PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kaskta rüzgar sesine başarılı çözüm !!

Knock_out
12.07.06, 09:42
Sevgili arkadaşlar,

Geçen hafta siparişini verdiğim Windjammer adlı kask çorabı :-) dün elime ulaştı. Belki sohbetlerimizden hatırlarsınız. Ben, Caberg Solo full face bir kask kullanıyorum ve kulaklık kullandığım halde yüksek seste uğultu şikayetim vardı. Bu problemi aşmak için cam fitillerinin altını besleyerek yükseltmek dahil bir çok çözüm denedim (ki uğultuyu değil ama ıslık sesini kesti) ancak bir gün sürerken omuzlarımı kaldırınca nihayetinde sesin kaynağının kaskın altından, boynumun etrafından giren rüzgar olduğunu anladım. Tabi bazı kasklarda kulağın etrafında başarılı bir yastıklama ile iyi sonuçlar elde edilebiliyor ama hem KBC artçı kaskımda hem de her zaman kullandığım Caberg kaskımda bu rüzgar sesi canımı sıkıyordu.

Sevinerek söylüyorum Windjammer rüzgar sesini 80% oranında azalttı.taparimm

http://img145.imageshack.us/img145/3696/windjammer7kw.jpg (http://imageshack.us)

Bu zamazingo, arka yüzünün kaska tutunması için kauçuk ile sıvanmış lastik bir banttan ve asıl fonksiyonu oluşturan neoprene malzeden oluşuyor. Neoprene malzeme ile yapılan tabaka, takıldığında boynun etrafını rahatsız etmeyecek şekilde gergin duruyor ve kaskın çene kısmından ve yanlarından giren havayı bloke ediyor. Takması ve çıkartması çok kolay. Kutusunda yıkanabilir olduğunu söylüyor.

Sonuç oldukça başarılı. Tıpa kullanmaya gerek kalmadığını söylemiyorum ancak benim gibi tıpa kullandığı halde rüzgar sesinden rahatsız olan arkadaşlar için kesinlikle biçilmiş kaftan. Soğuklar başladığında balaklava kullanmaya da gerek bırakmayabilir.

Fiyatı 9,95 Pound (Bugünün kuru ile yaklaşık 28YTL) ve web sitesinden 20 Pound'un üzerindeki siparişler için gönderi ücreti almıyorlar. Paket, havayolu postası ile gönderilmiş ve siparişten 1 hafta içinda elime ulaştı. Almak isteyen olursa önerim en az 3 kişinin birleşerek siparişin 20 Pound'un üzerinde olmasını sağlamanız.

Şu an için negatif tek yönü kaskı takıp çıkartmanın bir miktar zorlaşıyor olması. Kaskın sıcak olması vb yönüde endişeniz olmasın. Alttaki deliklerden yeterli miktarda hava girişi var. Buğulanma konusunda ise şu an için yorumda bulunamayacağım çünkü hava koşulları uygun değil :-)

Özetle denedim, başarılı buldum, tavsiye ediyorum...

Sipariş için web sitesi http://www.proline-sports.co.uk/
İnceleme yazısı: http://www.webbikeworld.com/r2/windjammer/helmet-wind-blocker.htm

Sevgilerimle...

highwayeagle
12.07.06, 09:47
Gerçekten başarılı gibi duruyor.

Peki kaç km kadar hıza çıktın (gerçi senin motorun hız yapmaz nede olsa iki sildiri eksik kawasaki gulmekten oldum )
Boyun kısmına gelen yerler boynunu rahatsız ediyor mu ?

