PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Halojen ve Xenon farkı

21.07.06, 14:59
Merhabalar,

Bugün Halojen farlarla normal far farkını görme şansım oldu. Bana görünüşte bayağı xenon gibi geldi. Eminim fark vardır ama 200 küsür Euro luk bir fark gibi de gelmedi. Bir fikri olan var mı? Sonuçta 60 ytl ye iş bitiyormuş halojende.

Metin

Carrera
21.07.06, 15:46
mhircin, bir şeyi merak ettim. Bu farkı hangi motorda ve nerede gördün?

Halojen ile Xenon'un farkı şu. Halojen ampuller, Xenon' un yanında gündüzleri yakılan mum gibi kalıyor. :) Ama ona görede fiyatları var tani 200 € dan başlıyorlar.

ATTAPIRATI
21.07.06, 15:53
mhircin, zaten günümüz teknolojisine sahip hemen hemen hiçbir motosiklette normal far diye nitelendirdiğin ampullerden kullanılmamakta ( küçük hacimli olanlar hariç )
Xenon teknolojisi ise Carreranın dediği gibi çok çok farklı.
Fark şöyle anlatılabilir. Gece ile Gündüz farkı gibi

21.07.06, 15:59
Merhaba Vedat,

bugün 10.000 bakıma gitmiştim de orada birisinin motorunda gördüm ve benim fazerdakiyle karşılaştırdım. Bende normal fabrika çıkış farlar var.

Metin

vahdi özen
21.07.06, 17:11
Arkadaşlar,
benim şu an çalıştığım firma Xenon far ithalatı yapmakta ,
ama şu an sadece araba kitlerini getiriyoruz,H4 ve H7
Eğer yüklü miktarda talep olursa oldukça makul bir fiyata Motorsiklet için olanları da var,bu kitleri getirtebilirim G.Kore'den ,
misal 100 tane getirsek alıcı bulunabilir mi?
Bu konuda fikri olanlar lütfen bana yazsın
Koreden 12 yıldır ithalat yapan bir firmayız, bu konuda tecrübemiz çok

21.07.06, 17:15
merhaba Vahdi,

Makul ne kadar demek?

Metin

vahdi özen
21.07.06, 17:23
Fabrikaya sorucam ,sonuçta ithalatçı firmayız biz,yani mağazada gördüğünüz xenon farları biz toptan veriyoruz adamlar bu işten deli gibi kazanıyorlar.
Benim şirket olarak vereceğim fiyat maliyet +gümrük+ taşıma ücreti olacak,ama dediğim gibi bu miktarı toptan getirtip satmam gerek,onun bi çaresine bakmamız lazım

Carrera
21.07.06, 17:33
mhircin, ben şunu merak ettim. Redline Ahmet'te benim makinamdaki halojen farlara bakan sen miydin? Eğer sensen orda gördüğünde bendim. :)

vahdi özen
21.07.06, 17:34
Bir de bana bu xenon setlerini satan yerleri iletebilirseniz( motorsiklet için olanları)onlarla da temasa geçerim,
Bu hem benim satışımı , hem de fazercı kardeşlere makul fiyattan temin etmemi kolaylaştırır..
Bu konuda acil yardııııııııııımmmmmmm...

ATTAPIRATI
21.07.06, 18:19
Yaa arkadaşlar atladığınız bişey var, H7 H7 dir. Bunun arabası motoru olmaz.
Benim motorumda H7 Xenon var, hali ile kutusundan 1 çift çıkıyor, buda 2 motorluk demek oluyor.
Sonuç.vahdi özen, in getirdiği Xenon lar motosikletlerimize uygun... verryhappy verryhappy verryhappy

ATILAY
21.07.06, 18:29
Yaa arkadaşlar atladığınız bişey var, H7 H7 dir. Bunun arabası motoru olmaz.
Benim motorumda H7 Xenon var, hali ile kutusundan 1 çift çıkıyor, buda 2 motorluk demek oluyor.
Sonuç.vahdi özen, in getirdiği Xenon lar motosikletlerimize uygun... verryhappy verryhappy verryhappy
doğrudur..bu xeon ve diğer Osram vs..normal ampül uhabbeti çok yapıldı..ilgili topicler mevcut.2 kişi birleşip bunlardan alabilir+1

