PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Xenon H7

ATTAPIRATI
24.07.06, 15:03
Arkadaşlar, ithalatcı bir firmadan konsinye olarak aldığım ve uzun zamandır elimde duran 2 kutu ( 4 motosikletlik ) Xenon far sistemim bulunmakta.
Aslında kendi motoruma aldığım zaman o ithalatcı, "siz satarsınız bunları" diye bırakmıştı fakat ben işyeri içerisinde el altından satışın yanlış olacağını düşünerek kimseye söylememiştim.Keza siteyede reklam olur düşüncesi ile yazmadım...Şimdi bunları iade etmem gerekiyor.
Sonuç..Toptancıya iade edeceğime site içerisinden bir kaç kişiye Toptan fiyatına verebilirim.En azından bir kaç kişi hesaplı yoldan satın almış olur.
Ürünleri kendi motosikletimde denedim ve sonucundan oldukça memnunum.
Konu ile ilgilenen arkadaşlar bana ulaşabilir nasıl olsa.

Bu konu için siteyi meşgul etti ism kusura bakmayın....

2fast4u
24.07.06, 15:13
Neden bu işlerde çokça oluyor sitede bence çok yararlı bir başlık açmışsın mesela ben bir ara uğrayıp bakabilirim teşekkürler ok!

Carrera
24.07.06, 15:13
Bu tür konularda her zaman siteyi meşgul edebilirsin sühacım.

Marka, model, fiyat yazarsan iyi olur.

baron
24.07.06, 15:15
bende 3. mü olsam acep ok!

24.07.06, 15:36
Merhaba Süha,

Ben aslında ilgileniyorum. Biraz bilgi verebilirmisin? H7'mi H4'mü? Fiyat nası? Uzunları yaktığında durum nası gibi?

Teşekkürler
Metin

ATTAPIRATI
24.07.06, 15:41
Marka yok ! No Name bişey.
Yani Osram Philips Bosch gibi uluslararası bir marka değil.Türkiye'de satılan tüm Xenonlar gibi buda Uzakdoğu imalatı bir ürün neticede.Fakat 4-5 aydır kullanıyorum ve neticesinden memnunum.
Toptancı firma bana " bunları piyasada 600 civarına satıyorlar, bizden alışın 400 ytl" demiş ve konsinye bırakmıştı...Bende ya iade edeceğim, yada onlara kutu başı 400 ödeyeceğim.
İhtiyacı olan varsa buyursun verryhappy

24.07.06, 15:45
yani motor başına 200 mü oluyo?

BooRock
25.07.06, 08:57
güzel fiyat vallaa arkadaşlar kaçırmayın derim... seytannn
umarım 6000K dır ama... ok!

ashkin
25.07.06, 09:12
harleymantr,
suha cim.
net olarak bir motosişklete kaca geliyor ve Burak in dedigi gibi Kac K ?
+ sellektor olayini nasil cozdun ? ? ?

ATTAPIRATI
25.07.06, 09:34
ashkin, Xenon kısalarda takılı olduğu için uzun farda herhangi bir değişiklik sözkonusu değil.kısa farlar xenon, uzunlar ise klasik h7.
motor başına kaça geldiğine gelince.Bir otomobillik olan 1 takım xenon 2 adet ünite ve ampulden oluşuyor.motosikletlerdede sadece kısa fara tek kullanılacağı için motosiklet başına 200 e gelir..Montajı ise kullanıcının kendi başına yapabileceği kadar kolay, sadece fişleri çıkartıp takıyorsunuz. ( tabi ana üniteye bir yer bulmakda gerekli )
ashkin, Bu arada dün akşam senin DVD ni yapamadım agliyorum1

ashkin
25.07.06, 09:45
Burak in dedigi gibi Kac K ?

bu soruya cevap ta alabilir miyim Suha cim.
almayi dusunuyorumda. ok!

ATTAPIRATI
25.07.06, 09:47
Pardon onu unutmuşum. :wink:
6000 K

BooRock
25.07.06, 17:13
aşkın,
uzunlar için philips diamond vision h7 5000K bravoo alkisliyorumm
yeni çıktı muhakkak onlardan takmalısın xenon 6000K ile çook uyumlu nerdeyse aynı renk yanıyor tabi aynı ışığı vermiyor ama uzunda yeterince tatminkar ikisini bir yakmıyorsun sonuçta xenon kısa da yeteri kadar görünür zaten uzunu sadece sellektör için kullanıyorsun... ok! ok! ok!

vahdi özen
27.07.06, 11:03
Ashkın,
Carrera ile görüstün mü bu konuda,
ben ona birşeylerden bahsetmiştim, ö.m. den mesaj at bana

vahdi özen
27.07.06, 11:08
Arkadaşlar ,
H4 ün uzun/kısa versiyonu var,hem uzunda hem kısada kullanabiliyorsunuz,böylece selektör soruınu da ortadan kalkıyor:)
ayrıca Motorsiklet için özel üretim yapan bir fabrika da var, hem H4,hem H7 hem de H4 uzun/kısa modelleri mevcut, daha ufak olduğu için ebat olarak montajı daha kolay , 8000K
detaylı bilgi isteyen bana yazabilir