Bülent
12.07.06, 09:50
goktuğ harika haber ben de bu gün takmayı düşünüyorum işe
yaraması çok iyi açıkçası biraz endişem vardı sana tekrar teşekkür
ederim taparimm

highwayeagle
12.07.06, 09:57
Ben alacağım Başka almak isteyenler varsa birlikte alalım eveeet parkamları görelim

blackbird
12.07.06, 10:00
arkadaşlar birleşme adına , 3 tane ve üzeri barajın ( yani gerken baraj ) oluşması adına benim adımada 1 adet katılımda bulunabilirsiniz... ok!

getirtin,gelsin, gelin alın yada karşılaştığımızda üzerime düşeni derhal takdim edeyim !

Knock_out
12.07.06, 10:18
Hayır arkadaşlar boynumu rahatsız etmedi. Boynunuzun kalınlığına göre daha gergin ya da daha gevşek takarak boyun kısmını rahatlatmanız mümkün. Dün akşam ve bu sabah TEM'de 140-150 kullandım.

Murat'ım yol kartalım, valla rüzgar sesini bile kestim senin üfürüğünü kesemedim. Eaglejammer bakıyorum netten haberin olsun. :wink:

Tek seferde verdiğinizi sipariş adedinin abartılı olmamasına dikkat edin, gümrük problem çıkartmasın. Ben 3 tane aldım (Biri Bullet için) ve problemsiz masama kadar geldi.

Bülent sen de dene bugün bakalım abi. Tek taraflı görüş olmasın. Arkadaşlar sipariş etmeden önce 2 yorum okumuş olur.

atuter
12.07.06, 11:59
3.olarak bende istiyorum. Göktuğ, hatırlarsan seninle konuşmuştuk. ok!
Ali(atuter)
Murat(Highwayeagle)
Nuri(Blakbird)
Gencer(Scubarider)
Ben isterseniz sipariş vereyim.

GenceR
12.07.06, 12:05
göktuğ aynı kasktan bende kullanıyorum ve aynı dertten muzdaribim.bende istiyorum benide yazın

atuter
12.07.06, 12:20
scuba senide ekledim. Ama şöyle bir şey yapalım, tam sayı çıksın. Ondan sonra isteyelim.

Knock_out
12.07.06, 12:27
Göktuğ, hatırlarsan seninle konuşmuştuk.

Evet abi yalnız bence sen kaskı değiştir bak yakışmıyor senin gibi yakışıklı adama öyle çizik kask :-) Aslına bakarsan belki Samura değiştirebilir bedelsiz olarak. Şansını denedin mi? Ne kadar oluyor alalı bilmiyorum ama şansını denedin mi??

KBC gibi çene altı bomboş olan kasklar için de faideli olabileceği düşüncesindeyim. BULLET ın görüşlerini de bekleyelim. Onda XLITE var. Bakalım ne diyecek.

Knock_out
12.07.06, 12:30
Göktuğ, hatırlarsan seninle konuşmuştuk.

Evet abi yalnız bence sen kaskı değiştir bak yakışmıyor senin gibi yakışıklı adama öyle çizik kask :-) Aslına bakarsan belki Samura değiştirebilir bedelsiz olarak. Şansını denedin mi? Ne kadar oluyor alalı bilmiyorum ama şansını denedin mi??

KBC gibi çene altı bomboş olan kasklar için de faideli olabileceği düşüncesindeyim. BULLET ın görüşlerini de bekleyelim. Onda XLITE var. Bakalım ne diyecek.

highwayeagle
12.07.06, 13:07
Dün akşam ve bu sabah TEM'de 140-150 kullandım.

Zaten daha fazla gitmez o motor gulmekten oldum gulmekten oldum

Bülnet senin denemen bneim için en faydalısı çünkü aynı kaskları kullanıyoruz ok!

blackbird
12.07.06, 13:41
belki konu çarptırılmış olacak ama şöyle iyi bi full kask alacam.. öyle profosyonel falanda olmasın !

marka ve model önerilerinizi zevkle dinlerim ???

yada bu konu evvelce görüşülüp tartışılmıştır kesin,, konu için sevgili moderatörler ve admin arkadaşlar linkde verebilirsiniz tabi ???

