Orijinalini görmek için tıklayınız : akrapoviç tadından yenmiyor valla
Arkadaşlar artık benimde akralarım var.sonunda bende akralandım.Çokta yakışıdı cici fazerım biraz daha agresif hale geldi.
Sedatın motoru satılınca gitti akralar diye çok üzülmüştüm.Çok söledim sedata eksozları çıkar motoru eksozsuz sat eksozları ayrıca satarsın diye ama dinlemedi.eşek semersiz satılmaz dedi.Bilindiği üzre fazer ı gs le takas etti.Motoru görmeye beraber gittik.ve gs in sahibi ben eksozları istemiorum diyince benim gözlerim ışıldadı tabiki.ertesi gün eksozu söktürüp orjinallerini taktırdı.çıkan akralarıda benim motora monte ettik anında tabikiiii. veryhappy
şimdi geleim akraya;şunu anladım ki ben daha önce mototra bindiğimi zannediyomuş.akraları takınca eskisi bisiklet gibi geliyo.motoru kullanışım bile değişti.sesi adamı inanılmaz gaza getirio ve ara gaz vermekten benzin sarfiyatım acaip arttı.
tarfikte farkedilirliğim inanılmaz derecede fazlalştı.ve insanların bakışları bile değişti.Ara sokaklardan geçerken sokakta oynayan çocuklar tempo tutuyorlar çok zevkli oluyo heheuhehu.
hele bide tünel içleri var ki gerçekten tadından yenmio.ilk taktığımız gün cem sedat ve ben bir tünelin içinden geçioduk öyle zevkliydiki canım bidaha geçmek istedi işaret ettim bidaha dönelim die.gülmekten öldüler.
Sedata çok ısrar etmeme rağmen dinletemedim."ben onları zaten motorun üstünde verecektim adam almayınca sana kısmet oldu" dedi.hediye etti akraları.çok mahçup ettin beni dostum.ne kadar teşekkür etsem azdır.Çok saol.
sabah cemde almış korlastan bir çift akra.evet cem sıra sende sen anlat bakalım yeni cicilerini biraz nasılmış akranın keyfi ???ben çok konuştum topu sana atıyorum.
Gencer gözün aydın. :wink: Bak böyle hayırlı arkadaş herkese kısmet olmaz.Güle kullan.
teşekürler ali abi.hayırlı arkadaş sırf benim deil hepimizin arkadaşı. tabiki hayrını ve değerini bilene ok!
ya gencer cem aldı ama ben bile duyamadım sesini :doubt: yarın inşallah..merakla bekliyorum veryhappy
İkinizede hayırlı olsun..keyfini çıkarın valla ok!
İlerde alırsam büyük makina benimde yapıcağım ilk şeydir :wink:
Cemde zaten burda onun sesini ben yarın öbürgün duyarım :mrgreen:
gencer,
hayırlı olsun arkadaşım..tahmin edebiliyordum akra dan sonraki bu sevincini :mrgreen:
off kesinlikle akrasız insan motor kullandığını anlamıyor..
böyle bir zevk kesinlikle anlatılmaz ,yaşanır bravo bravo
Cem,
arkadaşım sana da hayırlı olsun..iyi günlerde güle güle kullanın bravo bravo
haa ,bu arada unutmadan dezavantajları da: gece apartmanın otoparkına girerken semt sakinlerinin rahatsızlığı,bir de maalesef akradan sonra "artçılar"ın durumları :doubt:
olsun gülü seven dikenine katlanır di mi ama :mrgreen:
tekrar şimdilik ikinize (yakında herkes akralı olacak gibi :wink: )bol gürültülü ,bol KMli ,uzun ve huzurlu yollar ok!
gencer cem hayırlı olsun 2nizede ok! gencer o nasıl bi anlatım ya hani şöle böle düşünüodum taktırsam mı taktırmasam mı die resmen kanıma girdin ya farz oldu
papatya sen artçı durumlarından hiç bahsetmemeştin anlatırken, detaylı bir anlatım bekliyorum sasirdimmm
papatya sen artçı durumlarından hiç bahsetmemeştin anlatırken, detaylı bir anlatım bekliyorum sasirdimmm
yanlışlıkla söyledimm :P
artçı için ayrı bir zevkli gümbür gümbür gitmek KAFAPATLAT
deniz,alışırsın canım yaa ..alıştıktan sonra akrasız motora binince "sinek" gibi geliyor sesi inan :mrgreen:
yamahamusti
27.06.06, 07:19
hayırlı olsun gencer bende istedim sedattan akraları ama kısmet sanaymış güle güle gürlet kardeşim
hayırlı olsun gencer :)))) çocuklar gibi şen gördüm seni :))) artık kullaklıkta takmazsın sen sesini duyacam eksozun diye ondan sonra duvar gibi adam olursun duymaz, anlamaz... :))))))))))
yaw bende mi alsam bir akra :roll: kac paraydi bunlar :wink:
Arkadaşlar, aranızdan çok sevdiğim bir kaç arkadaşım egsozları istemişlerdi. Ancak ilk önce gencer istediği ve en önemlisi söktürürken yanımda olduğu için ona kısmet oldular. gönlüm isterdi ki hepinize birer akra verebilseydim ancak elimde sadece bir takım vardı. Lütfen kusuruma bakmayın. İnsan istemeden kalp lırabiliyor böyle durumlarda... lütfen kırılmayın...
uzgunum
Gencer ve cem, her ikinizide hayırlı olsun..güle güle kullanın..
