Orijinalini görmek için tıklayınız : Fazerlarımız için Alt Grenaj İmalatı
Okumus olanlar hatırlıyordur bildiginiz uzere su kaydırakları ve aqupark malzemeleri uretip satan bir firmada calısıyorum ve bu kaydıraklar suya kimyasala günes ısıklarına darbelere dayanıklı Fiberglass adı verilen asıl adı Cam Elyaf Takviyeli Polyester olan malzemeden üretiliyorki dun aksam gordum Shoei merka kasklarda aynı malzemeler ve aynı mantıkla imal ediliyor.
Soyle sonuca dogru yaklasalım arkadaslar benim niyetim fazerlarımızın fiberden olan aksesuarlarını coook coook ucuza mal etmek mesela baslıktada bahsettigim gibi alt grenaj!
http://accessories.yamaha-motor-europe.com/files/images/EU/5VXW0714xx00_HR.jpg
ve buna benzer radyator yan grenajları sele mono kapak v.s
sizden su sekilde bir sey talep edicem eger elinizde bu grenajlardan atıl durumda kırık kullanılmaz halde varsa (kaldiki motorsiklet grenajlarımızı cok rahat bu sekilde kırık kısımları tamir oluyor) yada arkadas ben saglamını gonderiyim sen uretim denemelerini yap kırık olanları onart diyen varsa ki orjinal parcaya hic zarar vermeden sadece kalıp almakta kullanacagız uretip eger istedigimiz gibi cıkarsaki bu konuda ben %95 veriyorum urettigim parca ile birlikte geri yollamayı dusunuyorum veyahut Antalyada bu parcaya sahip arkadas varsa beraber bizim fabrikaya gidip birgun ogleden sonra 3 saat civarında kalıbı alırız ondan sonra 100lerce yüroluk grenajlar yarısından daha ucuza mal edilecek ve sadece ama sadece fazer turkiye uyelerine(kendimi para hırsına kaptırıp heryere satayım demezsem :mrgreen: ) bakalım neler olacak ne olursa olsun her sey Fazer icin (Aramızdan cılız sesler yukseldi ne o yoksa race dusunenler mi var??? bidibidi
umitx,
valla bu yapacagin sey takdire deger bir sey.
Boorock (Burak) ta vardi alt sakal.
bence eger boyle malzemeleri ucuza uretebilirsek harika bir is yapmis oluruz.
Simdiden tam destekcinim ok!
umitx,
valla bu yapacagin sey takdire deger bir sey.
Boorock (Burak) ta vardi alt sakal.
bence eger boyle malzemeleri ucuza uretebilirsek harika bir is yapmis oluruz.
Simdiden tam destekcinim ok!
Bulun bir tane yaptırayım 100 tane gayet cididiyim ok!
Bu alt grenaj zaten yapım itibarı ile cok basit bir parca ama istiyorumki orjinalinin aynı olsun yoksa ustabası zaten yapacak bir model kalıp alcak ama benzemez buna falan en iyisi aynını yapmak bir sey daha orjinali plastik biz fiberglass yapcaz yani
ashkin, arkadasım destegin icin simdiden tesekkur ederim..
Bu alt grenaj zaten yapım itibarı ile cok basit bir parca ama istiyorumki orjinalinin aynı olsun yoksa ustabası zaten yapacak bir model kalıp alcak ama benzemez buna falan en iyisi aynını yapmak bir sey daha orjinali plastik biz fiberglass yapcaz yani
ashkin, arkadasım destegin icin simdiden tesekkur ederim..
Dostum yazını tam okumadım kusura bakma yaptırıyorsan süper olur kaliteli malzeme kaliteli kalıptan çıkar tabiki ok!
Eğer bu tür parçaları üretirseniz süper olur veryhappy
Malum aslında maliyeti çok düşük olan parçalar aksesuar sınıfında olduğu için epey pahalıya satılıyor.
2fast4u,
ulun birtane yaptırayım 100 tane gayet cididiyim
Bu laf ne demek? Ben hiçbir şey anlamadım. :)
Ama fikir gayet güzel. Bakarsın Allah yürü ya kulum der. Bu konuda TC de bir atılıma da önayak olmuş olursun. Elimizden gelen yardımı yapmaya hazırız.