highwayeagle
12.07.06, 13:47
Nuri kardeşim,

Fiyat sorunun yoksa Shoei XR-1000 al
Ama Bence çok para verme X-lite 801 R muhteşem bir kask

12.07.06, 14:23
Bu kask işi tavsiye ile olacak iş değil anca marka tavsiyesi dersen abi x-lite iyidir.. ama model tavsiysi zor çünkü kaskın iyi olması kafana oturması ile alakalı... biri 801 takar çok ses var der biri takar ses yok der falan.. sen kafana uygun olan kaskı gez dolaş öle al.. doğru kaskı taktınmı kasktan cuk diye bir ses gelir :)

Ben daha kafamın şekline uyan kask bulamadım.. Bir keresinde bi agv giymiştim ondan o cuk sesi geldi ama o günde cepte para yoktu :(

coolidge
12.07.06, 15:07
doğru kaskı taktınmı kasktan cuk diye bir ses gelir :)

kahkalarla muhteşem taparimm

bu sesi ben schubert s1'de duymuştum. ama 450 eur civarı fiyatı var.

Bülent
12.07.06, 16:43
evet arkadaşlar wind jammer 2 yi denedim şöyle bi uzadım köprü yolunda kaska cuk oturdu hiç sırıtmadı (
benim kask siyah olduğu için)tıpa yine şart ses bayağı azalıyor goktuğun dediği gibi altan gelen ses yok gibi çünkü rüzgar girişini
nerdeyse tamamıyla kesiyor sağ ve soldan gelen rüzgar sesindede
etkili ama kaskın kafadan aldığı rüzgara yapabileceği pek bir şey yok
yada öndeki hava alıklarını kapamak lazım oda yoğun trafikte alt ve
üst kapalı olduğu için tam bi çin işkencesi kısaca yaz kullamına çok uygun değil havayı kestiği için çok terletiyor yazlık balaklava ile kullanılması gerekir ama yaz hariç diğer mevsimlerde ideal derim ve tavsiye ederim

Knock_out
12.07.06, 17:29
Ben yoğun trafikte her halukarda vizörü kaldırıyorum zaten. Yani bu olsa da olmasa da sürekli yaptığım şey buydu. Sen de öyle yapsana abi...

Bülent
12.07.06, 17:53
olabilir ama pek tasvip etmiyorum bi kere sinek yapışmıştı gözümün içine vizör açıkken

12.07.06, 21:38
Abi sinek de neymiş Rocheta staj yapıyorum fabrikadan çıktım leventten köprü yoluna saptım vizörden arı girdi. Gözümün yarım santim altından soktu. Durdum iğneyi çıkardım köprü yoluna girdiğim içinde en yakın eczane diğer kıtada. Nası gittim bilmiyorum eczaneye kadar. Eczanede amonyak sürdük bide gözüme ki dumanı bile gözü nası yakar gözüme amanyok sürünce neye uğradım siz düşünün....

Hee sonuçta vizörüm kapalımı geziyorum.. hayır.. ben sıramı savdım arı işinde artık sıra bana gelene kadar tekrar ooooo... sıra kimdeyse şimdiden geçmiş olsun :)

Ya aklıma bide ağva dönüşü geldi ağustos böceği ebatlarında bir yaratık boğazıma çarptı daha dorusu boğazım hayvana çarptı yaklaşık 100km ile giderken.. baaya bi nefes alamadım.. gırtlağımdan takkk diye bir ses gelmişti adem elmasımı ne diyorlar yaaa tam orası...

Selim
12.07.06, 23:57
2 tane de biz reca ettik gitti piliiz...

Knock_out
27.03.07, 13:31
Bu zamazingo yu soran arkadaşlar vardı kaskımda gördükçe arkadaşlar. Başlığı yeniden canlandırmak için yazıyorum. Emre bi incele dostum. Istiyorsan birlikte sipariş verelim.