Artçı olmama rağmen o sesten bende inanılmaz haz alıyorum.
Hele bi de tünelde çıkardıkları ses varyaa ufff, denemediyseniz hala bir an önce deneyin derim ben..
Denizcim, sende hiç merak etme kısa sürede alısıyosun ses o kadar güzel ki hayatta da rahatsızlık vermiyooo :wink:
Denizcim, sende hiç merak etme kısa sürede alısıyosun ses o kadar güzel ki hayatta da rahatsızlık vermiyooo :wink:
sesten büyük bir haz alıcağımdan eminim cnm baska bir dezavantajı olmasın yeter :),
Hayırlı olsun Gencer,
Akra gerçekten keyif verici sesler çıkaran bir parça. Motosikletin eğlence faktörünü artırdığına şüphe yok. Lakin 1000+ YTL yi sadece ses çıkaran bir edavat a vermek biraz müsrifçe geliyor bana. O paraya en cillobundan lastik artı direksiyon amortisörü almayı tercih ederim ben. Tabi bu tamamen kişisel bir şey. Kullanan herkesin büyük keyif alması da bunu kanıtlıyor zaten. Ayrıca profesyonelce modifikasyon yapan tanıdıklarım sadece susturucu değiştirmenin motosiklete + güç sağlamak bir yana düşük devirlerde güç çaldığını söylüyorlar. Ben onların yalancısıyım, fazerimde kullanmadığım için bilemem. Ha yüğüdü öldür hakkını ver, trafikte farkedilmek artısı ciddi bir artı puan. O açıdan düşünenler varsa bu bile almak için geçerli sebep sayılabilir.
Tamamen kişisel olmak üzere eğlence faktörü konusunda düşüncelerim ise; bir süre için Akra'lı bir fazerim olsun, anırta anırta gideyim isterim fakat eminim ki bir süre sonra kafa ütülemeye başlayacak, hatta elektrik süpürgesi sesini özleyeceğim. Davulun sesi uzaktan hoş gelir durumuna düşeceğimi biliyorum. Onun için geçici sevdalar yerine kalıcı bazı değişiklikler yapmayı planlıyorum. Mesela Ohlins'in Fazer için arka amortisör kiti var. Acaba ne kadar farkeder? ne kadara patlar bu benim için daha önemli.
sevgiler,
Ailenizin muhalifi...
Ailenizin muhalifi...
gulmekten oldum gulmekten oldum gulmekten oldum
Mustafa sen ve senin gibiler varya...KAFAPATLAT
İşte bu nedenle burayı seviyorum. taparimm
Hayırlı olsun Gencer,
Akra gerçekten keyif verici sesler çıkaran bir parça. Motosikletin eğlence faktörünü artırdığına şüphe yok. Lakin 1000+ YTL yi sadece ses çıkaran bir edavat a vermek biraz müsrifçe geliyor bana. O paraya en cillobundan lastik artı direksiyon amortisörü almayı tercih ederim ben. Tabi bu tamamen kişisel bir şey. Kullanan herkesin büyük keyif alması da bunu kanıtlıyor zaten. Ayrıca profesyonelce modifikasyon yapan tanıdıklarım sadece susturucu değiştirmenin motosiklete + güç sağlamak bir yana düşük devirlerde güç çaldığını söylüyorlar. Ben onların yalancısıyım, fazerimde kullanmadığım için bilemem. Ha yüğüdü öldür hakkını ver, trafikte farkedilmek artısı ciddi bir artı puan. O açıdan düşünenler varsa bu bile almak için geçerli sebep sayılabilir.
Tamamen kişisel olmak üzere eğlence faktörü konusunda düşüncelerim ise; bir süre için Akra'lı bir fazerim olsun, anırta anırta gideyim isterim fakat eminim ki bir süre sonra kafa ütülemeye başlayacak, hatta elektrik süpürgesi sesini özleyeceğim. Davulun sesi uzaktan hoş gelir durumuna düşeceğimi biliyorum. Onun için geçici sevdalar yerine kalıcı bazı değişiklikler yapmayı planlıyorum. Mesela Ohlins'in Fazer için arka amortisör kiti var. Acaba ne kadar farkeder? ne kadara patlar bu benim için daha önemli.
sevgiler,
Ailenizin muhalifi...
abi kimsin sen yaw :)) ben seni tanımak istedim bak şimdi :))) bukadar mı bire bire dusunduklerimi başkasının yazısından okurum.... vallahi bravo diyorum sana helal olsun...
egsozu olmadan yorum yapan radio head'e bravo :mrgreen:
olsaydı neler söylerdi çok merak ettim. Aynı buna benzer bir arkadaş vardı. konuşuyordu.. yok iyi olmaz vs. Egsozu söküp verdim 2 hafta kullandı. gidip kendine egsoz aldı...
ben daha ne diyeyim...
