha hafiflik için bile olsa, değil 1000 YTL imkanım dahilinde daha fazlasınıda vermeye hazırım. Sonuçta bahsettiğimiz şey canımız ve sağlığımız.

Şimdiye kadar pek çok farklı marka ve model kask kullanıpta Shoei veya Arai'ye geçtikten sonra "işte budur" diyen duydum. Ama Arai veya Shoei' sini çıkartıpta aldığı bir Caberg'den sonra mutlu olanı hiç görmedim. Hatta yurt dışında AraiMan veya SheoiGuy bile denilen yerler var. Yani o klaskların fanatiği olan ve başka marka kullanmayı rededen sürücüler var. :wink:

Bu adresde Shoei X-Spirit hakkında bir değerlendirme yazısı var.
http://www.webbikeworld.com/r2/shoei/x-eleven/

Son Olarak.

Ses konusunda hiç bir kask kesin çözüm üretmez. Sessiz kask yoktur. Mutlaka kulak tıpası takmak gertekir. Özellikle uzun yolda, 3-4 saati geçen kullanımlarda kulaktaki sinir hücreleri zarar görmeye başlar. Uzun bir yol sonrası eve gittiğinizde kulaklarınızda bir çınlama varsa, tıpa takmadığınız için bir kaç bin hücreniz gitti bile demektir.

Kulak Tıpası

http://img133.imageshack.us/img133/4959/tipa10ri.jpg (http://imageshack.us)

Böyle Takılıyor

http://img159.imageshack.us/img159/5103/tipa27gi.jpg (http://imageshack.us)

Kazasız Belasız Sürüşler Dilerim

highwayeagle
13.06.06, 14:38
Arkadşlar lütfen bırakın bunları şu shoei Arai saplantısını çözmüş değilim.

Ben gittim shoei ye baktım çok da rahat olmadı kafama. Arai ise kafamı acıttı.
Nolan N94 çorap gibi oturdu ama replica renlerini sevmediğimden almadım
X-lite 801R da çok rahat oldu ve hakiki bir race kaskı çene burun aralığındaki kalınlıktan bunu anlayabilirsiniz. 290 km ye çıktım ve kafam sağa aola yalpalamadı gayet stabil ve bunu kullanan herkes söylüyor.

Şimdi bana rahat olmayan kaskı sırf markasından mı alacağım. HAYIR

Peki Shoei Arai iyi Nolan,AGVi X-Lite kötü mü ? Neye göre kötü.
Eğer kötüyse Rossi, De Angelis, Melandri gibi pilotlar kafalarını neden bu kaska emanet ediyorlar.