BooRock
27.07.06, 19:34
8000K beyaz değil artık iyice maviye kaçıyoo ve yağmur ve sis gibi durumlarda görüşü çook kötüymüş sakınhaa
en beyazı ve görüşü en iyi olanı 6000K ok!

baron
27.07.06, 23:25
ya sühacım, uzun uzun düşündüm. sonra da kaşındım. bunlarda birini almaya karar verdim. cuma yoksun heralde. pazartesi falan kızıltıpraktaysan geliyim de takalım. yanlız montaja yardım isterim. bu arada sizin tükkanda bu burakın söylediği de varmı uzun için. uzunlara ne yapıcaz?

28.07.06, 11:34
Süha Merhaba,

Ben de sendeki Xenon'lardan almak istiyorum. Nasıl ulaşabilirim sana?

Bugün yarın da olur. Nereye gelmem gerekiyor?

Saol

Metin

numansan
01.10.06, 09:24
uzun zamandır arıyordum
bende alayaım derim
nereye gelelim
numan 0532 266 87 59

Deniz Ustundag
01.10.06, 13:55
ya bu xenonlardan artan varmi simdi varsa bana da msj atarsan sevinirim ama takma konusunda vardim da alirsam sevinirim verryhappy

ashkin
01.10.06, 19:49
Suhaaaa,

abicim duysana arkadaslari. Talep var sen ortada yoksun deliiii verryhappy

Deniz Ustundag
01.10.06, 20:23
ahhhh ahhh aydinlatalimmm kış kış ortaligiiii deliiii

GenceR
01.10.06, 21:53
sühadan ses yok ama benim bildiğim süha yeni motoruna taktı bi çifti dier çiftin birin, barış birini de başkası aldı.xenon kalmadı... verryhappy

ATTAPIRATI
01.10.06, 23:36
Evet arkadaşlar Gencer'in dediği gibi gerçekleşti olay..Malesef Xenon um bulunmamakta.
İthalatcı firma ile görüşüp tekrar alma şansım tabiki var, fakat ben aldığım zamanlarda döviz kuru çok aşağılarda idi, şu anda fiyat nasıl olur hiç bilmiyorum.Ayrıca daha önemlisi, şu anda benzer bir ürünü MotoTAL satmakta. E benimde ayrıca başka bir markayı kişisel olarak satmam iş ahlakına uymayacaktır.
Arzu eden var ise MotoTAL de benzer bir ürün bulunmakta...
ok!

Deniz Ustundag
01.10.06, 23:59
cevap icin tesekkurler ama mototal 'in sayfasina baktigimda bulamadim xenonlari link atabilirseniz sevinirim

Ryan
02.10.06, 01:38
Arkadaşlar sakın yanlış anlamayın,kimsenin taktığına,takmayı düşündüğüne,sattığına laf atmak çamur atmak gibi bir niyetim yok ancak size başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum,benim gibi motorunuzu seviyorsanız dikkatinizi çekebilir.

Biz işyerinde **ec(Japon-ömür boyu garantili),****ng(Tayvan-1 yıl garanti),markasını unuttum çançin bişi(Çin-garantisiz) olmak üzere 3 farklı modelde xenon takıyoduk H7(tek ampülde yalnızca kısa veya yalnızca uzun)Japon 250€ montaj dahil-Tayvan 250$ montaj dahil çin 250ytl montaj hariç fiyatlarımızdı.Tayvan olanlar arabaya taktığınızda bazen arıza lambası yakabilirken Japonda öle bişi söz konusu değildi.Ancak şu ana kadar Japon yada Tayvanda bir sorunla karşılaşmadım.Ancak Çin xenon takacağım bir müşteri (2001 cbr1100xx) bnm mal aldığım yeri öğrenip benm sattığımdan daha ucuza bir adet xenon alıp başka bi yerde taktırmış.Sonuç: Konjektör-Akü-Sargı yanmış...ciddi masraf var.Ya bağlarken hata yapıldı,yada xenon gerçekten adi bişi(şu ana kadar hiç takmamıştım ancak ampül montajının zor olduğunu duymuştum)bunu duyduktan sonra kesinlikle çin xenon satışı yapmıyorum artık.Hatta müşterilerimi Japon xenon(marka yazmıom reklam olmasın diye ** koydum başlarına) almaya bile zorluyorum.Düşünsenize xenon adi olduğu için 3 kuruş kar etçem derken 1-1,5 hatta 2 kaat içeri atacak beni.O yüzden bence dikkatli olmanızda fayda var.