BooRock
21.07.06, 20:52
normal holojenlerle xenonlar arasında dağlar kadar fark var arkadaşlar su sıralar çıkan philips diamond vision 5000K lar renk olarak çook yakın ama aydınlatma gücü olarak yarıyarıya kalıyor nerdeyse... Ancak kısa xenon olmak kaydıyla ve uzunlarda kullanıldığında çoook verimli ve başarılı oluyor... Şiddetle tavsiye ederim!!! seytannn

21.07.06, 22:27
Şu xenon farları nerden bulabileceğimi söylermisiniz lft

BooRock
23.07.06, 15:20
alacaksanız bu konudaki en kaliteli en sorunsuz xenon mtec 6000K
ben aksaraydan araba modifiye kitleri satan bi dükkandan aldım!
Aman 8000K almayın sakınhaa çook mavi en beyazı 6000K ok!

vahdi özen
27.07.06, 11:06
Arkadaşlar ,
H4 ün uzun/kısa versiyonu var,hem uzunda hem kısada kullanabiliyorsunuz,böylece selektör soruınu da ortadan kalkıyor:)
ayrıca Motorsiklet için özel üretim yapan bir fabrika da var, hem H4,hem H7 hem de H4 uzun/kısa modelleri mevcut, daha ufak olduğu için ebat olarak montajı daha kolay ,
detaylı bilgi isteyen bana yazabilir

BooRock
27.07.06, 19:15
biz motorun orjinalliğine sadık kaldığımız sistemi konuşuyoruz ama uzun kısa aynı ampulde takarsak verimli bi sonuç alamayız çünkü farın aynaları ona göre ayarlanmış!!! sakınhaa ,
kesinlikle tavsiye etmiyorummm sakınhaa sakınhaa sakınhaa

Haaa ama nacked fz6 lar rahatça h4 xenon kullanabilirler tabii ok!

ama fazer a uygun değil... uygun olsa fabrikadan öyle çıkardı öyle bişey yaparsanız bol bol küfür yersiniz milletten artı sellektör yaptığınızı kimse gerçek anlamda farketmez bilginize... sakınhaa seytannn

28.07.06, 11:38
Merhaba Vedat,

Ya kusura bakma, mesajını yeni gördüm. Evet geçen hafta senin farları röntgenliyen bendim. Bir dahakine resmen tanışırız artık. verryhappy

Metin

31.07.06, 09:34
Merhabalar,

En sonunda hafta sonu gittim ve Boorock'ın tavsiyesine uyarak mtec Xenon 6000 Kelvin H7 taktırdım. Burak haklısın, 8000 Kelvin hem bana daha zayıf geldi (saçma gibi ama öyle geldi) hem de çok mavi.
Şimdiki sorun da, h4 yani uzunlarla ne yapacağım. Farın aynaları kısa+uzun Xenon'a uygun değil diyorsun, haklısın bence de ayrıca yolda diğer sürücülerden bayağı küfür yermişiz gibi geliyor. Aklıma şu çözüm geliyor. Sitede birisi söylemişti, uzunlar için de Xenon olmayan h4 6000 Kelvin ampulle işi çözmüş. Zaten uzunları sürekli kullanmayacağımıza göre bu da bana iyi bir çözüm gibi geliyor. Ne diyorsunuz arkadaşlar? Ve nerden bulabilirim bu ampülden?
Merak eden olursa Xenon'u şirinevler de OSM elektronik diye bir yerde yaptırdım. Elinde başka bir marka varmış. Fakat o 8000 K idi. Ben illa 6000 K isteyince imtec taktı. Herşey dahil 290 YTL.'ye patladı bana. Çoook memnunum. Acaba uzuna da h4+H7 6000 K Xenon takayım mı diye düşünmeden edemiyorum. Bu şekilde yaptırıp diğer sürücülerden tepki alan var mı acaba?

Metin

BooRock
31.07.06, 19:05
bravoo bravoo bravoo süper yapmışsın... alkisliyorumm
bikere 6000K normal halojen ampul h7 yada h4 yok ! ama yeni çıkan
philips diamond vision 5000K
h4 ü varki 6000K xenon un yanında süper duruyor şimdi yapman gereken gidip aksaraydan uzunlar için bi çift temin etmen olacak tek satılmıyor maalesef! diğer tekini de xenon takan başka birisiyle paylasabilirsin! ok!

baron
31.07.06, 22:47
o diğeri ben olabilirim. bende yeni aldım. uzunu için düşünüyordum. bu arada parklar için bişey yapıcakmısın. aslında ben söyle mavimsi bir ışık istiyorum ama nerden bulurum acaba bu ampul olaylarını