Ah beah abi ya..piyango gencer abime vurdu demek..ben de umutlanmıştım ama daha önceden haberimiz yoktu ..motoru sattığını siteden öğrendik bişi demeye hakkımız yok tab ama.. nasip aglamak!
Babam bu akralara pek sıcak bakmıyo zaten :P Ben onun tasarrufu altındayım maalesef..:mrgreen: onu kandırdığım ilk fırsatta alacağım inşallah..Valla benim için ses ve farkedilebilirlik çok daha önemli..
Tekrar hayırlı olsun.. bravo
beyenmeyen almasın arkadaşlar.ben gayet memnunum.ha o kadar para verilirmi o tamamen kişisel tercih.para verenler düşüncek benim öle problemim yok.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
beyenmeyen almasın arkadaşlar.ben gayet memnunum.ha o kadar para verilirmi o tamamen kişisel tercih.para verenler düşüncek benim öle problemim yok.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
alemsin valla gencer,
ne diyeyim... :mrgreen:
allah olmayanlara da versin...
ya ben fazer ımı ve de hatta akralı fazer ımı özlediysemmm :doubt:
güle güle kullanın arkadaşlar..kazasız belasız
diablo, mantık yurutmek için eksoza sahip olmak gerekmiyor ki bence radiohead güzel bir ön görü yapmış... Lakin birseyleri anlamak için zaten yaşamak gerekmiyor, örneğin kazanın kötü birsey oldugunu biliyoruz hepimiz ve sonuçları ortada :) ama kaza yapmadan kazanın nekadar kötü birsey olduğunu anlayamiyormuyuz??
ayrıca ben zamanında arabama yaptıgım onca modifiyeden sonra anladım ki bir sure sonra araba kullanmak işkence olmaya başliyor... hava filtresi, eksoz, yay falan derken araba da konforun kalmadıgını anladım.. ve eksoz dısında hepsini cıkarttık... eksozda cıkartılırdı ama orjinal eksoz yuksek backpressure dan dolayı yuksek devirlerde yani 4 binden sonra arabanın titremesine neden oluyor diye bıraktır... ki bindigimiz araba sonucta binek bir araba, birde eksozun sesi olmasa harika olur ama... şimdi uzun yola cıkacagız, 10 11 saat o sesi nasıl cekeriz diye kara kara dusunmuyorda degilim...
zaten fazerın orjinal eksozuda yeterinde sesli, biraz ara gazı veriyorsun, sagdan soldan sizi şikayet edecem cok ses yapiyorsunuz diye plakamı alan tipler cıkıyor...
ayrıca akropovic i test eden bir sitede orjinal ve performans eksozlu dinamo testlerinde ki grafiklerde performans eksozu makinenin istikrarsız guc uretmesine neden olduğunu ve 11 bin devirden sonra cok hızlı sekilde guc kaybettigine dair veriler var... isterseniz linkinide koyim bakarsınız :))))
yani diyecegim oki diablo, benim fazer senin eksozlu fazerına toz yutururmus, bmw aldıgına sukret vallahi üzülürdün yoksa :)))))
Sedatçım ölürüm de takmam demiyorum, sadece öyle yırtınan bir Fazer ile uzun süreli bir ilişki istemem dedim. Başka bir başlıkta söylemiştim, Fazer'e açık egsoz bence çok yakışmıyor. Fazer melez bir motosiklet. Bir yanı R6 tabanlı motoru ile spor, bir yanı eski fazer'den kalma naked. Egsoz ile Fazer'in spor yönünü baskın hale gelip, biraz daha R6 ya benzemeye çalışıyor. Mesela bizim akralı çocuklar gelirken bir yere, herkes "anam ne geliyo öyle" diye bakıyor. Bi bakıyorsun bizim kurt görünümlü kuzu Fazer çıkıyor. :mrgreen: Hani GSXR olsa (zaten günlük dozaj 15 dakika) bağırsın çağırsın ama fazer için :roll: :roll:
iyice suyunu çıkarayım durun, kaç tane akralı fazer gördüysem 3-5 vakte kadar satıp başka motor aldı. hiçbir akralı Fazer'i 1 seneden fazla kullanan görmedim henüz. bi hikmeti vardır elbet.
Sevgiler, saygılar,
Ailenizin fesatı...