(Yağ çekiyorum ki beleşe alalım parçaları) veryhappy
(Yağ çekiyorum ki beleşe alalım parçaları)
gulmekten oldum
cok guldum ya arkadaslar dedim ya bir tane olsa elimizde yarın kalıbını alıcam orjinalini aliyim diyorum cok pahalı dedigim gibi kırık felan yada saglam olur antalyada gider alırız kalıbı bizim fabrikada
şimdi ben komple motoru versem bana bir tane daha yaparmısın :mrgreen: saka bir yana süper olur böyle birşey. elinde imkan varsa kafa krenajı yan kuyruklar falan hepsinden yaptır. zaten durduğu yerde devrilse buralar hemen kırılıyo. sonra bir sürü para. parçaya bakıyorum normal pilastik, fiyatlara bakıyorum deli oluyorum bidibidi
Kimsede yokmu olmadı sökelim birinden veryhappy veryhappy veryhappy
Gerçekten çok istediğim bir şey di bu ama çok pahalı olduğu içinepey sonraya ertelemiştim almayı...
olur hemen yap derim alalım yahu
BlackPearl
20.06.06, 20:14
Buuuraaakkk nerdesin... :roll:
hadi hayirlisi bende alirim alt sakaldan
süper bi hareket olur bu işi başarırsan kesin alırım ben yaw....hatta yan grenaj da bulabilsek süper olur valla... taparimm taparimm taparimm
ya arkadaşlar çok güzel bi düşünce bu ama bide şöle bişiy var.Bu alt sakalı koruma demiri varken takma şansınız yok(eğer aynı kalıpla yapılacaksa tabiki).o yüzden pekte mantıklı galmio bana bence alt sakaldan daha farklı bişiyin kalıbını çıkaarın derim.koruma demirsiz motor düşünemiorum.bence koruma şart.ya sakal ya koruma ?
gencer ufak bi tadilatla koruma demiri olsada takılabiliyo bilgine
Arkadaşlar hiç gerek yok amerikayı yeniden keşfetmeye, ben zamanında çoook kafa yordum hatta sakal bi yana nerdeyse r6 granajlarını entegre ediyodum fazer a! Ama maliyet sebebiyle vazgeçtim!
Şimdi bizim lokalin arka sokağında pistlerde yarışan motorlar için granaj üreten bi granajcı var ben bi arkadaşımdan bulduğum sakalın kalıbını çıkarttım orda kalıbın üzerinede bizzat fz6 fazer alt sakal diye yazdım! İsteyen arzu eden çüzzi bi fiyata yaptırabilir ama nasıl takacaksınız??? Yaaa onun taklit edimesi zor bikaç açılı metal bağlantı ayakları ve granaj tespit conta ve vidaları mevcut! onlar olmadan takmanız mümkün değil!!! Ben onuda yaptırdım ama granaja verdiğim paranın iki katına mal oldu! conta ve vidalarıda uydurdum bide boya tamam! Ama ne kadara mal oldu diye sorarsanız: Granaj fiber 60ytl bağlantı ayakları 110ytl conta ve vidaları 10ytl boya ve macunlama işlemi 60ytl hesap ortada işte arşın... ok!
Haa unutmadan söyliyim küçük bi traşlama işlemi sonucunda koruma demiriyle beraber kullanımı mümkün!!! seytannn
http://upload4.postimage.org/442212/fazer0.jpg (http://upload4.postimage.org/442212/photo_hosting.html)
Bu arada Ali abi senin muhteşem zihni sinir koruma demirlerinle birlikte kullanımı maalesef mümkün değil!!! seytannn
Boorock hocam boya ve macuna bide baglantı ayaklarına gereginden fazla para vermissin soyleyeyim.Tabiki giden boya maliyeti dusuk ama dedigin gibi macun cekme ve işcilik parasını cok almıslar boya macun ve iscilik ben para vermicem bizim ustabasının herzaman yaptıgı is hatta bazen canım sıkıldıgında gidip bende yapıyorum zımpara zevkli oluyor neyse dedim ya bizim metal atelyeside var baglantı ayaklarını ben kendim imal edebilirim 110 ytl verilmez boyayada neyse dedim ya bi tane kalıp alsam :)
çook ayrıntılı ve ciddi uğraştırıcı bişey aynısını tutturabilmek ciddi bi zanaat! :P :mrgreen: seytannn
çook ayrıntılı ve ciddi uğraştırıcı bişey aynısını tutturabilmek ciddi bi zanaat! :P :mrgreen: seytannn
Burak bence ümite güven anlattığı imkanlar elinde varsa harika bir işçilik çıkar orataya maliyette çok düşer ok!
