Orijinalini görmek için tıklayınız : FZ 6 Topcase
Herkese merhaba!
Fz 6 naked motorumuzu aldık ama topcase alacak fırsatı bulamadık malesef. He gittiğim yerde elde eşyalar dolaşmak kolay olmuyor. Sanırım bir topcase ihtiyacım var. Hangi marka yada verilen paranın karşılığı açısından neler önerirsiniz. 46 litre düşünüyorum, çok mu büyük olur?? içine 2 kask sığdırabileceğim birşey olsun istiyorum. Bir de şu an bodrum'dayım, böyle bişeyi istanbuldan getirtmek mantıklı olur mu? Nerelerden bakıp beğenebilirim? Fikirlerinize ihtiyacım var...
Teşekkür ederim şimdiden! kafamdondu
ATTAPIRATI
04.08.06, 13:22
Bodrum'da Zefir Motor Peyami Taneri var .
252 313 9376
Bodrum'un en eski motosikletcilerinden.
Bence ona uğrayın....
2 kask için minumum 46 lt.... ok.
en pahalı givi ben 2 hafta önce 800 YTL ye yaptırdım maalesef...
arkadaşlar KAPPA nın da iyi vede hesaplı olduğunu söylüyorlar dikkat..!
bide yakın zamanda sanırım yerli bir üreticiden bizim kozyatağı carrefour önünde bir motorcunun standında görmüştüm....270 YTL fiyatı vardı ama kalitesi biraz düşüktü vede şuan herhangi bir marka ismini falanda hatırlıyor değilim ama böyle başkaca bir topcase de var ulaşabilirsen bilgine...
son olarak ve de haddim olmayarak şunuda belirteyim ; ben topcase mi yalnızca mecbur kaldığımda uzun yolculuğa çıkarsam kullandım her motorumda... nedeni ise öncelikle yakıştıramıyor olmamdır...hele seninki gibi naked bir motorda estetik olarak pekde hoş olmayacaktır ama bu sadece benim fikirlerimdir...zaten zevkleri vede renkleri tartışmam ...
şimdiden topcasen gönlünce sonuçlansın inşallah.... ok!
Ben de Giwi 46 lt. ışıklı topcase kullanıyorum ve çok memnunum. Tavsiye olunur. verryhappy
Estetik olarak ben de çok güzel olduğunu düşünmüyorum. Ama fonksiyonel bir aksesuar. Arada şehir dışına da çıkıyorum (Her ne kadar henüz 1000 km yaptıysam da). Arkada ahtapotla sarılmış migros poşeti de pek estetik durmuyor. Şehir içinde de kask ve ceket elde zor oluyor. Bu akşam tekrar gidip motorculara bir bakacağım, ellerinde ne var diye. Fikirler için teşekkürler. Devamını beklerim...
Estetik olarak Givi V46 gayet şık+ motor rengine göre kapak alternatifleri + üstüne malzeme koyma demiri+
artçı sırtlığı+ 3. stop ışığı ekletebiliyorsun (Gündüz 3. stop ışığı V46 da belli olmuyor fakat 52 litrelik modelin 3. stop ışığı gayet belirgin fakat Fazer e fazla büyük.)
Birde Kappa nın 49 litrelik modeli var Giwi kadar çok estetik olmasada
şık + yanı 2 kaskı zorlanmadan koyulabilmesi. Kappa nın disributoru ÖZEN, Giwinin Samura. Doğu bank ın arkasında SHAD v.b gibi daha ekonomik alternatiflerde mevcut.
Ben de Kappa aldım ve 52 litrelik. İçine dünyaları sığdırıyorum desem yeridir. Ayrıca 46 litrelik ile 52 litrelik arasındaki en belirgin fark üzerine oturduğu tablası. 52 litrelik bana çok daha güvenli ve sağlam göründü.
İçine sığanlar: 2 kask, 1 mont, eldivenler ve zincir yağ kutusu. Ben abartıp 2 yan çanta da aldım ve hep onlarla dolaşıyorum. Bence hayat böyle çoookkkk rahat. 52 litrelik arka çanta Kappa+tablası+takım demirleri=610 TYL. Yan çantalar Kappa 40'ar litrelik tüm aksesuarlarıyla 700 YTL. Hepsine 8 taksit yapıyorlar. Mekan Özen. Dediğim gibi 46 litreliğin alt tablasını çok tavsiye etmediler. Kappa'nın tek kötü tarafı bence stop lambalar yok.
GIVI 46 Lt. + 3 ncu Stop + Yumusak Sirt dayama.
en uygunu ve en estetigi Fazer icin bu.
(bende TopCase in yakismadigini dusunenlerdenim, ama bende de var yarılıyoorum )
ashkin, bencede bende de var :-((
birde yamahanın kendi orjinal topcase i varmış arkadaşlar onun hakkında fikri olan var mı yada kullanan ?