Akralı arkadaşlar sizlere yeni kostümleriniz hayırlı olsun vede zevkle ve keyifle binin inşallah....
diablo, , sanada yeni motorun hayırlı ve uğurlu olsun kardeşim...
herkes hertürlü kazasız ve belasız devam ! ok!
herkese teşekkürler. valla çok güzel oldu. Deniz geldi şimdi test etmeye çıkıcaz. veryhappy
FreaK,
yani diyecegim oki diablo, benim fazer senin eksozlu fazerına toz yutururmus, bmw aldıgına sukret vallahi üzülürdün yoksa :)))))
freak bende hala fazer var istersn deniyelim.kim kime toz yutturuo bakalım hehehe gulmekten oldum
şimdi uzun yola cıkacagız, 10 11 saat o sesi nasıl cekeriz diye kara kara dusunmuyorda degilim...
radiohead,
3-5 vakte kadar satıp başka motor aldı. hiçbir akralı Fazer'i 1 seneden fazla kullanan görmedim henüz. bi hikmeti vardır elbet
susturucu die bişiy var.onlarıda verdi sedat saolsun.ucuna takıorsun ikitane vidayla tutturuyorsun ses mes kalmıyor.uzun yola çıkarken rahatsız olacaksan çözümü çok basit anlıyacağın.
benim bildiğim kadarıyla sedat akralı fazer ı 2 sene kullandı veryhappy
ya neyi tartışıoruz istemyen takmasın arkadaşlar.kimse kimseye ille akra tak dien yokki dimi ama yaaa.
diablo, mantık yurutmek için eksoza sahip olmak gerekmiyor ki bence radiohead güzel bir ön görü yapmış... Lakin birseyleri anlamak için zaten yaşamak gerekmiyor, örneğin kazanın kötü birsey oldugunu biliyoruz hepimiz ve sonuçları ortada :) ama kaza yapmadan kazanın nekadar kötü birsey olduğunu anlayamiyormuyuz??
şimdi uzun yola cıkacagız, 10 11 saat o sesi nasıl cekeriz diye kara kara dusunmuyorda degilim...
zaten fazerın orjinal eksozuda yeterinde sesli, biraz ara gazı veriyorsun, sagdan soldan sizi şikayet edecem cok ses yapiyorsunuz diye plakamı alan tipler cıkıyor...
ayrıca akropovic i test eden bir sitede orjinal ve performans eksozlu dinamo testlerinde ki grafiklerde performans eksozu makinenin istikrarsız guc uretmesine neden olduğunu ve 11 bin devirden sonra cok hızlı sekilde guc kaybettigine dair veriler var... isterseniz adres koyim bakarsınız :))))
öncelikle şunu söylemeliyim ki bu tip polemiklere girmek istemiyorum. bir iki şey yazıp konuyu kapatacağım..
ilk olarak egsoz takmak ile kaza yapmak arasında ne alaka var anlamak mümkün değil. kaza yapmanın iyi birşey olduğunu kimse iddia etmiyor. ama egsoz takmanın iyi olduğunu pek çok kişi kabul ediyor.
arabana yaptığın modifiye sert süspansiyon geerektirir. motosiklette böyle birşey yoktur. rahatsız olmak kişinin keyfi ile ilgilidir.
öte yandan akropovic ile ilgili pek bilgin olmadığı belli çünkü akraların susturucuları var. istediğin zaman bir vida sıkıyorsun orjinal sesini veriyor...
beni de tanımadığın belli çünkü ben bu tip şeyleri araştırır ve öyle yaparım. Ayrıca dino testlerinden bahsetmişsin. ben türkiye'de belki de fazer kullanıp akralarına ilk dino testi ve ayarı yaptıran kişiyim. Zaten bu ülkede sadece 2 tane dino var (korlas ta almış 3 olmuş) sadece 1 tanesini kullanmayı biliyorlar. sen bana bbirilerinin test ssonuçlarını göndereceğine ben sana benim motorun dino öncesi ve sonrası grafiklerini print ettirebilirim... egsozun bazı devirlerde normalin altına indirdiği doğru ama zaten fazer torkunu 11-12 bin d/d da vermektedir. bunu da dino üzerinde gözlerimle görmüş birisiyim.
eğer performan düşüklüğü yapıyor olsaydı neden yarışlarda kullanılan motorların hepsi egsoz takmazlardı.
toz yuttturma konusuna gelince, sadece gülüp geçiyorum... seni şimdiden tebrik ediyorum... :wink:
radiohead kardeşime;
neticede akra lar tamamen zevk meselesi, takana da takmayana da saygı duymak lazım. motosiklet zevk işidir. nasıl zevk alıyorsak öyle binelim.
ama seninle aylar önce aynı şeyleri yazışmıştık. egsoz sadece racing motorlara takılır diye bir şart yok. Endurolar için, cross lar için, chopper lar için egsozlar vardır. bunlar da kendini GSXR mı zannediyor. :mrgreen:
son olarak egsoz takanların kısa süre sonra motorlarını satmış olması konusunda haklısın. ama egsoz takanlar egsozlarını çıkarmıyorlar. motorlarını büyütüyorlar. çünkü onlar daha fazla haz almak, daha fazla gazlamak istiyorlar. egsoz sorun olsaydı egsozları çıkarıp satarlardı. motorları neden değiştirsinler? çünnkü daha fazla zevk alıyorlar ve daha da fazlasını istiyorlar... :wink:
diablo çok alınganmışsın abi, ben sana sataşmiyordum :))) yanlış bir anlaşılma olmuş sanırım...