2fast4u,
basarırsak sana bi tane bedava :mrgreen:
umitx,
Ben o kadar yağ çektim bana yok ama ona var. Oh ne ala.
vedat ben anladım bunlar ortak çalışıyooo KAFAPATLAT seytannn
Bu arada Ali abi senin muhteşem zihni sinir koruma demirlerinle birlikte kullanımı maalesef mümkün değil!!!
Koruması gereken yeri koruyor ya, sen ona bak. :P seytannn
yaaa kesinlikle çook güzel laf etmedim korumasına ama sadece maalesef alt granaj kullanımını kısıtlıyor onu kastettim ali abi sitem vs.. çekememezlik gibi bişii algılanmasın lütfen... :mrgreen:
2fast4u,
basarırsak sana bi tane bedava :mrgreen:
Ah dostum çok teşekkürler birde Fazer hediye edersen seve seve takarım :mrgreen:
Arkadaşlarda Vedat ve Burak sanki bende fazer varmış gibi yorum yapmışlar gulmekten oldum
2fast4u, senin 600 f varmıs hic dıkkat etmedim kac model renk vs ? olmazsa takaslarız ehehe
bende alırımmmmmmm bi de şunu yapabilirmi senin usta ön cam
http://img215.imageshack.us/img215/2577/poly264vg.jpg (http://imageshack.us)
Polyesterden yapılan camlar yeterince saydamlık saglamıyor buna mutakip olarak polyesterden camlarımızı koyu renkli olarak imal edebiliriz ama pek tabi saydamlık istemiyorsak basaro, senin resimdeki camın alt kısmını rahatlıkla yapılabilir cam kısmıda mesela sıyah kahverengi yarısaydam olabilir ok.
umitx
ahh yaa sen istanbulda olacaktın seninle çook güzel işler yapardık vallaaa benim halaaa aklımda ama r6 granajları hazır ama işte biraz kesip biçip oturtması granaja verdiğim paradan çook tutuyo o yüzden vazgeçtim zaten ama halaa aklımda vallaaa seytannn
hemen alırım yaparsa
alırsın tabi nasılsa çizmeleri sattın bana gulmekten oldum
highwayeagle
22.06.06, 12:35
Ben alırım. Hocam sen kalıp işini ve tam maliyeti çıkart boya ıvır zıvır yani ready to mount olsun. ok!
http://www.foc-u.co.uk/new/e107_plugins/coppermine_menu/albums/userpics/10003/normal_pincher1.jpg
benimde hayalim motoru buna benzetmek ama istanbulda bunu yapabilecek adam bulamam diye hiç girişmedim.. yurt dışından getirmekte zor...
Demirci bir arkadaş yok mu aramızda :? ?
Topcase takmak için demir e 90euro istiyorlar. uzgunum
Noolur şu adresteki motoru komple kapatan grenajı yapın nooluuurrr...
http://www.tcpsa.com/ burda fazerS 2004 olarak geçiyo taparimm
http://www.tcpsa.com/yamaha/fazer600s_04.jpg
mutluemlak
21.07.06, 13:26
tüm başlığı okudum ama tam nlayamadım bana yardımcı olurmusunuz alt sakalı fiberci yada orjinali nerden bulabilirim...
boorock lütfen özeldende olsa bi telefon iletebilirsen sevinirim..
alt sakal ın orijinal ambalajında açılmamış olanı ile motorun üzerindeki alt sakalı ikiside elimde arzu edenlere verebilirim...
0555 5519198
Nassı yane? Bedava mı dağıtılıyor? Oluru ne? Ambalajındakini almak ne kadar, kullanılmışı ne kadar? Üste ne kadar para istemek durumundayız? Tamam bizim motorlara takılmak üzere parça bağışlamak şereftir ama, yine de haksızlık olmasın...
vallaa arzu eden beni arsın arkadaşlar
her türlü fazer modifikasyonu için yardımcı olabilirim
Alt sakal
BGS plakalık
ledli sinyalli stop
küçük plakalık
modifiye edilmiş egsoz
vee fazlası için.... seytannn
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.