|
|
#1 |
|
Moderatör
![]() Üyelik tarihi: 17.Oct.2008
Meslek: ANTİKACI
Motoru: 2007 FAZER / ABS
![]() |
![]() Sağlık Bakanlığı’nın Geçen Yıl Hizmete Soktuğu 30 Motosiklet Ambulans ile 262 Vakaya Müdahale Edildi. En Fazla Müdahale Yapılan İllerin Başında İzmir, Adana ve Mersin Geliyor. Bakanlık, Bu Yıl İçinde 20 Adet Motosikletli Sağlık Timini Daha Hizmete Sokacak. Sağlık Bakanlığı’nın geçen yıl hizmete soktuğu 30 motosiklet ambulans ile 262 vakaya müdahale edildi. En fazla müdahale yapılan illerin başında İzmir, Adana ve Mersin geliyor. Bakanlık, bu yıl içinde 20 adet motosikletli sağlık timini daha hizmete sokacak.Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Ali Coşkun, motosiklet ambulansların, daha çok şehir trafiğinin yoğun olduğu yerlerde kullanıldığını belirtti. Sağlık Bakanlığı’nın geçen yıl İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Bursa, Mersin, Muğla, Aydın, Denizli, Eskişehir, Samsun, Konya, Van, Trabzon ve Nevşehir’de başlattığı motosikletli ambulans uygulaması ile bugüne kadar toplam 262 vakaya müdahale edildi. Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Ali Coşkun, CİHAN’a yaptığı açıklamada, motorize ekiplerin daha çok şehir trafiğinin yoğun olduğu tünel ve köprü geçişleri ile ambulansın giremediği dar sokaklarda devreye girdiğini aktardı. Coşkun, “Bu dar alanlarda ilk müdahaleyi yapacak, tıbbi desteği sağlayacak olan kişilerin ve ekiplerin olay yerine ulaşması gerekiyor. Burada da motosiklet ambulanslar devreye giriyor.” diye konuştu. Motosiklet ambulansların, daha çok sahil kıyılarındaki şehirlere verildiğini belirten Coşkun, “Çünkü bu ambulanslar oralarda daha çok kullanılıyor. En çok kullanan şehir ise İzmir. Araç başına yaklaşık 50 vakaya müdahale edilirken, İzmir’de bu oran 124 vakaya kadar çıkmış. Sahil kesimindeki şehirlerin, coğrafi özellikleri, iklimleri bu sonuçta etkili.” dedi. Yılbaşında 20 adet motosiklet tipi acil sağlık aracı satın alan Bakanlık, bu uygulamayı yaygınlaştırmayı planlıyor. Kaynak : Ortasehpa , Haberler.com |
|
|
|
| REKLAM ALANI |
|
|
|
|
#2 |
|
İhtiyar Heyeti Üyesi
![]() Üyelik tarihi: 15.Dec.2008
Meslek: Keresteci
Motoru: Sachiko-San
![]() |
Akıllanıyorlar mı ne?
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Bursa Etkinlik Sorumlusu
![]() Üyelik tarihi: 31.Dec.2007
Meslek: taraftar:))
Motoru: varda küçük bişiyy:))
![]() |
inşallah bütün illerimize yayılır,güzel uygulama.
|
|
|
#4 |
|
Dede Üye
![]() Üyelik tarihi: 06.Apr.2008
Meslek: sütü seven kamyoncu
Motoru: artık yaya :(
![]() |
Tmf kupasında izmir de aktif olarak çalışıyolar pistte yakından gördüm....
|
|
|
#5 |
|
Doğumgünü Avcısı
![]() Üyelik tarihi: 23.Apr.2008
Meslek: Elektrik
Motoru: Yok
![]() |
Özellikle İstanbulda biran önce benimsenmesi gerekiyor.
Bravo İzmir.
|
|
|
#6 |
|
Tecrübeli Üye
![]() Üyelik tarihi: 20.May.2008
Meslek: Öğrenci, devamsızlık uzmanı.
Motoru: .
![]() |
Çok sevindim
İlk yardım çok önemli. Ambulans gelene kadar motosikletle yaralıya ya da hastaya yapılan ilkyardım hayat kurtarır...Göksel Abi'nin de dediği gibi İstanbulda da bian önce benimsenmesi gerekiyor. Haftada en az 3 sabah okula giderken ambulans görüyorum. Trafiğe takılıyolar malesef... Ben motorla çok daha hızlı ilerleyebiliyorsam, eğitimli bi doktor bu motosikletle benden de daha hızlı ilerleyebilir. Sonuçta siren ve çakarlar da var... |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
![]() Üyelik tarihi: 27.Dec.2009
Meslek: beyaz eşya teknisyeni
Motoru: suzukı gsxr 600 2007 model siyah
![]() |
evet bencede ilkmüdahele icin cok önemli umarım ileride tüm illerde uygulanır.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Kıdemli Üye
![]() Üyelik tarihi: 02.May.2008
Meslek: GSM Survey
Motoru: hayal oldu
![]() |
Uygulamadan çok uzun süredir haberdardık. Projenin gelişmesi dileğimle...
|
|
|
#9 |
|
Yeni Üye
![]() Üyelik tarihi: 09.May.2008
![]() |
İzmirde yılın 365 gününün 340 günü motor kullanabilirsin.Mersin ve Adanayıda düşündüğünde motorlu ambulansların uygun hava şartlarında daha faydalı olacağını düşünüyorum birde görünürde sürücülerin kasktan başka korumaları yok.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Üye
![]() Üyelik tarihi: 12.Feb.2010
Meslek: Danışmanlık
Motoru: Yamaha XJ6 Diversion/2009
![]() |
evet adamın ayagında normal ayakkabı var..insallah bi kaza olmaz da yaralanmazlar
|
|
|
|
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|