öncelikli olarak sunu diyim toz yutturma konusunda hiç bir şekilde kimse ile takılmam, benim kadar mülayim motor kullanan bir ikinci kişi gösteremezsin, herkez fazerın cok yakmasından yakınırken ben bir depo ile 350 km leri buluyorum F trip hariç... :))) anlayacagın toz yutturmak deyim di kimseyle bir alıp veremedigim yok.. zaten gazlamak tarzım degil yeri geldimi gazlarım sadece... o yerde ona buna toz yurtturmak için degil kendi tatmimlerim içindir...
ikincisi seni tanımıyorum doğru ama bu yorum yapmamı engellemiyor... ben birsey bilmiyorsun demiyorum zaten oyle bir soz hakkımda yok diablocum... ayrıca beni turkiyedeki dinamo testleri veya senin grafiklerin baglamaz, benim verilerim yurt dısındaki profesyonel motosiklet sitelerdendi ki aradım history i bulamadım gıcık oldum gosteremiyorum diye sana kusura bakma...
üçüncüsü kaza ile eksozu bagdaştırmadım, yazdıklarımda konsept aynıydı sadece, benim vurgulamak istedigim "bir seyi bilmek için yaşamamız gerekmiyor" demekti...
dördüncüsü arabama yaptıgım modifiyedeki rahatsızlık süspansiyondan degil sesden kaynaklaniyordu :)
sana dişe diş kana kan cevap veriyormus gibi bir yazı oldu ama sadece beni tanıman ve nedemek istedigimi anlaman için yazdım ve üzerine geldiysem veya yanlıs anlaşılmaya ortam verecek birsey soylediysem özür dilerim...
dedigin gibi herkezin kendi zevkleri kendinedir, başlık acılmış yorum yapılmış ve bende sadece kendi gorusumu yazdım ve birazcıkta sana sataştım espiri baabında ciddiye alacagı bilseydim, mesaj bile atmazdım emin olabilirsin... demek ki sende beni tanımıyormussun :)
alınmadınmadım canım sadece cevap hakkım.. kırılmak alınmak olur mu kardeşiz biz....
alınmadınmadım canım sadece cevap hakkım.. kırılmak alınmak olur mu kardeşiz biz....
tamam ozaman ok!
Sedatçım şimdi bişiler yazacağım ama maksat muhabbet olsun diye, yani açıkçası ortalığı kırıp dökmediğimiz sürece bir konuda yazışmayı sevdiğimden yazalım diyorum. Hah oldu bitti artık birşey yazılmasın olayını sevmiyorum. Fikirleri açıça yazmadığımız zaman ne değeri var zaten.
neticede akra lar tamamen zevk meselesi, takana da takmayana da saygı duymak lazım. motosiklet zevk işidir. nasıl zevk alıyorsak öyle binelim.
buna denilecek hiçbir şey yok. 10 10 10
Endurolar için, cross lar için, chopper lar için egsozlar vardır. bunlar da kendini GSXR mı zannediyor.
Bu makinelere (Chopper'ler için özel egsoz yapılıyor ama bizim kullandığımız egsozlarla alakalı olduğunu düşünmüyorum ben, vitrin camlarını titretmek maksadıyla yapıyorlar o egsozları diye düşünüyorum) takılan egsozlardan amaç saf performans için diye düşünüyorum. Çoğu bizim motorlarımız gibi elektronik malzeme yığınağı olmadığından performans için yapılması gerekenler daha basit. Endurolara egsoz takan gördüm. Hatta Zafer Yangın'ın Freewind'inde de akra vardı ama maksat sadece trafikte farkedilmekti. Yoksa ses korkunçtu valla. Bence enduro makineye başka bir maksatla takmakta çok anlamlı değil. Kros makineler için ise tercih edilebilir. Çünkü performansını dibine kadar zorluyorlar makinelerin.
Bizi motorlarımızda ise performans almak için en azından bir Power Commander şart diye söylendi bana. Hem yarış motosikletleri ile yol motosikletlerini aman karıştırmayalım. Pistte hiç devir bandının yarısından aşağıya düşen bir yarış motoru gördünüz mü? maksimum güç=maksimum devir.
son olarak egsoz takanların kısa süre sonra motorlarını satmış olması konusunda haklısın. ama egsoz takanlar egsozlarını çıkarmıyorlar. motorlarını büyütüyorlar. çünkü onlar daha fazla haz almak, daha fazla gazlamak istiyorlar. egsoz sorun olsaydı egsozları çıkarıp satarlardı. motorları neden değiştirsinler? çünnkü daha fazla zevk alıyorlar ve daha da fazlasını istiyorlar...