Fikrim yok ama resmim var. :wink:
Yamahanın orjinal Topcase'i ve taşıyıcısı.
http://accessories.yamaha-motor-europe.com/files/images/EU/5VX44LW0754_HR.jpg
http://accessories.yamaha-motor-europe.com/files/images/EU/5VXW07360000_HR.jpg
Gadget Ali'den bir hizmet. verryhappy
bende orjinal yamaha topcase var. bence digerlerine gore daha guzel gorunuyor. 2 kask koydugunuz zaman baska birseye yer kalmiyor. tek dezavantaji en fazla 5 kg yuklenebilmesi
Bodrumda baktım, kappa göremedim. Givi 46 için de 250 Euro gibi bir rakam telaffuz ettiler. Fiyat olarak çok kötü değil sanırım.
yamaha'nın orjinal 46lt'lik top case ile givi'nin arasında bir fark yoktur sanırım ikisinede 2 full face kask koydukmu başka şeye yer kalmaz, haklımıyım acaba ?
Bende mutlaka almak istiyorum.
Bağlantı demiri için 90euro dan daha uygun fiyat yok mu?
bende givi v 46 kullanıyorum büyüklük olarak iyi 2 kask haricinde sadece eldiven koyabiliyorsunuz.. birde kaskı tekbaşına koydugunuzda yukarıdaki bantlarını kapatsanız dahi kask epey zarar görüyor aklınızda olsun arka ve üst kısımları çizildi.
bende givi v 46 kullanıyorum büyüklük olarak iyi 2 kask haricinde sadece eldiven koyabiliyorsunuz.. birde kaskı tekbaşına koydugunuzda yukarıdaki bantlarını kapatsanız dahi kask epey zarar görüyor aklınızda olsun arka ve üst kısımları çizildi.
Anladım, "loose" nicki oradan geliyor demek ki? deliiii
Krauser aldim taktim. Herkese tavsiye ediyorum. Motorun sanki orjimal parcasiymis gibi durdu. Fotografini ceker fikir vermesi acisindan koyarim.
Sevgiler
Cengiz
sahibinden.com
bende de shad marka topcase var ancak henüz kullanma fırsatım olmadı. yakında bir uzun yol yaparsam ancak o zaman işime yarar. verryhappy
Bende Givi 52 litre var.Çoook şey sığıyor ama Fazer a bir beden büyük duruyor.Kullanıma göre değişir ama 46 litrelik daha estetik ok!
fazer_lokmaci
22.09.06, 15:03
ben giviv nin kini aldım yanlarla birlikte uzun yolda bir harika anlatamam. çok keyifli hemde aero dinamiğini neredeeyse hiç etkilemiyor
Shad diye bir çanta aldım 48litre
Bağlantı demirini de sanayi de (mucittin usta ile) yaptık
http://i22.photobucket.com/albums/b316/ozsekerci/Agirabiler/100_3377.jpg
yaramazali
18.04.07, 01:31
Sanırsam yamahanın orjinal topcaseini Kappa Yapiyor hatta aynısı diyebilirim kappa nın 46lığı ile aynı olması lazım belirgin özelliği anahtarın sokulduğu yerin üzerinde bir etiket war kappanınki ile aynı..
RoadRaiser
30.04.07, 10:59
bende dün 29.04.2007 nerdeyse tüm günümü topcase demirini takmakla geçirdim...
35 litrelik bir givi var bende de..Kappa demir aldım sorun çıkmadıgı için ..
demiri takmak için motorun arkasının tamamını söktüm nerdeyse, bi egzoz kaldı çıkarmadıgım deliiii
yaaa arkadaşlar taşıyıcı kaidesini nasıl saglamlaştırsam diye düşünüyorum zira benimkini iki civata tutuyor suanda ve bana pekde güven vermedi..
fikri olan varmdır acaba?
forumda arattırdım ama bu konuyla ilgi bir yazı göremedim
RoadRaiser, 2 yandan 2 adet te alttan tutan yer olmalı. 2 adet te selenın altında kalan yerden de 2 baglantı sagliyorsun.
sadece 2 civata olmaz.
RoadRaiser
30.04.07, 11:24
aşkın, ben taşıyıcı tabladan bahsetmiştim...Topcase'i üzerine koydugumuz tabla..Bu tablayı 2 civata tutuyor sadece..
yoksa demirin 3 sagda 3 solda civataları var..öldüm bunları takarken zaten sorma deliiii
RoadRaiser, o kadar yav tabla baglantisi. merak etme ben fazlasi ile test etmiştim agırlık olarak hicbir sorun teskil etmiyor. icin rahat olsun
ilhanfazer
30.04.07, 18:04
madem bodrumdasın bodrum yamaha servisi moto enis var kuşadasından ilhan dersin senin her türlü ihtiyacınında yardımcı olur ok!
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.