PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Intercom cihazı montesi

Knock_out
28.07.06, 09:22
Arkadaşlar,

Gümrükten binbir hile ile çekebildiğim intercom cihazım sonunda elime ulaştı (600YTL lik cihaza 500YTL vergi vs. isteyince daralttılar.)

Şimdi bunun montajından ve elektirk işinden anlayan birilerine ihtiyacım var. Aranızda bu işi daha önce yaptıran oldu mu? Önerebileceğiniz bu işten anlayan bir adres var mı? Yapılması gereken aküden elektrik almasını sağlamak ve kablo montajı ama garantisi bozulur mu diye korkuyorum)

ATTAPIRATI
28.07.06, 09:38
Knock_out, almış olduğun intercom cihazı motosikletin voltajı ile beslenen bir cihazmı ?
Motosiklet üzerine sabitleniyormu ?
Cihaz hakkında biraz açıklama yapabilirsen nasıl yardımcı olunabileceği belli olur.
Eğer akşam lokal e geliyorsan getir cihazı, hepbirlikte kurcalayalım

Knock_out
28.07.06, 09:54
Evet Süha aküden baselenen bir cihaz. Pil ile çalışan bir alt versiyonu vardı ancak bunda autovolume özelliği de olduğu için tercih ettim.

Cihazı koltuk altına monte etmek gerekiyor. Sonra cihazdan çıkan ve artçı ve sürücü için kaskları takabileceği birer kablonun gizli yerlerden döşenerek uçlarının estetik olarak da rahatsız etmeyecek yerlere bağlanması gerekiyor. Aynı şekilde telefon ve MP3 çalar takabilmek için bir şekilde bir kablo çekilecek (Kablo pakette var da uygun konum belirlemek lazım).

Maalesef akşam lokale gelemeyeceğim.

ashkin
28.07.06, 09:56
ohhh geldi demek AutoCom... artik havandan gecilmez valla Goktug cum. kahkalarla
gule gule kullan. ok!

baron
28.07.06, 09:58
telsizi de varmı. spancaya geliceksen getir konuşalım. bende en sonunda aradığım kulaklık setini aldım. aşkın sende getir telsizini

2fast4u
28.07.06, 10:06
Valla bilmişlik olmasın ama bu işi en iyi Ahmet usta yapar böyle alengirli işleri iyi halleder o ok!

Knock_out
28.07.06, 10:24
Sağol Aşkın' cım :-) Yok be abicim ne havası, artçımla çene çalcaz işte. Havayı yeni Dainese montumla atacağım :wink:

Yalnız ilk fırsatta bir de telsiz almam lazım belli ki. Telsizli arkadaşların sayısı hızla artıyor grupta.

Levent, Ahmet Usta hangisiydi abi? Kawasaki servisindeki ustaydı di mi?

Tolga
28.07.06, 11:35
Goktugcum gule gule kullan. Kusura bakma sana bahsettiğim intercom sistemini denemen için vermeyi unuttum. Ev de torbaların içinde bir yerde duruyor. (Hanım yol güzergahınada mudahele etmeye başlayınca kullanmamayı tercih etmiştim.) Motor dan inerken kabloları çıkarmayı unutmayın bir de cebin için yaptığın aparat gibi gömülü kulaklık yaparsan iyi olur uzun sürelerde kulaklık ağrı yapıyor.

DuDu
28.07.06, 12:36
Nihayet geldi demek.
Hayırlısı olsun.

Erkekler genelde artçı ile çene çalmak için motora binmezler ya
hadi neyse... :wink:

Prodigy
28.07.06, 12:45
Knock_Out aldığın cihaz starcom mu? Eğer öyleyse arka stop lambasında enerji alabiliyorsun.

http://www.starcom1.com/installations.htm

ashkin
28.07.06, 13:23
Knock_out,
Ahmet usta bizim anlasmali Yamaha servisimiz Goktug.
Ahmet yapabilir bu isi sanirim.

Telsiz de istersen denemen icin 1 ini verebilirim.
belki biz gelemeyecegiz sapancaya. denemis olursun ok!

Knock_out
28.07.06, 16:12
Erkekler genelde artçı ile çene çalmak için motora binmezler ya
hadi neyse... :wink:

Bak baaak, ne demek bakiim bu şimdi Dudu Hanım :-))
"Ay kardeş valla bi motorda kafa dinliyorum diyen arkadaşlarımız var aramızda (genellikle evliler kahkalarla). Onları kastediyosan bilemiciiiim.

Aşkınım yaa, Levent'te onu söyledi, az önce konuştum. Çok yoğunmuş anca hafta içi ya da önümüzdeki hafta sonu diyor. Oysa ben sabırsızlanıyorum, yarın yaptırmak istiyorum hemen. Sapanca'ya ben de gitmeyeceğim de pazar günübirlik düşünüyoruz, takıl istersen.

Prodigy, evet dostum Starcom ama direkt akü'den alabiliyor, problem yok.
Ahmet Usta'dan başka öneri yok anladığım kadarı ile. Anadolu yakasında kim yapabilir ki bu işi? Atla deve bişey değil aslında ama özenli olunması lazım.

16.08.06, 16:22
Knock_out selam,

Bende bu starcom advance kitten aldım, bugun elime ulaştı sen taktırabildinmi? takdırdıysan kim montajını yaptı? Bilgi verirsen sevinirim

Knock_out
22.08.06, 07:43
Selam Eren, kusura bakma izindeydim, cevap yazamadım. Evet taktırdım. Aslında oldukça kolay ancak kablo çekme kısmıyla kimse uğraşmak istemiyor. Sadece elektrik bağlantısını yaptırdım. Anadolu yakasında Hasanpaşa'da Melih Usta var. (Tlf no su 0 532 4376913). Özellikle hafta içinde nispeten müsait olacağı saatlerde gidersen yardımcı olur. Kablo çekme işini ise kendin yapsan daha iyi. Kablolama konusunda beni arayabilirsin. Ataşehir'de oturuyorum, eğer istersen uygun bir gün gel, benimkini inceleyelim. Mail adresim ve cep telefonum imzamda var.

Kolay gelsin.