Bu aslında tam olarak benim söylemek istediğim ama söylemediğim bir şey, senden duymak daha iyi oldu. Kesinlikle katılıyorum buna. Kendimi ele alırsak ben açıkçası Fazer'i yeterince kullanıp yeterince deneyim edinmediğimi düşünüyorum. Kapının önünde süper spor motosiklet kuzu kuzu duruyor ama bana hala bir boy büyük açıkçası. Ama egsoz takıp gaza gelip motor büyüten az değil. Ben gaza gelmem demek te hak veriesiniz ki biraz komik kaçıyor.
son olarak Ali Abi niye egsozunu çıkardı pek merak ediyorum ben. Cevap istiyoruz efenim :mrgreen:
Dip Not:
Egsoz alsam bunu almak isterim :shock: (Laser reklam için bana para veriyor da :mrgreen: :roll: )
http://i33.photobucket.com/albums/d62/buraq75/XTR_YAM_TAP_FZ6_04_RSB.jpg
radiohead[/b]]
son olarak Ali Abi niye egsozunu çıkardı pek merak ediyorum ben. Cevap istiyoruz efenim
Sevgili Mustafa,
Konu geyik olmadığı için dahil olmadım. :mrgreen: Şaka bir yana bu soruyu kasıtlı sorduğunu biliyorum.Eminim ki önceden bu konuda (benimde yazdıklarım da dahil) yazılan bütün yazıları okumuşsundur. :wink:
Öncelikle söylemek isterim ki, her zaman görsel olarak yakışmadığı kanaatimi açıkça bildirdim. Ancak içimdeki ateşi de bastıramadım. O sesi hep duymak istedim ve egsozu aldım.
Sonrasında ise kendi adıma yaşadığım hayal kırıklığı idi. Çünkü hayal ettiğim sesi bulamadım. Performans gibi bir beklentim yoktu. Zaten Fazer benim için fazlasıyla performanslı bir makinaydı.
Ses konusunda hep söyledim şöyle "göğüsten gelen, dolu dolu bir ses" idi benim aradığım. :), Ama Fazerda Akranın verdiği ses bence "kazandan" gelen bir sesdi. :? Buna da tam ısınamadım ettimi sana iki. :mrgreen:
Ve üçüncü olarak rölanti devrinin, egsozun freeflow olması nedeniyle deyim yerinde ise adeta "dans etmesi" bardağı taşıran son damla oldu.
Verdiğim ara gazları ve 10bin devrin altında vites değiştirmeme sonucu artan yakıt sarfiyatını ise "keyfin bedeli" olarak sayıp kulak arkasına atmayı uygun gördüm. :mrgreen:
Site içinden bir şikayet almamıştım ama benim siteye giriş çıkışlarımı eşim daha kolay takip eder olmuştu. :mrgreen: Bu nedenle o hiç şikayetçi olmadı. Karşı sitede oturan ve Fazer sahibi olan arkadaşım ise kıskançlığından olsa gerek "kardeşim gecenin bu saatinde beni rahatsız etmeye ne hakkın var" diye beni taciz ediyordu. :P (Oh be geyiğimi de yaptım :mrgreen: )
Bu arada şunu eklemeliyim ki, boylarını yaklaşık 5-6cm. kısalttırdığım susturucuları takıp kullandığım zaman daha güzel bir sesi oluyordu ama görüntüsü ile ilgili düşüncelerimi hiç bir şey değiştiremezdi.Velhasılı çıkarmaya karar verdim ve çıkardım.
Durum bundan ibarettir. ok!
Ses konusunda hep söyledim şöyle "göğüsten gelen, dolu dolu bir ses" idi benim aradığım. :), Ama Fazerda Akranın verdiği ses bence "kazandan" gelen bir sesdi. :? Buna da tam ısınamadım ettimi sana iki. :mrgreen:
!
Hızlı cevap için teşekkürler Ali Abi.
Bu bahsettiğin göğüsten gelen ses için ecnebiler "guttural" gırtlaklı ses diyorlar ve gerçekten tatmin edici sesi bulmak oldukça zormuş. MotoGP makinelerinde genellikle bu sesi duyabiliyoruz. Ama yol moturunda (Motur :mrgreen: ) bu kalın ama tınılı sesi yakalamak için ciddi akustik bilgisi falan gerekiyormuş. Kazandan gelen ses derken akranın özellikle orta devirlerde verdiği biraz tiz ve yankılı sesinden bahsediyorsun sanırım. Neyse ses açısından yol moturu olarak en keyif aldığım motur GSR idi. Alt devirlerde homur homur ederek trafikte yol açarken üst devirlere doğru dolu ve nefesli sesi oldukça tatmin ediciydi. Yine de Fazer'in orjianl sesi bir başka. Bazen astımlı gibi nefesi daralan, elektrik süpürgesi sesleri çıkarsa da Yamaha genel olarak başarılı. Özellikle 11.000 den sonraki tiiiiiiczzzzzzttt sesine ben hala bayılıyorum. :),
Sevgili radiohead,
Kastamonuda Gökselin arkadaşı, benim Fazer'ı aldığım Uğur (belkide tanıştınız) CBR600F'ine şu meşhur Ercan Ustanın Smokhead egsozundan takmış, tam benim istediğim sesi veriyor. Alt devirlerde fazla ses çıkarmayan ama uzamaya başladığında ise insanı arkasından çekip götüren tok ve dolu dolu bir ses. Ben, tabiri caiz ise o sese "hasta oldum". :), Sırf bu yüzden CBR600F alacağım bu gidişle. :mrgreen:
tiiiiiiczzzzzzttt sesine ben hala bayılıyorum
Bana ise sanki o anda motor ortadan çatlayacakmış gibi geliyor. :mrgreen:
Şaka bir yana orjinal egsoz için ise bence de söylenecek bir şey yok. ok! Sadece "olması gerektiği gibi" diye düşünüyorum.