GenceR
31.07.06, 23:16
burağın söylediği diamond visionlar ve barış istediği parklar için mavi(hatta beyaz sarı kırmızı mor eflatun yeşil) koşuyolu CMS SHOP ta bulabilirsiniz.CMS SHOP Nautilus un hemen arkasında koskoca bir bina görmemeniz mümkün deil.

ayrıca philipsin ampullerini samuranın servis kısmındanda temin etmeniz mümkün.Bilginize

BooRock
01.08.06, 07:43
ama nerden bulurum acaba bu ampul olaylarını

Aksarayda bulursun barış!!! Hemde her çeşidini en uygun fiyata... seytannn

01.08.06, 09:19
Boorock, çok saol tavsiyelerin için. Ayrıca da alarm konusunda da Güneşlideki arkadaşa gideceğim ama fırsat bulamadım. verryhappy

Baron, çok iyi olur paylaşırsak h7'yi. Bu arada ne kadar abes duruyo di mi parklar Xenon'un yanında sarı sarı? Ben de farkettim aslında. Ben aksaray'a gittiğimde alırım, sana da haber veririm. Veya senin yolun düşerse sen de alabilirsin. Peki uzunun yerine h7+h4 taksak nası olur dual yani? Abartmış mı oluruz? verryhappy

Bir de alarm konusunu açmak istiyorum. Dün internette bayağı dolaştım. Bütün alarmlar Çin ve Tavvan malı. Hiç güvenemiyorum. Hem ben birazda fonksiyonlu birşeyler istiyorum. Yani kumanda mesafesi uzun olsun, ekranlı olsun, yağmurda falan bozulmasın gibi.

Metin

baron
01.08.06, 09:23
ben bugün aksaraya gidebilirim. eğer istersen ben bakıyım sanada.

01.08.06, 09:27
Baron, kaç gibi orada olursun? Bende geleyim. Beraber alırız. Hem alarm da bakarım.
Metin

baron
01.08.06, 09:29
valla hiç bilmiyorum. ahmet ustaya bırakıcam motoru xzenon un montajı için. arkadaşla beraber gidicez sonra. o kaçta gelir kaçta gideriz bilmiyorum. istersen telefonumu veriyim. haberleşiriz. 0535 257 9295

01.08.06, 09:36
Tamam Barış. Ararım seni. Bu arada ben xenon'un kutusunu sağdaki grenajı söktürüp altına vidalattım. Üstüne de tekrar grenajı taktırdım. Problem olmadı. İki ucundan da vidalattım. Yani bayağı sağlam oldu.
Ampülle ilgili de aslında görmeden almak istemediğimden ben de gelmek istedim. Çok farklı renkler olabiliyorlar.

Metin

baron
01.08.06, 20:47
işte sonuç

http://i44.photobucket.com/albums/f14/baron985/DSC03773.jpg

uzunlar zenonun yanında kısa gibi kaldı ama çok güzel oldu. uzunlarda philips diamond vision h4 5000k kullandım. 2 li set 60 ytl. yanlız aksaraya gidip soracakolusanız 90 ytl ye kadar çeşitli fiyatlar verdiler. kazıklanmayın. ben az daha 75 den alıyordum.

http://i44.photobucket.com/albums/f14/baron985/DSC03774.jpg

BooRock
04.08.06, 09:57
alarm için size şiddetle oktay motoru tavsiye ediyorum...
montajı dahil fiyatı 75 ytl ok!
oktay 05324926028

Carrera
04.08.06, 10:44
baron, güzel olmuş ama seninde dediğin gibi Xenon'un yanında uzun halojenler kısa gibi kalmış. Pahalı oluyor ama yapıldı mı mümkünse her ikiside Xenon olmalı. Evet doğru selektör yapmak kolay olmuyor (eğer Bixenon değilse) ama zaten selektörü kim takıyor. Yakarsın uzunu sokarsın adamın gözüne anlar.

Güle güle kullan.

Prodigy
04.08.06, 12:29
+1.. gulmekten oldum

BooRock
07.08.06, 13:15
iyi bol küfürlü günler size ozaman seytannn
afferin vedat ne güzel tavsiyede bulunuyosun!!! amanallahımm

Bu arada ben yeni motorumda xenon un beynini koyacak bi yer bulamadık bütün granajlarımı söktüm ama nafile sadece sele altından başka bi alternatif yok onun içinde kablo uzatıp tesisat çekmek şart... kafa patlat