BooRock
02.10.06, 22:25
mtec tavsiye ediyorum herkese şiddetle... seytannn

Deniz Ustundag
02.10.06, 23:16
ya iyice uzadı konu ama boorock sana zahmet nerden alinir bu meret ve nerede taktirilir uzun kısa vs biraz anlatirmisin he r nekadar baska forumda da bu konu bir suru kez konusulmus olsada herkez farkli bir sey soyluyor

BooRock
03.10.06, 00:09
uzunlar için philips diamond vision h4 (fazer için) yada h7 (diğer motorlar için) 5000K
yeni çıktı muhakkak onlardan takmalısın xenon 6000K ile çook uyumlu nerdeyse aynı renk yanıyor tabi aynı ışığı vermiyor ama uzunda yeterince tatminkar ikisini bir yakmıyorsun sonuçta xenon kısa da yeteri kadar görünür zaten uzunu sadece sellektör için kullanıyorsun...
8000K beyaz değil artık iyice maviye kaçıyoo ve yağmur ve sis gibi durumlarda görüşü çook kötüymüş
en beyazı ve görüşü en iyi olanı 6000K
kısalar için mtec h7 6000K Xenon piyasadaki en kalitelisi vede son noktadır!
Mototal in kataloğunda mevcut! ok!

BooRock
03.10.06, 07:36
Ryan,
bu arada babanla tanıştık geçen gün (iftar yemeğinden bir gün önce)
egsozuma bi dolu laf etti... :P ama devil için fiyat vermedi!

diablo
03.10.06, 08:44
Arkadaşlar, Süha'daki xenon ların birini ben aldım. tek kelime ile şahane. üstelik %50 daha az enerji harcıyor.

başka almak isteyen olursa florya suzuki bayii Murat şennik ve Sevgi hn. ile görüşebilirler. ellerinde japon malı, 200 usd fiyatlı ve motor için üretilmiş xenon var.
0212 624 1290... selamımı söyleyin yardımcı olurlar...

Ryan
04.10.06, 18:00
boorock: sordum dün babama nie laf ettin çocuğun egzozuna diye..Oda senin orjinalinin içini boşalttığını söledi,Gök yüzü mavimi diye Hindistan'a gidip ordan gökyüzüne bakmanın anlamı yok..orda da mavi burda da

Kendisinin çok önceden LC1500 Intruder'ı vardı,egzoz alcağından sivri bi aile dostumuz egzoz içini boşaltırsa ses alabilceğini söledi,bizde biliyodur bu işi dedik yaptık dediğini motoru elimize aldık sonra (:

adam seni uyarmış daha ne istiyosun verryhappy

bu arada Devil 720€ peşin fiyatına axess 12 taksit- fazerturkiye.org üyelerine 18 ay yapabilcez sanırım ancak Aşkın Beyle bi türlü görüşemedik denk gelmedi

BooRock
05.10.06, 23:23
bu arada Devil 720€ peşin fiyatına axess 12 taksit- fazerturkiye.org üyelerine 18 ay yapabilcez sanırım

sanırım bu fazer için çift tüp fiyatı

bende cbr1000rr olduğunu aynı tüpten bitane olduğunu düşünürsek 720€ /2 = 360€ anlamına mı geliyor??? seytannn

Not: Eğer öyleyse ciddi ciddi düşünebilirim!

Ryan
06.10.06, 13:51
(((: yok abi ben sende FAzer var sanıyodum...

2006 1000RR'ın egzozu benim en beğendiğim egzoz..Power Concept

680€..

1000RR'ın tüpü Fazer'ın bi tüpünün 2 katı ama yarılıyoorum

Deniz Ustundag
06.10.06, 14:59
fazer icin olan devil in bir sesını dinleme sansimiz olurmu acaba seytannn

BooRock
06.10.06, 20:59
ben bi manyaklık yaptım leo vince carbon egsoz aldım... verryhappy seytannn

Ryan
06.10.06, 23:16
Hayırlı olsun Burak Güle Güle kullan (: Leo Vince fiyatı oldukça uygundur akrebe-devil'a-yoshi'ye göre...

Devil'e alternatif olarak bi marka var leo vince tarzı-stil ve performans değilde ses ve hafif özellikli olan yani bi incelicem fuarda belki onunda distribütörlüğünü alabiliriz.

Deniz maalesef bnm elimden bişi gelmez ama duyabilceğin en güzel ses olacaktır bence.

Deniz Ustundag
07.10.06, 12:55
peki akra ile seslerini karsilastirinca nasil bir fark var arada sence?

BooRock
07.10.06, 13:21
Ryan,
sağolasın evet 450€ fiyatı! Bu arada sesi gayet güzel ama benim yaptığım egsozdan sonra standart egsoz sesi gibi geldi... verryhappy kafa patlat seytannn

yaa bi arkadaşım devil egsoz istiyor motoruna bi fiyat verebilirmisin!
yamaha xtz660 Tenere '98

Ryan
08.10.06, 13:15
Deniz:Akra devirler tırmandıkça sessizleşiyor,alt devirlerde güçlü ve tok üst devirlerde dahada toklaşmasına rağmen ses seviyesi desibel olarak azalıyor

Devil ise alt devirler daha tok,üst devirlere çıktıkça kudurup yırtıklaşmaya başlıyor,bazı şeyler anlatılmaz yaşanır derler ya bu olay ancak bu kadar anlatılabilir :)

burak:bi bakarım yrn