hayırlı olsun gencer iyi günlerde kazasız belasız iyi günlerde kullanırsın benimkini kullanmak ta bana nasip değilmiş zaten... :wink:
Bakalım benim egsoz kime kısmet olacak??? :roll:
BooRock, allahin isi seytannn
hayırlı olsun gencer iyi günlerde kazasız belasız iyi günlerde kullanırsın benimkini kullanmak ta bana nasip değilmiş zaten... :wink:
Bakalım benim egsoz kime kısmet olacak??? :roll:
abi artık senin egzosun anısını ben benim fazer da yaşatırım belki ne dersin??
inşallah atılay kime niyet kime kısmet bakalım kime kısmet olacak seytannn
ATILAY,
inşallah atılay kime niyet kime kısmet bakalım kime kısmet olacak
yakışır kardeşim sana ok!
ercan özkutan
30.06.06, 06:22
Mademki demokratik bir sitemiz var,herkes kendi düşüncelerini tabiiki yazabilmeli,Mustafa ya katılıyorum,benim kendi fikrim (kimseyi bağlamaz) ben Fazer i sırf eksozlarına hayran olduğum için aldım,sesini daha önceden biliyordum,orjinalinin sesi hiçte sinek gibi değil,mobiletle karıştırmayalım,vede 600 lük motorlarda ki ses hepsi birbirine yakın,haa şayet motorda kalın ses istiyorsanız 1000 liklerde ,yoksa 600 lükte 1000 lik sesi istemek, Murat 124 ü Porche gibi aks.landırmaya benzer,ne yapılırsa yapılsın,Fazer 600 ,1000 lik gibi olamaz,ben Fazerimden memnunum,vede orjinal parçalarından,Mustafa nın dediği gibi o kadar parayı lastik gibi önemli ihtiyaçlarda kullanmak bence daha akıllıca,ben burada Honda RR 1000 Fireblade kullanıyorum,sesini hiçbir zaman akra ile kıyaslamam bile,tabii zevklerde tartışılmaz,amma kalın ses isteğiniz varsa,o zaman 1000 lik makina alacaksınız,saygılarımla
Ercan Özkutan
ercan abi iyi haklısın da o zaman SS lerine egzos takan arkadaşlar var onlar da mı 1000 lik makine taklidi yapıyorlar? ya da binlikler 2binlik mi??
Fazer için konuşulan konu fazer a SS takliti yaptırmak çerçevesinde değilmiydi?Karakterine uymadığında bahsedilmedi mi?
Sonuçta benim gördüğüm her on 1000lik makinanın yedisinde egzos var bağırttıra bağırttıra gidiyorlar.Sonuçta 1000lik makinadan egzosla alınan ses ile 600lük makinadan egzosla alınan sesten farklı değil mi?Arada kocaman cc farkı var :wink:
Nihayetinde tercih meselesi insanlar 600 lük olsun 1000 lik olsun ister egzoslu ister orjinal kullanır..
Maalesef fazer dan ses çıkmıyor.Benim motorun sesini duyan herkesin yorumu bu..genel görüş bu..Devirsiz giderken trafikte farkedilmeniz neredeyse imkansız :doubt:
Madem söz demokratik ortamdan açıldı. Ben de egzoz olayını çok düşünüyorum ama orijinal egzozun sesinin (bence) bambaşka bir yeri var.
Bence orijinal egzozlu fazer sessiz sessiz ağlıyor!
bence sen bi akra ile kullanmayı dene sonra kararını verirsin ok!
akralı fazer yıkıyoo ortalığı :mrgreen:
Bence orijinal egzozlu fazer sessiz sessiz ağlıyor!
Abi işte sorunda bu ya..SESSİZ :mrgreen: KAFAPATLAT :mrgreen: gulmekten oldum
Abi işte sorunda bu ya..SESSİZ :mrgreen: KAFAPATLAT :mrgreen: gulmekten oldum
+1 gulmekten oldum
ercan özkutan
01.07.06, 17:37
herkesin zevki kendine Atılay,ben hiçbir şeyin orjinalinin bozulmasından yana değilim,ister eksoz ister aksesuar,adamların fabrikalarında çalışan onlarca mühendisin deneyinden sonra imalata karar veriliyor,herhalde bir imalat prosedürünün üzeride neler yapabileceklerini bilen bu kişiler,isteseler akra veya başka marka eksoz koymasını bilirler,vede Fazeri alırken nasıl bir ses verdiğini bilerek aldınız,ben şahsen sesinden memnunum,ayrıca gürültülü eksozla sabah veya gece komşularıda rahatsız etmediğim içinde ayrıca memnunum,eğer İstanbul trafiğinde duyulurluluktan bahsedersen duymak istemeyen angutlar merak etme yine duymazlar,selamlar
Ercan Özkutan
ercan abi dediğin gibi herkesin zevki kendine tamamen katılıyorum ...
Fakat eğer mühendisler her zaman olması gerekeni yaparsa yan sanayi hiç bir zaman para kazanamaz ve böle bir sektör oluşmaz, oluşamaz.ortada danışlı dövüş var:D
İnsanlar farklı olmak istiyor ve en kolayı bunu maddi imkanlarla sağlamak
Dünya da durum böyle...Fabrika çıkışı belli bir standart var ve daha fazlasını isteyen elini pamuk cebine sokmak zorunda...Düzen bu şekilde bildiğiniz üzere.İsteyen orijinal daha fazlasını isteyen modifiye.olay bu kadar basit..
Yamaha, fazer ya fa R6 ya veya suzuki, GSXR a sesli egzost koysa Akropoviç diye bir maka olur muydu acaba?
Saygılar.Görüşmek üzere...
herkesin zevki kendine Atılay,ben hiçbir şeyin orjinalinin bozulmasından yana değilim,ister eksoz ister aksesuar,adamların fabrikalarında çalışan onlarca mühendisin deneyinden sonra imalata karar veriliyor,herhalde bir imalat prosedürünün üzeride neler yapabileceklerini bilen bu kişiler,isteseler akra veya başka marka eksoz koymasını bilirler,vede Fazeri alırken nasıl bir ses verdiğini bilerek aldınız,ben şahsen sesinden memnunum,ayrıca gürültülü eksozla sabah veya gece komşularıda rahatsız etmediğim içinde ayrıca memnunum,eğer İstanbul trafiğinde duyulurluluktan bahsedersen duymak istemeyen angutlar merak etme yine duymazlar,selamlar
Ercan Özkutan
vallahi bravo... :) katılıyorum...
egzos sart bende devil carbon aldım verryhappy harbiden sokak aralarında giderken cocuklar hasta oluyo hahahahaha bazıları da söle bi tepki veriyo uyuz oldum ona :D offffffffffffffffffffff kawasaki diyolar honda lan bu diyorum bende :D kawasaki neymişş tırıs tırısss verryhappy
murat.ozbas
22.07.06, 23:13
bu eksoz olayı ile ilgili bende bir iki kelam edeyim.Bu arada Akralar hayırlı olsun güle güle kullan,herkesin hoşuna gider veya gitmez ama hiç bir motorumu eksozsuz kullanmadım,trafikte fark edilmemizi sağladığını düşünüyorum am eksoz kazayı önler diyede bir mantık yürütmenin mümkün olmadığını rahatlıkla söyliyebilirim.(bunu 2 seefr canlı yaşamış ve sonuncusundan sonra motosiklete binmeyi bırakmış bir arkadaş olarak) agliyorum1
Birde eksoz sadece sslere takılır gibi bir mantığa da karşıyım çünkü dynojeti,hafif gidonu,yoshimurası olan bir dr350 im vardı muhteşemdi diyebilirim. taparimm
Birde her eksoz her motora veya modele yakışmıyorum mesela fanatik bir cbr600 hayranı olarak tüm cbrlarımda hep devil 600 rrımda ise yoshimura rs kullandım.Sele altı yoshimura 600rrda devilden çok daha iyi performans ve ses veriyordu.
Son olarak fazerimi bırakmadan önce mustafa gibi bende lasermı akramı derken her ikiside kısmet olmadı.
Eksozlardan sonra ayarlardaki oynamalarla ve performans ile ilgili yazılanlara değinmek gerekirse sadece son susturucu işlemi motora düşündüğünüz kadar etkilemez ve çoğu zaman ayar istemez(özellikle son nesil makinalarada).Performans artışı muhakkaktır,çünkü sadece gürültülü boru diye tabir ettiğiniz eksozlar 100lerce mühendisin ve ARGE bölümlerinin çalışmaları sonucu motora belli oranda performans artışı olsun diye üretilirler,bunları dyno grafiklerinde görebilirsiniz.
Son olarak mustafanın da belirttiği gibi zevk işi olup eksta bütçenizi zevkleriniz doğrultusunda harcayabilirsiniz,bazıları ilk olarak direksiyon amörtisöründen başlar bazıları ise eksozlardan ama bence en iyisi power commanderle beraber eksozdur kahkalarla
Herkese iyi sürüşler
murat.ozbas, bravoo alkisliyorumm murat abi..
bravoo deliiii deliiii kafa patlat ok!
murat.ozbas
26.07.06, 23:18
atılay sen hala babayı ikna edemedinmi eksoz için verryhappy
al kardeşim tak şu akroları artık yaw benim kızı evercez bu gidişle deliiii
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.